Pošlji povpraševanje

Najboljši vitamin D v spreju prispeva k dvigu imunskega sistema

Strokovnjaki so v zadnjem desetletju ugotovili, kako pomemben je pravzaprav vitamin D. Pomanjkanje le-tega namreč ne pripelje le do rahitisa, temveč do številnih drugih bolezni. Najboljši vitamin D v spreju je pomemben za razvoj, mineralizacijo in obnovo kosti ter zmanjšuje tveganje za razvoj avtoimunih bolezni, določenih vrst raka in kardiovaskularnih bolezni, diabetesa tipa in osteoporoze. Zlasti pomembna je vloga vitamina D pri absorpciji kalcija in s tem pri preprečevanju osteoporoze v kasnejšem življenjskem obdobju. Podjetje Tosama nudi široko ponudbo vitaminov D v spreju, kapljicah ali v obliki kapsul. Obiščite spletno trgovino Tosama ali eno od naših številnih prodajaln po Sloveniji.

Dvig imunskega sistema

Ob zadostni izpostavljenosti sončni svetlobi, povečanemu vnosu živil, ki so naravno bogat vir vitamina D in kalcija ali izdelkov živilske industrije, ki so bogatena z njima, zagotavlja zadostno oskrbo celo pri skupinah s povečanimi potrebami in z dejavniki tveganja.

Z najboljšim vitaminom D v izogib različnim zdravstvenim težavam

Obstajajo različni pogledi na to, koliko vitamina D potrebujemo, zagotovo pa lahko govorimo o pomanjkanju vitamina D. Do pomanjkanja pride zaradi nezadostne izpostavljenosti sončnim žarkom (zlasti v zimskem času), prehrane revne z vitaminom D, bolezni, starosti ali jemanja nekaterih zdravil.

Najboljši vitamin DMišični krči zaradi prenizke koncentracije kalcija so pri dojenčkih prvi znak, da gre za pomanjkanje vitamina D. Dolgotrajno pa se pomanjkanje tega vitamina pri dojenčkih in majhnih otrocih kaže kot rahitis. Nizek vitamin D oz. pomanjkanje le-tega pri odraslih pa privede osteomalicije (zmehčanje kosti), ki se kaže kot mišična slabost, bolečine v kosteh in spontani zlomi. Vitamin D sprej prispeva k manjši možnosti nastanka osteoporoze v starosti.

Glavna vloga vitamina D v našem telesu je predvsem okrepitev absorpcije in ohranjanje serumske koncentracije fosforja in kalcija. Z dodajanjem najboljšega vitamina D, še posebej v zimskem času in na ta način odločilno vplivamo na naše zdravje. Zato nikar ne odlašajte in izberite prehranska dopolnila, kot so vitamini D v spreju. Pomanjkanje vitamina D tako ne bo več težava.

Prehranska dopolnila in vitamini lahko znatno pripomorejo k dvigu imunskega sistema

Kako pomemben je vitamin D za naše telo, prikazuje že število procesov, v katerih vitamin D igra glavno vlogo. Vitamin D namreč odločilno prispeva k ohranjanju serumske koncentracije fosforja in kalcija. Pripomore k dvigu imunskega sistema in sodeluje pri procesu delitve celic. Ključen pa je tudi za ohranjanje zdravih kosti in zob ter spodbuja normalno delovanje mišic.

Ko je v telesu zaznati pomanjkanje vitamina D, se lahko pojavijo tudi prvi simptomi. To se lahko odraža v bolečinah v kosteh in mišicah ali povečani občutljivosti prebavnega trakta. V izogib takšnih ali drugačnih simptomov pomanjkanja vitamina D, se svetuje preventivno zdravljenje. Marsikdo je mnenja, da je preventiva boljša kot kurativa, zato se priporoča uživanje prehranskih dopolnil in vitaminov.

Vitamin D v spreju posebej uporaben zlasti v zimskem času

Ko se dnevi začnejo krajšati, je priložnosti za uživanje v sončnih žarkih vedno manj. V Sloveniji se predvsem od meseca oktobra do marca zelo zmanjša moč sončne svetlobe. Takrat so tudi temperature bistveno nižje, velika večina ljudi se zato raje zadržuje v notranjih prostorih. Prav izpostavljenost sončnim žarkom omogoča biosintezo vitamina D in posledično prispeva k normalnemu delovanju našega imunskega sistema. V zimskih mesecih je zato priporočljivo uživanje prehranskih dopolnil in vitaminov, ki prispevajo k dobremu počutju. Tako se bo lahko naše telo uspešno borilo z različnimi bakterijami in virusi. V prodajalnah Tosama je na voljo široka ponudba različnih prehranskih dopolnil in vitaminov, s katerimi boste lažje zakorakali skozi zimski čas.

Najboljši vitamin D v spreju z naravnim sladilom

Najboljši vitamin D v spreju

Jamieson Premium Vitamin D3 1000 IE je izjemno priročen predvsem za osebe, ki težko požirajo. Telo bo tako oskrbljeno s celotno količino vitamina D, vsebovano v vsakokratnem razpršku. Vitaminu D v spreju je dodan tudi okus pomaranče in naravno sladilo stevija. Kako priročno je jemanje prehranskih dopolnil in vitaminov, se kaže v dvigu našega imunskega sistema. Jamieson Premium Vitamin D3 namreč v enem razpršku vsebuje kar 1000 mednarodnih enot vitamina D! To pomeni, da že v eni sekundi prispevate k temu, da tudi v zimskem času ohranjate močan imunski sistem. Ta prehranski izdelek je narejen brez dodanih umetnih sladil ali arom. Sladkan je zgolj z naravnim sladilom – stevija. Zadostujeta že eden do dva razprška na dan.

Prehranska dopolnila in vitamini podjetja Tosama

Na dvig imunskega sistema je podjetje Tosama dobro pripravljeno s številnimi prehranskimi dopolnili in vitamini. Pomembnost vitamina D vam je zdaj verjetno že dobro poznana, zato predlagamo obisk naše spletne strani, kjer vas čaka bogata ponudba različnih izdelkov. Lahko pa nas obiščete tudi v eni izmed naših številnih prodajnih mest po Sloveniji.