Pošlji povpraševanje

Krema za mišice olajša bolečino po poškodbi ali naporni vadbi

Krema za mišice varno lajša bolečine, izbira pravega izdelka, pa je lahko kar težavna. Vsi si verjetno želimo izbrati takšnega, ki bo pričel delovati takoj in svoj učinek držal dolgo časa. Ne želimo si, da bi bil preveč masten, vseboval umetne sestavine, ali imel neprijetni vonj. Zahtev je veliko, vendar imamo na srečo, v spletni trgovini Tosama pestro ponudbo izdelkov, ki bodo lajšali vaše bolečine.

Krema za mišice in sklepe

Krema za mišice in sklepe – komu je pravzaprav sploh namenjena?

Krema za mišice in sklepe se ne uporablja samo v primeru starostnikov z obrabo sklepov, ali po poškodbi, ampak je odlična izbira za vse aktivne športnike, kot tudi ob večjem naporu. Takšnega imajo na primer glasbeniki, ki več ur igrajo glasbilo, pri čemer ponavljajo gibe v rokah in določenih delih telesa, kar privede do otrdelosti. Prav tako se mazila poslužujejo gostinci in drugi zaposleni v poklicih, kjer veliko časa stojijo na nogah ali opravljajo druga fizična opravila. 

Marsikdo se sprašuje kako deluje krema za mišice in sklepe? Odgovor se skriva v delovanju topikalnih protibolečinskih sestavin. Največkrat mazila vsebujejo metil salicilat, ki je aktivna učinkovina, ki izkazuje protibolečinsko in protivnetno delovanje. Znan je njegov vonj po mentolu in hladilni učinek ob stiku s kožo. Deluje kot motilec receptorjev za bolečino.

Poleg njega je največkrat dodan NSAID ali nesteroidna protivnetna sestavina, ki poskrbi za manjšo vnetno reakcijo. Določeni produkti vsebujejo tudi kapsaicin, ki ga najdete v čilijih in je odgovoren za občutek toplote. Dodan je lahko tudi mentol, ki mesto ohladi in desentizira živčne končiče ter zmanjša pretok krvi na obolelo mesto.

Krema za boleče mišice se najbolje obnese v primeru akutne bolečine, artritisa, zvinov. Kronične težave pa boste morali reševati po navodilih vašega osebnega zdravnika, ki bodo vključevali fizioterapijo, masaže in podobno.

Krema za boleče mišice

Krema za boleče mišice in sklepe – kako jo uporabljati na pravilen način?

Krema za boleče mišice se lahko nahaja v obliki mazila, gela, spreja in obližev. Pri nakupu se najprej vedno ustavite pri pregledu sestavin, ki jih ta vsebuje. Preverite ali so v njej možni alergeni. Nato preverite kako se izdelek nanaša na boleča mesta in kako dolgo deluje.

Pred prvo uporabo jo najprej nanesite na manjše področje kože, da vidite ali bi morda imeli neželeno alergično reakcijo. V kolikor do te ne pride, jo lahko namažete na kožo bolečega mesta po navodilih nanašanja, ki jih navaja proizvajalec. Pri tem bodite pazljivi, da mazilo ne pride v stik z vašimi očmi, usti, nosom ali sluznico genitalij. V kolikor se vam to zgodi, izpirajte mesto z večjo količino vode. Pazite tudi na debelino nanosa, saj je v večini primerov mazilo potrebno dobro vtreti na želeno mesto.

Krema za mišice in ostala ponudba

Pazite, da izdelkov ne boste nanašali na mesta, kjer imate odprto poškodbo (ureznine, opekline in druge rane). Po nanosu se odsvetuje povijanje ali nameščanje bandaž, ker mnogi izmed njih preprečujejo, da bi koža pravilno dihala ali celo zmanjšajo dotok krvi, kar pa je za učinkovito delovanje mazila potrebno.

Mesto lahko pokrijete z ohlapnimi oblačili. Prav tako gel za mišice ne nanašajte na mesto, ki je bilo predhodno ogreto (po kopeli, sončenju, plavanju, zelo naporni vadbi), saj lahko privede do pojava stranskih učinkov. Počakajte da je vaša koža primerno ohlajena.

Po končani uporabi si dobro umijte roke. V kolikor uporabljate sprej ali penasto obliko kreme, embalažo pretresite. V primeru, da se vaša bolečina po 7 dneh uporabe ne bi izboljšala, se obrnite na zdravniško pomoč, saj lahko daljša uporaba gela povzroči izpuščaje ali kemično opeklino na mestu uporabe.

Krema za bolečine v mišicah

Katera krema za bolečine v mišicah je najbolj primerna za vas? 

V naši ponudbi se nahaja Ice Power Magnesium IN Strong krema za bolečine v mišicah, ki deluje na principu emulzije in se uporablja lokalno. Vsebuje magnezij v sulfatu, ki bo preprečeval krče in napetost. Je najbolj primerna za športnike, starejše ljudi in nosečnice. Nanašate jo lahko 2-3 krat dnevno.

Naslednji priporočljiv izdelek je Krauterhof grelni masažni negovalni konjski balsam, ki olajša obremenjenost vašega telesa, sprošča in pomirja celotno muskulaturo in daje občutek ugodja. Konjska mast oz. z drugimi besedami krema za boleče mišice s toplotnim učinkom za masiranje vsebuje izvlečke rdečega vinskega listja, divjega kostanja, melise, kamilice, hmelja, baldrijana, rmana, omele, kafre in janeža.

Grelni učinek bo najbolj močan nekaj minut po samem nanosu ter se obdržal eno do dve uri. Zelo priljubljen je pred ali po športni vadbi. Nanašate pa ga lahko 2-3 krat dnevno, najbolje zjutraj in zvečer.

Najbolj znan produkt je Nodol krema za boleče mišice in sklepe. Vsebuje naravne učinkovine bele vrbe, arnike, vražjega kremplja, glukozamina…, ki poskrbi za olajšanje in ponovno veselje do gibanja. Glukozamin sulfat je namreč sestavina zdravega hrustanca. Izdelek sodeluje pri tvorbi kosti in hrustanca ter je osnova za sintezo glukozaminoglikanov.

Metilsulfonilmetan se največkrat uporablja v kombinaciji z njim, saj deluje protivnetno in protibolečinsko. Skupaj sta učinkovita za zdravljenje osteoartritisa. Bela vrba vsebuje salicin, ki deluje protivnetno. Arnika pa helenalin in arnifolin, ki spodbujata delovanje krvnega obtoka ter delujeta protivnetno in antiseptično. Največkrat se uporablja na predelu sklepov rok, nog in hrbtenice. Primerna je za odrasle in mladostnike od 12. leta dalje, aktivne športnike ter za rekreativne, ljubiteljske športnike.

Gel za mišice

Kaj pa gel za mišice?

Odločite se lahko tudi za hladilni gel za mišice Ice Power, ki bolečino odpravlja na podlagi znižanja temperature kože za 5-7 oC. Dodana eterična olja poskrbijo za njegov dolgotrajen učinek. S tem blaži vnetje in otekanje ter aktivira proizvajanje endorfinov. Pospeši krvavitev obolelega tkiva, kar vodi v uspešnejše zdravljenje. Nanos na boleče mesto se izvaja v 3-6 urnih intervalih.

Navedli smo nekaj krem za bolečine v mišicah, ki jih ponujamo v naši spletni trgovini Tosama. Pri tem naj omenimo, da je naša ponudba mnogo večja. Ponašamo se s 100 letno obletnico delovanja in na podlagi izkušenj vam lahko zagotovimo, da boste pri nas našli učinkovit izdelek s katerim boste zagotovo zadovoljni. V kolikor bi imeli vprašanja glede izdelkov, nas pokličite ali nam pišite. Radi se vam bomo odzvali.

Krema za boleče mišice in sklepe