Pošlji povpraševanje

Obliži za žulje so primerni tudi za zdravljenje manjših opeklin

Obliži za žulje so sterilni in imajo hidrokoloidno blazinico, ki blaži bolečino in pospešuje celjenje. Hidrokoloidna blazinica ustvari vlažno okolje, ki je idealno za ozdravitev žulja. Za nastanek žulja je krivo drgnjenje kože ob predmet, ki je najpogosteje čevelj. Zgornja plast kože se loči od podkožja kar načeloma ni boleče. Na koži se naredi mehur, v katerem se začne nabirati limfna tekočina. V primeru, da je žulj majhen ni moteč, ga je najbolje pustiti pri miru, da se posuši in odpade. Pod žuljem se koža začne hitro obnavljati, limfna tekočina se vsrka v kožo. Koža, ki predstavlja zgornjo plast žulja, pa se posuši. Če pa je pokrov žulja poškodovan oziroma moteč, pa ga je smiselno predreti. Da ne pride od nepotrebne okužbe, moramo to narediti s sterilnim orodjem. Ko je predrt, ga je potrebno obravnavati kot odprto rano, zato ga prekrijemo s sterilno gazo in oskrbimo z obližem. Priporočljivo ga je menjati na tri dni, dokler se rana popolnoma ne zaceli.

obliži za žulje

Obliži za zdravljenje opeklin, brazgotin in žuljev so del Vivacer linije

V Tosami izdelujemo obliže, ki jih prodajamo pod imeni Vivapore, Vivaaqua, Vivacare in Microtape. Uporabljajo se za oskrbo ran, ki nastanejo zelo hitro, ob majhni nepazljivosti. Rane kot so predrti žulji, vreznine, praske, odrgnine, manjše opekline, brazgotine in podobno lahko oskrbimo sami. Je pa pri sami poškodbi dobro najprej oceniti situacijo in se odločiti, če jo bomo oskrbeli sami doma ali pa bi bilo bolje, če rano oskrbi zdravnik. Rano ocenimo glede na tip, velikost in globino in v primeru da se odločimo za samooskrbo, jo moramo najprej očistiti. Najboljše je, da jo speremo pod tekočo vodo, s čemer odstranimo umazanijo in tujke v rani. Okolico rane dobro osušimo in jo najprej pokrijemo z gazo. Ker nesreča nikoli ne počiva, je zelo pametno imeti doma kakšen obliž, saj nikoli ne vemo kdaj ga bomo potrebovali. To še posebej velja za otroke in starejše ljudi. Pri vsaki rani se pojavi izcedek, zato moramo obliže menjati enkrat dnevno ali celo večkrat - odvisno od količine izcedka. V liniji Vivacare imamo vodotesne obliže, ki ščitijo rano pred vlago in umazanijo. Z Vivacare aqua obliži se lahko neovirano umivamo in skrbimo za svojo higieno.

Obliži za žulje pospešujejo zdravljenje ran prav tako kot medicinski med

Proizvajamo tudi obliže z medicinskim medom Vivamel, ki so namenjeni zdravljenju manjših ran. Ta deluje bakteriostatično in pospešuje zdravljenje ran. Ima visoko osmotsko aktivnost. Naneseta ga na blazinico in namestite na rano. Obliži za hitro celjenje imajo hidrokoloidno blazinico, ki ustvari vlažno okolje za pospešeno zdravljenje. So sterilni, rano ščitijo pred umazanijo in vodo. Hidrokoloid tudi blaži bolečino, odsvetujemo pa njegovo uporabo na okuženih ranah. Je vodotesen vendar pusti koži dihati. Menjate ga lahko na tri dni. Obliži za opekline morajo biti sterilni, saj se rana lahko okuži. Manjše opekline lahko zdravimo sami doma, zdravljenje večjih opeklin pa rajši prepustimo zdravnikom. Nepravilno zdravljena opeklina lahko na koži pusti brazgotino, ki je lahko moteča, sploh, če se nahaja na obrazu. Obliži za brazgotine morajo kožo mehčati, da brazgotina počasi izgine. Brazgotine je potrebno tudi masirati, da se tkivo zmehča.

obliži za brazgotine

PREVERITE PONUDBO OBLIŽEV ZA OSKRBO RAN

Obliže za žulje enostavno odstranimo z Limisan sprejem brez ostankov lepila na koži

Novost v naši ponudbi je sprej Limisan, ki se uporablja za odstranjevanje lepilnih trakov in lepila s kože. Preprečuje poškodbe kože, ki bi lahko nastale pri odstranjevanju le-teh. Deluje tako, da ustvari sloj med kožo in lepilom, ki prekine vezi v lepilu. Limisan na koži izhlapi, zato ne pušča nobenih ostankov. Nnamestitev novega obliža je možna takoj. Uporaba spreja Limisan je enostavna, saj se samo naprši po površini lepilnega traka, da je popolnoma namočen. Limisan ima takojšen učinek zato z odstranitvijo lepilnega traku ni potrebno nič čakati. V primeru, da na koži ostane lepilo, Limisan napršite na robček in z njim obrišite ostanek lepila.