Adaptirano mleko za otroke


Adaptirano mlekoAdaptirano mleko za otroke je nadomestek materinega mleka, ki zagotavlja otroku vse potrebne snovi za zdrav razvoj. Kadar mati ne more dojiti ali le delno doji, je smiselna uporaba adaptiranega mleka. Adaptirano mleko je kravje mleko v prahu, obogateno z beljakovinami, ogljikovimi hidrati, maščobami, aminokislinami, vitamini in minerali. Adaptirano mleko je popolna uravnotežena prehrana za otroka do 6 meseca starosti. Kasneje se adaptirani nadomestek uživa kot dodatek k uravnoteženi prehrani saj ne zadostuje več samo kot osnovna hrana, ki jo otrok potrebuje za zdrav razvoj. Priporočljivo je, da otrok pije adaptirano mleko do tretjega leta starosti. V našem programu imamo različna adaptirana mleka: standardno, brez laktoze (pri preobčutljivosti na laktozo), proti krčem (z zmanjšano vsebnostjo laktoze), proti polivanju (brez laktoze z dodanim koruznim škrobom), proti zaprtju (s povečano vsebnostjo laktoze), za nočno hranjenje (s počasi prebavljivimi ogljikovimi hidrati). Adaptirano mleko ni enakovredno materinemu mleku, je pa najboljši približek. Adaptirani nadomestek z laktozo ali brez laktoze, je primeren tudi za nedonošenčke.

PREVERITE TUDI OTROŠKE BANJICE


Adaptirano mleko brez laktoze


Adaptirano mleko brez laktoze je posebej zasnovano za otroke, ki so preobčutljivi na beljakovine kravjega mleka in za otroke, ki prekomerno polivajo. Adaptirana formula brez laktoze lajša težave preobčutljivost na laktozo, ki se kaže prebavne težave, srbečica kože in zmanjšuje količino in pogostost polivanja. Adaptirani formuli brez laktoze je dodan koruzni škrob, ki lajša težave preobčutljivosti, hkrati pa hrano zgosti kar preprečuje polivanje. Adaptirano mleko za nedonošenčke, brez laktoze vsebuje hidrolizirane beljakovine kravjega mleka. Primerno je tudi za nedonošenčke.


adaptirano mleko brez laktozeAdaptirano mleko proti krčem


Adaptirano mleko proti krčem ima zmanjšano vsebnost laktoze, ki je prilagojena presnovi in zato preprečuje nastanek plinov in vetrov v tankem črevesju. Krči so lahko vzrok pomanjkanja encima laktaze, ki skrbi za presnovo laktoze v tankem črevesju. Del laktoze lahko ostane v tankem črevesju neprebavljene zato fermentira in povzroča nastanek plinov in vetrov, ki se kažejo kot napenjanje in vetrovi. Otroci, ki imajo krče zaradi neprebavljene laktoze, neutolažljivo jokajo, od napenjanja so rdeči v obraz, nogice veliko krčijo. Več na naši spletni strani: http://www.tosama.si

Več o oblačilih za novorojenčke: www.vsi.si/tosama/oblacila-za-novorojencke

OTROŠKI ČAJI, SOKOVI IN VODE