Zračni vložki, ki ne povzročajo vaginalnih vnetij

Veliko žensk se spopada z vaginalnimi vnetji, ki nastanejo zaradi porušenega pH-ravnovesja. Vzrok zanj so hormonske spremembe, staranje, jemanje kontracepcijskih sredstev ali antibiotikov, spolnost, pretiravanje s higieno ali njeno zanemarjanje, pa tudi nošenje spodnjih hlačk in vložkov iz nenaravnih materialov. Koži najbolj prijazen in široko uporaben material, ki ga človek uporablja že tisočletja, je bombaž. Poleg visoke vpojnosti vlage je zračen in zelo prijeten na otip. Bombaž je zelo cenjen kot material za izdelavo dojenčkovih in otroških oblačil. Iz njega pa ne izdelujejo samo oblačil, temveč še kopico drugih izdelkov, med njimi ženske vložke. Bombažna vlakna ne delujejo dražilno, zato na koži ne prihaja do alergijskih reakcij. To je idealen material za izdelke za intimno nego, saj zavira rast mikrobov in širjenje neprijetnega vonja, ki lahko nastane ob menstruaciji ali nožničnem izločku.

Vložki za ženske po porodu

Kateri vložki po porodu so najboljši?

Po porodu se iz nožnice izloča velika količina čišče, zato mora ženska takrat uporabljati izredno vpojne vložke. Bombažni vložki odlično opravijo svojo nalogo, saj poleg vpojnosti zagotavljajo tudi visoko stopnjo higiene in zračnosti. Priporočljivi so tudi za ženske, ki so bile po porodu šivane, saj preprečujejo, da bi prišlo do okužbe, in omogočajo rani, da diha in se hitreje celi. Eko ženski vložki po porodu so vsekakor boljša izbira od vložkov sintetične sestave, ki lahko povzročijo neravnovesje v vaginalni mikroflori, kar vodi v okužbo. Lahko jih uporabljamo v kombinaciji z mrežastimi hlačkami za fiksiranje vložkov, ki so pralne in namenjene večkratni rabi. Tosama v svoji spletni trgovini ponuja nepogrešljive pripomočke za vsako žensko po rojstvu otroka – vse od plenic in otroških oblačil do jedilnega pribora, otroških igrač in higienskih izdelkov.

Bombažni vložki

Eko vložki iz okolju prijaznih materialov

V času, ko se bojujemo proti onesnaževanju planeta s plastiko, velja premisliti o zamenjavi tradicionalnih plastičnih izdelkov z njihovimi ekološkimi alternativami. Seznam je dolg: od vatiranih palčk, plastičnih lončkov, krožnikov, plastenk, vrečk in pribora – do izdelkov za žensko intimno nego. Tosamini bombažni vložki so izdelani iz certificiranega stoodstotnega organskega bombaža. Pakirani so v kompostirnih folijah in v razgradljivi embalaži. Ti eko vložki so popolnoma brez kemikalij, kot so klor, supervpojni praški in parfumi, ki dražijo kožo in sluznico. Z njimi ne bomo naredili nekaj dobrega samo za lastno zdravje, ampak tudi za planet.

Preberite več o eko vložkih

Bombažni vložki zmanjšujejo vaginalna vnetja

Običajni vložki so narejeni iz sintetičnih materialov, ki koži ne dovoljuje, da bi dihala, zato ob njihovi uporabi pogosto prihaja do številnih nevšečnosti, povezanih z vnetji. Veliko žensk poroča, da so se njihove vaginalne težave nehale, ko so stare vložke iz umetnih materialov zamenjale z bombažnimi. Ginekologi zato priporočajo uporabo vložkov in perila iz bombaža, ki zagotavlja zračnost in udobje. Ženske, ki še niso vajene tovrstnih vložkov, se po navadi bojijo, da material ne bo dovolj vpojen, vendar je skrb odveč. Bombaž privlači vodo in jo kar posrka vase – in enako je z menstruacijo. Nasprotno pa v primeru uporabe klasičnih vrst vložkov menstrualna tekočina med spanjem kar spolzi po umetnem vrhnjem sloju vložka in nato kaplja iz vložka, mi pa se zbudimo z okrvavljenimi hlačkami. Ob večjem menstrualnem toku je priporočljivo uporabiti več plasti bombažnih vložkov, ki zadržijo še tako močno menstruacijo, tudi ponoči. Zaradi svoje mehkosti se ti ženski vložki odlično prilegajo hlačkam, skozi dan pa nudijo prijeten občutek. Veliko proizvajalcev oglašuje svoje higienske vložke kot po otipu podobne bombažu, vendar velja prebrati sestavine na embalaži. Podrobnejši pregled v veliko primerih pokaže, da izdelek ne vsebuje bombaža ali je le delno narejen iz bombažnih vlaken. Da bi bili kar se da najbolj zaščiteni pred vaginalnimi vnetji, moramo izbirati izključno vložke, izdelane iz stoodstotnega bombaža. Široko ponudbo bombažnih vložkov si lahko ogledate v Tosamini spletni trgovini.