Pošlji povpraševanje

Vitamin D 1000 igra ključno vlogo pri pravilnemu razvoju in rasti

Vitamin D 1000 je eden izmed ključnih vitaminov, ki jih naše telo potrebuje za pravilno delovanje, rast, razvoj, pri čemer ključno vlogo igra tudi pri ohranjanju zdravja vse od rojstva pa do smrti. Prav tako kot večina ostalih vitaminov – denimo vitamin A, vitamin C ali pa vitamina B in E – tudi vitamin D obstaja v več različicah; eden izmed najpomembnejših vitaminov D je vitamin D3. Zaradi svoje raznolikosti in vsestranskosti se podjetje Tosama ne osredotoča zgolj na prodajo vitamina D za otroke, ki nedvomno igra pomembno vlogo pri pravilni rasti, temveč tudi na prodajo vitamina D za krepitev imunskega sistema. Vsekakor lahko določeno količino vitamina D 1000 v svoje telo vnesemo tako s prehrano kot tudi z rednim izpostavljanjem sončnim žarkom, vseeno pa včasih to ni dovolj. Pri tem je nujno, da si pomagamo z jemanjem dodatnega vitamina D, bodisi v obliki tablet bodisi v obliki kapljic, še posebej v hladnejših mesecih, ko je sončnega vremena manj. Gre namreč za v maščobi topen vitamin, ki spodbuja pravilno delovanje našega imunskega sistema, ter mdr. prispeva k zdravim zobem in kostem, prav tako pa izboljšuje delovanje tankega črevesa pri absorpciji kalcija iz prehrane.

Vitamin D

Znana dejstva o vitaminu D

Vitamin D 1000 je v maščobi topen vitamin, ki, kot rečeno, pripomore k pravilnemu delovanju imunskega sistema. Obenem je eden izmed tistih vitaminov, ki se v zadostni meri biosintetizira v človeški koži, vendar pa morajo biti za to izpolnjeni določeni pogoji. V kolikor želimo prejeti zadostno količino vitamina D 1000 mora biti naša koža sončnim žarkom izpostavljena vsaj petnajst minut dnevno, česar denimo spomladi ali pa poleti ni težko doseči, saj je takrat sončnega vremena razmeroma več. Za razliko od toplejših mesecev pa v hladnejših mesecih biosinteza vitamina D v koži ni dovolj učinkovita, kar pomeni, da moramo za krepitev imunskega sistema poskrbeti za vnos tega vitamina s hrano. Glede na najnovejša priporočila naše telo dnevno potrebuje vsaj 20 µg vitamina D 1000. In katera živila so potemtakem najbolj bogata s tem vitaminom? To so pretežno živila živalskega izvora, kot na primer ribe, ribje olje, mlečni izdelki, jajca in ostala živila, bogata z vitaminom D.

Pomembnost in vsebnost vitamina D – hrana živilskega izvora

V skladu s splošnim prepričanjem je vitamin D 1000 potreben za normalno delovanje imunskega sistema, še posebej pomembno vlogo pa igra pri naši rasti, pravilnemu razvoju kosti in vsesplošnemu delovanju našega telesa. Prav iz tega razloga ne smemo pozabiti na pomembnost vitamina D za otroke, saj ta vpliva na njihovo rast, zdravje in odpornost. Ne glede na to, pa vloge tega vitamina ne smemo zanemariti niti pri odraslih, kot tudi ne denimo pri nosečnicah. Tako pri otrocih kot tudi pri odraslih vitamin D 1000 namreč skrbi za povečano delovanje in zmožnost tankega črevesa pri absorpciji fosforja in kalcija, ki sta nujno potrebna za pravilno delovanje našega telesa in črevesne flore. Na ta način vitamin D 1000 pomaga vzdrževati zadostno koncentracijo omenjenih snovi v krvnem obtoku, s tem pa prispeva k diferenciranju celic kože in uravnavanju imunskega sistema. Slednje pomembno vpliva tudi na prenos hormonsko občutljivih genov in uravnavanje beljakovin v bašem telesu.

Vitamin D kapljice za otrokeJamieson Vitamin-D 1000 IE, kapljice

Biosinteza vitamina D v našem telesu in pomen za imunski sistem

Res je, da naše telo vitamin D deloma že samo biosintetizira, zaradi česar je dejanske prehranske potrebe po njem težko opredeliti. Določeno količino vitamina D 1000 resda že zaužijemo s prehrano in ga pridobimo s soncem, vendar je njegova vsebnost v našem telesu odvisna od letnih časov; z letnimi časi se namreč naša izpostavljenost soncu spreminja. Ker vitamin D tako pomembno krepi naš imunski sistem, je nujno, da ga v hladnejših mesecih zaužijemo tako s hrano kot tudi z dejanskimi prehranskimi dopolnili. Slednja obstajajo tako v obliki tablet – denimo za odrasle – kot tudi kapljic, ki predstavljajo primernejšo obliko zaužitja vitamina D za otroke.