Pošlji povpraševanje

Dnevna krema z zaščitnim faktorjem - za zdravo kožo

Dnevna krema z zaščitnim faktorjem je najboljša investicija proti staranju kože in nastanku različnih bolezni. Vsakodnevna uporaba kreme za sončenje je najpomembnejši korak za lepo, mlado in zdravo kožo.

Pomembno je, da rutina nege kože ni zaključena brez nanosa izdatnega sloja sončne kreme. To velja tudi pozimi, v dežju ali če dan preživite notri. UV žarki so namreč prisotni vse leto, UVA žarki pa prodirajo tudi skozi okenska stekla.

Dnevna krema z zaščitnim faktorjem

Kaj uničuje našo kožo?

Še ne dolgo nazaj se o tem, kako nevarno je izpostavljanje soncu in UV sevanju, ni govorilo prav veliko na glas, in nekako je veljajo, da bolj, kot imaš zagorelo polt, bolj zdravo si videti. Pa vendar temu ni tako. Poleg gub in prezgodnjega staranja kože pa so opekline in kožni rak zagotovo dovolj dobri razlogi, da začnemo redno uporabljati dnevne kreme z zaščitnim faktorjem

UVA žarki so povzročitelji staranja, UVB pa sončnih opeklin. Pomembno je, da smo v iskanju popolne sončne kreme pozorni na to, da nas varuje pred obema vrstama UV žarkov. Večina UV škode, ki jo naredimo v življenju, se zgodi v prvih 20 letih našega življenja. Posledica tega pa so pigmentni madeži in gube, ki nas spremljajo v našem zrelejšem življenjskem obdobju.

Sončna krema

Kako prepoznamo dobro sončno kremo?

Kremo za sončenje z UVA zaščito lahko razberemo iz oznake PA. Poleg oznake PA najdemo tudi različno število plus (+) znakov. Ravno plus znaki so pokazatelji kako močno UVA zaščito vsebuje dnevna krema z zaščitnim faktorjem. En plus znak pomeni najmanjšo UVA zaščito, medtem ko štirje plus znaki pomenijo zelo visoko UVA zaščito, ki jo naša sončna krema vsebuje. 

Prav tako se sončne kreme razlikujejo glede na vsebnost mineralnih in kemičnih filtrov. Mineralni filtri UV svetlobo odbijajo, medtem ko jo kemični filtri absorbirajo in jo razpršijo kot energijo ali toploto.

Kreme za sončenje z mineralnimi filtri

Mineralni filtri v sončni kremi ustvarijo fizično pregrado med našo kožo in sončnimi žarki. Pregrada se ustvari tako, da se mineralni filtri ne absorbirajo v našo kožo, ampak ostanejo na njeni površini. Mineralni filtri nam najpogosteje nudijo širok spekter zaščite, kar pomeni, da nas varujejo tako pred UVA kot tudi pred UVB žarki. Najpogostejša mineralna filtra trenutno sta cinkov oksid in titanov dioksid.

Krema za sončenje

Kreme za sončenje s kemičnimi filtri

Sončne kreme s kemičnimi filtri prodrejo globlje v našo kožo in delujejo tako, da absorbirajo sončne žarke, preden se ti dotaknejo naše kože. Delujejo kot goba, ki vpije UVA in UVB žarke in poskrbijo za zdravo sončenje. Poleg ostalih sestavin so kemični filtri pogosto kombinirani z antioksidanti, kot so Vitamin A ali E, ki kožo varujejo pred prostimi radikali.

Dnevna krema z zaščitnim faktorjemSončna krema ali mleko