Pošlji povpraševanje

Za hitro celjenje rane uporabite inovativne izdelke Vivamel

 

Rane so lahko kronične ali akutne. Prvi tip je še posebej pogost pri sladkornih bolnikih, predvsem na območju stopal. Po drugi strani pa je druga vrsta nekaj, s čimer se vsaj občasno srečujemo vsi. Nesreča nikoli ne počiva in že manjša nezgoda lahko povzroči precej globoko odrgnino. V tovrstnih primerih je dobro imeti pri roki kakovostne izdelke, ki poskrbijo za učinkovito in hitro celjenje ran, s čimer preprečimo resnejše okužbe in druge težave.

Med za oskrbo rad

Pravilna in hitra oskrba ran je izjemno pomembna

Ustrezna oskrba ran je nujna, če ne želimo, da pride do gnojenja, saj so pogoji kot nalašč za množenje mikrobov. Od tu do okužbe pa ni več daleč. Ukrepati je treba torej čim hitreje in poskrbeti za pravilno razkuževanje, obenem pa narediti vse za to, da bi bilo možno karseda hitro celjenje ran. Pri tem vam bodo zagotovo v veliko pomoč izdelki Vivamel, ki so na voljo v več oblikah, in sicer kot:

  • alginatna obloga (Vivamel ALGINAT),
  • med za rane (Vivamel TUBA)
  • poliuretanska pena (Vivamel PROTECT) in
  • kontaktna mrežica (Vivamel CONTACT).

Ne glede na to, za katero možnost se odločite, je mogoče pričakovati, da se bo čas celjenja skrajšal za skoraj 30 odstotkov. Osnova vseh izdelkov je sterilen medicinski kostanjev med za rane, njihova uporaba pa je izredno preprosta.  To, katero obliko je najbolj smiselno izbrati v posameznih primerih, je sicer odvisno od obilnosti izločka. Če izločka praktično ni ali je zelo šibek, priporočamo, da se uporabi Vivamel TUBA. Pri nekoliko močnejšem izločku izberemo Vivamel CONTACT. Če je izloček zelo močan, pa je najboljša izbira Vivamel ALGINAT.

Med za hitrejše celjenje ran

Sodobne obloge za rane Vivamel so primerne za vso družino

Uporaba sodobne obloge za rane Vivamel in drugih izdelkov, ki smo jih omenili, pride v poštev za ljudi vseh starosti. Uporabljate jih lahko tako zase kot za svoje otroke. Ker so nezgode pri otrocih še posebej pogoste, se je na to pametno pripraviti vnaprej in dobro založiti domačo lekarno, da bo možna karseda hitra oskrba ran. Sodobne obloge za rane Vivamel so nedvomno izjemno koristne tudi za športnike, ki so bolj izpostavljeni občasnim poškodbam kot ljudje, ki niso pretirano telesno aktivni. Obenem so to izdelki, na katere prisegajo številni sladkorni bolniki in starostniki, uporaba pa je možna celo pri živalih. Možnosti uporabe so torej skorajda neomejene. Pomembno je predvsem, da natančno sledite priloženim navodilom, saj bo tako učinek najboljši, in da izberete obliko, ki je v posamezni situaciji zares najustreznejša, upoštevajoč izloček oziroma to, kako intenziven je.

Preverite našo celotno ponubo izdelkov za oskrbo ran

Hitro celjenje ran ter protimikrobna in protivnetna zaščita

Poleg tega, da zagotavljajo hitro celjenje ran, imajo izdelki Vivamel, ki jih najdete tudi v ponudbi spletne trgovine Tosama, še mnoge druge pozitivne vplive. Poskrbijo denimo za zaščito pred vnetjem, kar je posledica dejstva, da vsebujejo večje količine antioksidantov. Hkrati ublažijo ali celo odpravijo neprijetne vonjave, ki sicer pogosto spremljajo celjenje ran, še posebej večjih, in preprečujejo čezmerno razmnoževanje mikrobov. Zasluge za protimikrobne učinke ima predvsem encim, imenovan glukoza oksidaza. Prisotnost tega encima namreč vpliva na tvorjenje vodikovega peroksida, ki je znan po protimikrobnem delovanju. Izdelki pomagajo pri zaviranju razvoja bakterij in posledično okužbe tudi s tem, da vzpostavijo rahlo kislo okolje, ki bakterijam ne ustreza najbolj. Omenite velja še, da hitro celjenje ran ne bo povečalo nevarnosti za brazgotine, ampak povsem nasprotno. Med za rane v izbrani obliki namreč pomaga pri tem, da se možnosti za nastajanje brazgotin bistveno zmanjšajo. Blagodejno delovanje je torej prisotno v vseh osnovnih fazah, ki so del celjenja – med čiščenjem, granulacijo, epitelizacijo in zorenjem. Če želite poskrbeti za naštete pozitivne učinke, so izdelki Vivamel ALGINAT, TUBA, PROTECT in CONTACT nedvomno odlična izbira, kar potrjujejo mnogi, ki so jih že preizkusili.