Hladilni gel za mišice sprošča in omili bolečino

Informacija o bolečini in temperaturi potuje od bolečega mesta do možganov ter od njih nazaj po hrbtenjači. Če se zgodi poškodba tkiva, le-ta aktivira nocireceptorje, posebne bolečinske receptorje, ki reagirajo na prisotno ali potencialno poškodbo. Nociceptorji so prosti končiči bolečinskih vlaken, ki se nahajajo v povrhnjih predelih telesa, kot so na primer koža, sluznice, roženica ter v notranjih organih (mišicah, črevesju, sečniku ...). Ko se aktivirajo, pošljejo signale po perifernih živcih, skozi hrbtenjačo do možganov.

Krema za boleče mišice

Hladilna terapija aktivira tudi termoreceptorje, ki občutek hladnega prenesejo po enaki poti kot nocioceptorji signale o bolečini. Ko možgani te podatke obdelajo, je bolečino mogoče kontrolirati.

Hladilna krema za mišice spodbuja prekrvavitev mišičnega tkiva, sprošča mišično napetost ter zmanjšuje mišične krče, otekanje in krvavitve. Deluje izjemno osvežujoče, mišično tkivo na premazanem predelu pa je poživljeno in bolje prekrvavljeno. Njeno hlajenje ima blažilni učinek in spodbuja okrevanje telesa po fizičnem naporu. Ker s svojim delovanjem omejuje receptorje za bolečino, ima protibolečinski učinek, hkrati pa upočasni hitrost živčne prevodnosti, zmanjšuje delovanje encimov, ki poškodujejo tkivo v primeru vnetja ter z zniževanjem prekrvavitve v koži in globljih tkivih preprečuje vnetja.

Kremo za hlajenje mišic uporabljamo pri mišični napetosti, izvinih in izpahih, udarninah, bolečinah v vratu, ramenih, hrbtu, sklepih, revmatičnih ali drugih naraščajočih ali akutnih bolečinah. Za učinkovito se izkaže tudi pri zdravljenju napetosti in krčev mišic po zlomih kosti, poleg naštetega pa ima tudi blažilni učinek v primeru podplutb ter srbečice ob piku žuželk.  Zaradi preprostega temperaturnega delovanja jo lahko brez skrbi uporabljamo tudi pri starejših, otrocih in nosečnicah.

Uporaba gela za sprostitev mišic je precej pogosta v fizioterapiji, saj jo zdravniki priporočajo kot zdravo in varno sredstvo za blaženje bolečin, v kombinaciji z ostalimi hladilnimi terapijami pa je pogosto v uporabi tudi za zdravljenje vnetij. Pacienti si tovrstne terapije lahko izvajajo tudi doma, kar prispeva k hitrejšemu okrevanju. Prav tako je zelo uporabna in učinkovita za preventivne ukrepe pred intenzivno športno aktivnostjo, odličen prvi korak v primeru športnih poškodb ter sredstvo za samozdravljenje napetosti mišic in bolečin v sklepih, ki so posledica fizičnih in športnih aktivnosti.

Renarthro Ice-Gel Svižčeva krema

Hladilni gel se hitro vpija in ne povzroča neprijetno mastne kože. Priporočamo nanos do treh cm hladilnega sredstva, ki se ga nežno vtre na prizadeto mesto. Kremo za boleče mišice lahko nanašamo v 3 - 6 urnih intervalih, primerna pa je izključno za zunanjo uporabo, le na nepoškodovanih predelih kože. Najbolj učinkovita je njena večerna uporaba, saj ima tedaj telo priložnost daljšega počitka, sicer pa se jo nanaša po lastnem občutku. Na odprte rane, ožganine ali odrgnine se je ne sme nanašati, prav tako se je potrebno Izogibati očem in sluznicam. Pred uporabo je priporočljivo skrbno prebrati priložena navodila, v primeru suma na morebitno alergično reakcijo pa je obvezen posvet z zdravnikom. Sredstvo je potrebno shranjevati izven dosega otrok ter se nikoli ne bi smelo uporabljati izven roka trajanja.

Krema za boleče mišice v Tosami

V spletni prodajalni podjetja Tosama so na voljo hladilne kreme in geli različnih znamk in visoke kakovosti, z njihovimi strokovnjaki pa se je o njih mogoče tudi posvetovati. Vsi tovrstni izdelki, ki jih podjetje ponuja dosegajo vse evropske varnostne standarde, so dermatološko testirani in primerni za vsak tip kože. Najdemo jih lahko v različnih velikostih, kot je na primer mini-pakiranje, primerno tudi za uporabo na letališču (100ml ali manj) ipd. Tovrstne kreme so največkrat obogatene z esencialnimi olji, ki vplivajo na splošno boljše počutje, ter s svojim svežim vonjem pomirjajo stres in celo glavobole. Najpogostejša so esencialna olja iz evkaliptusa ali mentola, kot učinkovino pa v njih najdemo tudi ekstrakt iz listov navadnega gabeza ter nekatere druge izvlečke zdravilnih rastlin kot so na primer kamilica, arnika in kafra.