Pošlji povpraševanje

Prehranska dopolnila za otroke – minerali in vitamini D, C in B

Čeprav so naši otroci neprestano izpostavljeni bakterijam virusom in parazitom, to še ne pomeni, da bodo tudi zboleli. Ključ do zdravja je v njegovem imunskem sistemu. Če je ta močan, se bo otrok lahko naravno boril proti boleznim. Če pa je otrokov imunski sistem šibak, je hitreje dovzeten za prehlad, gripo in druge težave. Krepitev imunskega sistema pri otroku vključuje dovolj kakovostnega spanja, dovolj tekočine in uživanje uravnotežene prehrane, obogatene z vitamini in minerali

Minerali in vitamini za otroke predstavljajo nujne sestavine zdrave otroške prehrane. Vitamini za otroke spodbujajo presnovo in na ta način otrokom zagotavljajo energijo, ki jo potrebujejo za vsakodnevne napore. A ker je težko zagotoviti zadostno količino vitaminov in mineralov zgolj s hrano, predstavljajo prehranska dopolnila za otroke odlično rešitev.

Prehranska dopolnila za otrokePrehranska dopolnila - vitamini D, B, C

Med vitamini za otroke ima vitamin D zelo pomembno vlogo

Poleg vitamina C in B ima med vitamini za otroke pomembno vlogo tudi vitamin D. Vitamin D nastaja v koži pod vplivom UVB sončnih žarkov. V našem zmerno toplem pasu nastaja dovolj vitamina D le od marca do oktobra. Pozimi, ko je manj sonca in naše telo težje samo tvori vitamin D, ga moramo zato s hrano vnestni nekoliko več kot poleti. Vendar le malo živil vsebuje vitamin D v omembe vredni količini. To so mastne ribe, ribje olje, jetra ter jajčni rumenjak. Rastlinska živila vsebujejo zelo majhne ali pa nične količine vitamina D. Zato lahko zadostno količino vnosa dosežemo le s prehranskimi dopolnili. Strokovnjaki so v zadnjem desetletju ugotovili, kako pomemben je pravzaprav vitamin D za otroke. Pomanjkanje le-tega namreč ne pripelje le do rahitisa, temveč do številnih drugih bolezni. 

Vitamin D skupaj s kalcijem zagotavlja normalen in zdrav razvoj kosti in zob ter delovanje mišic in imunskega sistema. Še zlasti je pomembno, da dojenčku redno dodajamo vitamin D, saj vsebnost vitamina D v materinem mleku ne zadošča za pokrivanje dnevnih potreb. Priporočamo BioGaia Protectis Baby D3 kapljice z vitaminom D3, ki vsebujejo tudi Lactobacillus reuteri Protectis, ki je patentirana mlečnokislinska bakterija družbe BioGaia. Za vnos zadostne količine vitamina D bodo poskrbele Jamieson Baby-D 400 IE kapljice ter Viridian D kapljice za otroke.

Prehranska dopolnila za zdrave in srečne otroke

Prehranska dopolnila za otroke – vitamin C in B

Za dvig imunskega sistema so pomembni tudi vitamini skupine B, zato je potrebno paziti, da jih v zadostnih količinah vključimo v otrokovo prehrano. Če tega ne moremo doseči, potem prehranska dopolnila za otroke predstavljajo najboljšo rešitev. B kompleks predstavlja skupino vitaminov B - B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, ki so so skupaj odlična podpora in pomoč dobremu delovanju obrambe imunskega sistema. Poleg skupne funkcije pa ima vsak izmed vitaminov B še druge pomembne vloge v našem telesu. 

Večina B kompleksov, ki so na voljo, ne vsebuje višjih ravni B vitaminov. A Viridian B-kompleks + B12 kapsule ponujajo višjo raven vitamina B12. Vitamin B12 podpira normalno delovanje živčnega sistema, energijo presnove, normalne psihološke funkcije, imunski sistem in tvorbo rdečih krvničk. Vitamin B12 prispeva tudi k zmanjšanju utrujenosti. Skupaj z B6 in folno kislino ima B12 ključno vlogo pri normalni presnovi homocisteina.

Pozabiti pa ne smemo na vitamin C, enega glavnih pomočnikov pri krepitvi otrokovega imunskega sistema. Vitamin C ima pomembno vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, poleg tega prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti ter tako še dodatno "odganja" morebitna jesenska in zimska prehladna obolenja. Med prehranskimi dopolnili, ki vsebujejo vitamin C, so še zlasti priljubljene AstraVita C Kids žvečljve tablete. Gre za inovativno prehransko dopolnilo za otroke, ki potrebujejo povečane količine vitamina C. Tablete imajo dodano naravno sadno aromo, ki poskrbi oz. zagotavlja izredno prijeten okus.

Pravočasno zagotovite vašemu otroku potrebni dnevni odmerek vitaminov in mineralov. Izberite kakovostna prehranska dopolnila za otroke. Vabljeni.

KREPITEV IMUNSKEGA SISTEMA ODRASLih