Pošlji povpraševanje

Eko vložki – ekološki 100% razgradljivi bombažni vložki

Eko vložki so ekološki vložki, izdelani iz organskega bombaža. Ti bombažni vložki so 100% razgradljivi, zato ne škodujejo okolju. Večina menstrualnih izdelkov namreč vsebuje plastiko, ki konča na odlagališčih, plažah ali še desetletja onesnažuje oceane. Vložki iz plastike imajo tudi negativen vpliv na kožo, saj so potencialno gojišče bakterij, ne dihajo in so obdelani s škodljivimi kemikalijami, ki lahko povzročajo vnetja, draženje, srbečico ali še resnejše zaplete.

Plastični vložki vsebujejo izjemno visok odstotek plastike – po ocenah naj bi je vsebovali kar 90%. Države po vsem svetu spodbujajo k manjši uporabi plastike in prepovedujejo uporabo plastičnih vrečk, slamic, palčk za ušesa, pribora, krožnikov in še česa. Za primerjavo: en paket menstrualnih vložkov naj bi bil enakovreden kar štirim plastičnim vrečkam! Plastični menstrualni izdelki, ki jih zavržete, prispevajo k epidemiji plastike, ki se še poglablja zaradi nepravilnega odlaganja. Nedvomno so ekološki vložki pravi korak k okolju brez plastike.

Eko vložki

Bombažni vložki – koži prijazni, prijetni in udobni za nošenje

Ekološki vložki iz organskega bombaža, kakršni so (v Sloveniji narejeni) Natura Femina Organic eko vložki, so brez dvoma tudi prava izbira za kožo. Izdelani so iz 100% naravnega materiala – organskega bombaža, ki nudi izjemno udobje in mehkobo. Izdelani so v skladu z vsemi ekološkimi standardi, ki prepovedujejo uporabo nevarnih kemikalij, ki so zdravju škodljive. So tudi brez gensko spremenjenih organizmov.

Tosamini bombažni vložki za ženske so ekološki in 100% razgradljivi ter prijazni do občutljivih ženskih intimnih predelov. Ti eko vložki so bili zasnovani v Sloveniji in so najnaprednejši Tosamin izdelek, ki so ga uporabnice naravnost vzljubile. Ženske, ki jih uporabljajo, so si enotne, da ti bombažni vložki prinašajo veliko večje udobje, mehkobo in zračnost kot klasični vložki iz plastike. Plastični vložki vsebujejo kemične (in potencialno izjemno škodljive) sestavine, ki močno povečajo njihovo vpojnost. Bombažni vložki nimajo teh umetnih sestavin – bombaž je že sam po sebi izjemno vpojen. Tosamini eko vložki Natura Femina Organic so izdelani na prav poseben način, saj imajo patentirano vpojno jedro in posebne kanale, ki poskrbijo, da ne pride do razlivanja menstrualne krvi.


Preberi več o bio vložkih

Eko vložek - lastnosti

Bombažni vložki – zakaj je bombaž boljši kot plastični materiali?

Menstruacija je tisti del ženskega ciklusa, ki ni najbolj prijeten. Dva razloga za to sta neprijeten vonj, ki ga ustvari menstrualna kri, in divjanje hormonov, zaradi katerih postanete zlovoljni in nerazpoloženi. Za piko na i vam običajni menstrualni izdelki pri tem marsikdaj ne olajšajo življenja. Velikokrat ženske skrbi, da se jim bo na hlačkah pojavil neželen madež, umetne vonjave plastičnih vložkov, prepojene s krvjo, pa so ob podivjanih hormonih lahko sprožilec migrene. Vse to kliče po lažji in boljši rešitvi vaših menstrualnih težav! Naravni eko vložki vam lahko pomagajo na različne načine, predvsem pa pri ohranjanju zdrave menstrualne higiene. Vse več okoljsko osveščenih žensk po svetu stremi k uporabi naravnih sanitarnih izdelkov tudi zato, ker ne povzročajo odpadka, kot ga običajni plastični vložki. Tukaj je nekaj načinov, kako nam lahko koristijo ekološki vložki:

  • Zgornje plasti iz bombaža so veliko mehkejše od sintetičnih plastičnih materialov, ki jih najdemo v običajnih vložkih. Bombažni vložki ščitijo vaginalni predel pred pojavom izpuščajev, draženjem in kožnimi alergijami. Ker ne pride do kopičenja bakterij, je tudi tveganje za okužbo manjše.
  • Za razliko od navadnih vložkov so bombažni eko vloži narejeni iz naravnega materiala – 100% organskega bombaža, ki je zlahka biološko razgradljiv. Če plastika potrebuje tisočletje, da se razgradi, se bombažni vložki razgradijo v samo dveh letih. S tem nedvomno pripomorejo k velikemu koraku naprej v našem skupnem boju za bolj prijazno in trajnostno okolje.
  • Navadni higienski vložki vsebujejo poliolefine, ki lahko dražijo kožo. Narejeni so iz sintetičnih materialov in vsebujejo strupene dioksine (stranski produkt postopka beljenja s klorom). Z odločitvijo za ekološko alternativo, kot so bombažni 100% razgradljivi vložki, izberete življenjski slog, ki je bolj higienski in brez kemikalij. Tudi ginekologi priporočajo uporabo ekoloških vložkov, saj ne povzročajo alergij in izpuščajev. Ker so narejeni iz naravnih materialov, so mehki in zelo udobni, tako da se boste počutili lahkotno in sproščeno.
  • Če še vedno iščete razloge, zakaj bi prešli na eko vložke, je tukaj še eden. Uporaba ekoloških vložkov ne pomaga le okolju, ampak tudi kmetom, ki svoje surovine dobavljajo podjetjem, ki izdelujejo vložke brez kemikalij. Njihove kmetije pridelujejo surovine na ekološki način, brez uporabe škodljivih pesticidov. Zato so eko vložki, izdelani na tak način, brez kemikalij.


Vsaka ženska si želi vaginalnega zdravja in menstruacije s čim manj nevšečnostmi. Preusmeritev k alternativi, kot so organski bombažni vložki, koristi tako telesu, kakor okolju. Ekološki vložki Natura Femina Organic so prava rešitev, ki prinaša bolj zdrave in sproščene menstruacije in ob tem ne obremenjuje okolja. Če bi vsaka ženska naredila takšno spremembo pri sebi, bi to skupaj pomembno pripomoglo k doseganju boljšega, bolj zelenega okolja za naše potomce. Več o vložkih Natura Femina Organic lahko preberete na spletni strani https://naturafemina.si/, kjer je možno tudi njihovo naročilo.