Pošlji povpraševanje

Kremo za sončenje je potrebno za dobro zaščito nanesti na obraz in telo

Krema za sončenje zagotavlja zaščito pred UVA in UVB sončnimi žarki, ki lahko trajno poškodujejo povrhnjico. Poškodbe na telesu in obrazu se kažejo kot pege, ki so hiperpigmentacija povrhnjice, gube, ki so posledica izsušenosti povrhnjice in oslabljen tonus. Priporočljivo je, da se soncu izogibate med 11 in 16 uro, saj je takrat najmočnejše in najbolj nevarno. Poleg kreme za sončenje je zelo priporočljiva zaščita tudi naglavno pokrivalo kot je ruta ali klobuk in sončna očala. Ker je povrhnjica na obrazu tanjša kot na drugih delih telesa, je potrebno obraz bolj zaščititi. Krema za sončenje za obraz ima višji UV faktor, ki zagotavlja boljšo zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki. Uporabljati jo je potrebno pravilno, kar pomeni, da se nanos naredi vsaj dve uri pred izpostavljanjem soncu. Nanos zaščitnega sredstva je potrebno obnavljati po vsakem kopanju in otiranju z brisačo, saj premajhna količina ne zagotavlja primerne zaščite. Za primerno zaščito telesa odraslih je priporočen nanos količine najmanj šestih zvrhanih kavnih žličk kreme, ki jo je potrebno dobro razmazati in počakati, da se popolnoma vpije.

kvalitetna krema za sončenjekrema za sončenje za občutljivo kožo

Kvalitetna krema za sončenje vsebuje hranilne in negovalne naravne sestavine

Kvalitetna krema za sončenje je narejena samo iz naravnih sestavin in ne vsebujejo parabenov, konzervansov, umetnih barvil, PEG, SLS, silikonov in parfumov. Vse navedene sestavine lahko povzročajo alergične reakcije, ki so lahko zelo hude. Konzervansi so pogosti povzročitelji alergijskih reakcij, zato jih naravna zaščitna sredstva ne vsebujejo. Kvalitetne kreme za sončenje vsebujejo hranilne in regenerativne sestavine, ki blagodejno vplivajo na povrhnjico obraza in celotnega telesa ter jo dobro ščitijo pred škodljivimi UVA ter UVB žarki. Vitamin E, ki je zelo pogosta sestavina zaščitnih sredstev je močan antioksidant, ki ščiti pred prostimi radikali in imajo pomirjujoče delovanje. Razna rastlinska olja kot so avokadovo in jojoba olje imajo vlažilne lastnosti, ki preprečujejo nastanek gub na obrazu. Zelo pomembno je, da upoštevamo rok uporabe sredstev za sončenje, saj lahko po potečenem roku spremenjene sestavine na kemični ravni povzročijo alergične reakcije ali pa ne nudijo več ustrezne zaščite. Zaščitna sredstva je potrebno kupovati vsako leto, da si zagotovimo popolno zaščito telesa pred sončnimi žarki. V primeru, da imate svetlo polt, je priporočljiva uporaba sredstev z višjimi UV faktorji, če pa imate temnejšo polt, pa lahko uporabljate zaščitne kreme z nižjim UV faktorjem.

Kreme po sončenju zmanjšujejo občutljivost s soncem poškodovane povrhnjice

Po izpostavljanju soncu je priporočljiva uporaba kreme za po sončenju, ki hladi in pomirja razdraženo kožo obraza in telesa ter ji povrne vlago. Tudi negovalna sredstva za po sončenju naj ne bi vsebovala agresivnih kemičnih sestavin. Razdražena in od sonca poškodovana povrhnjica je zelo občutljiva, zato jo je potrebno čimprej oskrbeti z učinkovinami, ki imajo blagodejno regenerativno delovanje. Zelo učinkovito delovanje ima aloe vera, ki povrhnjici vrača vlago, jo hladi in pomirja. Prav tako ima zelo dobre pomirjevalne lastnosti kokosova voda, ki je popolnoma naravnega izbora. Negovalno sredstvo za obraz in telo nanesemo po tem, ko se stuširamo, da odstranimo ostanke soli in zaščitnih sredstev za sončenje. Na izbiro so negovalna sredstva v različnih oblikah kot je gel, mleko in krema.

PREVERITE PESTRO PONUDBO KREM ZA SONČENJE

Krema za sončenje ščiti kožo pred škodljivimi sončnimi žarki spektra UVA in UVB

Krema za sončenje za občutljivo kožo mora biti naravna, da ne pride do alergijskih reakcij, ki jih lahko povzročajo določene sestavine. Alergijske reakcije se lahko kažejo v obliki izpuščajev, pordelosti in oteklin. Pred uporabo zaščitnih sredstev je potrebno dobro prebrati navodila za uporabo, saj nepravilna uporaba ne nudi ustrezne zaščite. Senzibilizirana povrhnjica je v zadnjem času zelo pogosto stanje, saj smo vsakodnevno izpostavljeni različnim škodljivim vplivom, ki se na našem telesu in obrazu kažejo na različne načine. Eden od njih je tudi senzibilizirana povrhnjica, ki potrebuje posebno nego. Dolgotrajno izpostavljanje soncu je pri takšni povrhnjici odsvetovano. Za neizogibno izpostavljanje soncu, ki ga doživljamo vsakodnevno pri gibanju na prostem, pa je potrebno uporabiti ustrezna zaščitna sredstva.