Krčne žile na nogah nastanejo iz zelo različnih razlogov


Krčne žile na nogah so bolezen ven, ki se najpogosteje pojavijo na notranji strani nog in na zadnji strani meč. Nastanejo lahko iz različnih dejavnikov tveganja: spol in starost, dednost, nezdrav življenjski slog, hormoni in podobno. Pri težavah si lahko veliko pomagamo sami in sicer z več gibanja, z uporabo različnih krem za krčne žile, nošenjem primerne obutve in kompresijskih nogavic . Preventiva je mogoča z različnimi izdelki in pripomočki, ki jih najdete v našem prodajnem programu.


Za učinkovito zdravljenje krčnih žil na nogah priporočamo uporabo elastičnih povojev

V Tosami že vrsto let izdelujemo razne povoje, ki so narejeni iz najkakovostnejših materialov, zaradi česar so vzdržljivi in mehki. Uporabljajo se za kompresijsko in preventivno zdravljenje venskih obolenj. Zaradi strukture tkanja oziroma pletenja je omogočeno dihanje kože, ki daje pri nošenju občutek ugodja. Povoji se lahko perejo, pri tem pa ne izgubijo svojih lastnosti. Ločimo jih na kratko elastične in dolgo elastične. Za zdravljenje venskih obolenj kot so krčne žile na nogah, priporočamo povoje Vivavene, ki so izdelani iz 85% bombaža in 15% ovitega elastana. Vivavene povoji in imajo 130% raztegljivost. Kompresijsko moč ohranjajo dva meseca. Za pravilno povijanje sta na povoju dve modri črti, ki označujeta širino enega zavoja. Če zavoj namestimo pravilno, ni vidna nobena modra črta. Povoj namestimo zjutraj, ko se zbudimo, odstranimo pa ga ob koncu dneva. Odstraniti ga moramo med počitkom, ki traja najmanj pol ure, saj se lahko drugače pojavijo v nogah bolečine.

Set povojev vivaneovene

Kreme za krčne žile vsebujejo sestavine, ki krepijo ožilje in lajšajo bolečine

Krema za krčne žile, ki jo priporočamo je Krauterhof konjski grelni balzam. Ima grelni učinek, ki pospešuje prekrvavitev, osveži obremenjene mišice, poživlja in sprošča ter ima pomirjevalno delovanje na vse mišice. Ima blažilno delovanje na bolečine v kolenih, križu, v mišicah in drugje po telesu. Zelo blagodejno učinkuje tudi kot preventivna nega nog in stopal.

Krema za krčne žile vsebuje izvlečke rdečega vinskega listja (blažilno vplivajo na krčne žile, na težave z ožiljem), divjega kostanja (zmanjšujejo poškodbe kapilar ter krepijo njihove stene, blagodejen vpliv imajo na boleče in otekle noge, pomagajo pri kroničnih težavah z venami in nožnih krčih), melise (protivirusno delovanje), kamilice (zdravi kožna vnetja), hmelja (pomaga pri kožnih poškodbah), baldrijana (sprošča fizične in psihične napetosti), rmana (deluje na sproščanje mišic), omele, kafre (ugodno vpliva na revmatizem in deluje kot lokalni anestetik ter antibiotik) in janeža (pomaga pri revmatizmu in lajša bolečine v mišicah).

Krema se uporablja tako, da se z nekaj minutnim masiranjem vtre v kožo. Pri hujših bolečinah, jo lahko nanesete dvakrat ali trikrat dnevno. V našem prodajnem programu imamo tudi kremo za krčne žile Venagel, ki je gel z izvlečkom navadnega divjega kostanja. Gel ima hladilen učinek in odpravlja občutek utrujenih in težkih nog. Priporočamo ga pri težavah s krčnimi žilami in drugih težavah, ki so povezane s kroničnim venskim popuščanjem. Krema, ki prav tako prijetno hladi noge ter jih varuje pred zatekanjem je Favn balzam za noge. Neguje kožo, ki je prizadeta s krčnimi žilami in ji vrača prožnost.

Konjska krema

Kompresijske nogavice in dokolenke za krčne žile so na voljo v različnih modelih

Kompresijske nogavice za krčne žile imajo dokazano učinkovito preventivno delovanje proti otekanju nog in globoki venski trombozi. Izboljšajo pretok krvi, zaradi pravilno stopnjevane kompresije. Na voljo so v dveh barvah, različnih velikostih ter v različni gostoti tkanja. Namenjene so ženskam, ki dnevno posvečajo pozornost zdravju nog, brez da bi se odrekale udobju, praktičnosti in eleganci. So optimalna podpora venskemu sistemu in izvajajo optimalno masažo. S posebno tehnologijo pletenja imenovano High IQ, odvajajo vlago od kože, na površino nogavice, kjer vlaga izhlapi. Nudimo tudi dokolenke za krčne žile, ki imajo zelo dobro odpornost na mehanske poškodbe. Poseben model dokolenk iz rebrastega pletiva je namenjen ženskam in moškim. Imajo visoko vsebnost bombaža (55%), ter širok in udoben zaključek v mečih.