Kovice, sorniki in čepi za trajno in zanesljivo mehansko spenjanje

Kovice in sorniki so v končnih izdelkih skoraj nevidni, in vendar bi brez njih hitro razpadla večina stvari, s katerimi se vsakodnevno srečujemo. Skupaj držijo naš avto, avtomat za kavo, vgradno omaro, pisalno mizo, poštni nabiralnik, dvigalo ... Elementi za trajno spenjanje so skriti pod površino in ker vidimo le zgornji sloj kovice, sornika ali čepa, hitro pozabimo, kako pomembno vlogo igrajo.

Kovice za kovičenje

Vsak projekt zahteva drugačne kovice

Tako kot enote, ki jih spenjajo, so tudi kovice in drugi spojni elementi iz različnih materialov. Ti morajo biti predvsem močni in vzdržljivi, včasih pa tudi upogljivi. Ne pozabimo niti na estetski vidik, saj morajo skupaj z drugimi deli tvoriti skladno celoto, v nekaterih primerih pa dejansko igrajo predvsem okrasno vlogo. Kljub temu njihova glavna naloga ostaja zanesljivost, poleg tega, da morajo prenesti velike obremenitve, se ne smejo hitro obrabiti, ker so težko dostopni, pa morajo vse to zdržati z minimalnim vzdrževanjem (v primeru gibljivih spojev) ali povsem brez njega. Sliši se enostavno, a če pomislimo, da kovice in sornike uporabljamo na delih z največjimi obremenitvami, tem majhnim a bistvenim elementom ni odveč posvetiti potrebne skrbi.

Ni težko izbrati, če ti znajo svetovati

Ker se zavedamo, da se naši naročniki ob oblikovanju in produkciji svojih izdelkov srečujejo z neštetimi vprašanji in dilemami, z veseljem sodelujemo z njimi in jim svetujemo pri izbiri najprimernejših elementov za vsak sistem posebej. Če v naši ponudbi ne najdemo pravih, jih izdelamo posebej zanje, lahko tudi po njihovih načrtih, pa naj gre za polne, polvotle ali stopničaste kovice, kontaktne kovice, sornike, čepe ali druge elemente za fiksne ali gibljive spoje. Pri tem se zanašamo na tridesetletne izkušnje na tem področju, ki nas še niso pustile na cedilu, sami začetki sorodnega družinskega posla pa segajo vse do leta 1965.

Stopničaste kovice iz železaPolne kovice

Od polne do kontaktne kovice – varnost ostaja na prvem mestu

V tem času se je seveda marsikaj spremenilo, od polne kovice v stavbarstvu in pohištvu do kontaktne kovice, ki preprečuje izgubo energije v električnih tokoktogih. Danes narejen sornik ali kovica sta neprimerljivo natančneje izdelana in preverjena ter zato tudi mnogokrat zanesljivejša od tistih, s katerimi so elemente spajali naši dedki. Naj gre za fiksne kovice ali sornike, ki omogočajo gibljive spoje, pri njihovi izbiri vedno svetujemo na strani varnosti. Velja, da je sistem močen, kolikor je močen njegov najšibkejši člen. Verjetno si nihče ne želi, da bi bile najšibkejši člen kovice. Še posebej ne v dvigalu.

REPROSTI STROJNI ELEMENTI ZA GIBLJIVE IN NEGLIBLJIVE SPOJE

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje