Sončna vitamin D in magnezij za krepostno zdravje otroka in nosečnice

Vitamin D je pomemben tako za optimalno zdravje otrok kot tudi nosečnic. Med drugim igra pomembno vlogo pri uravavnavanju kalcija in fosforja ter ohranjanju normalnega delovanja imunskega sistema. Vitamin D je povezan tudi z normalno rastjo in razvojem kosti in zob ter z večjo odpornostjo proti nekaterim boleznim. Naše telo sicer naravno proizvaja vitamin D, ko smo zunaj na soncu, vendar le na ta način težko dobimo dovoljšno količino, še posebej pozimi. Prav tako se poleti mažemo s sončno kremo, ki je nujno potrebna za zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki, a s tem tudi zmanjšujemo zmožnost proizvodnje vitamina D v telesu.

Vitamini D v obliki prehranskih dopolnil so zelo priporočljivi za večino otrok in nosečnic, saj je brez dodatnega dovajanja velika verjetnost pomanjkanja. V podjetju Tosama vam nudimo široko ponudbo vitaminov za nosečnice in otroke, med drugim tudi vitamin D. Na voljo so vam tudi številna druga prehranska dopolnila, kot so magnezij in probiotiki, ki so prav tako ključnega pomena za zdravje nosečnic.

Vitamini za nosečnice in za otroke

Zakaj je zadosten vnos vitaminov za nosečnice tako pomemben?

Dovoljšen vnos vitaminov in drugih za zdravje pomembnih snovi je za nosečnice še toliko bolj bistvenega pomena, saj otrok tekom celotne nosečnosti vsa potrebna hranila za njegovo optimalno rast in razvoj prejema od svoje matere. Poleg tega so nosečnice nagnjene k slabosti, bruhanju ali zavračanju določenih vrst hrane, kar lahko vodi v pomanjkanje določenih vitaminov in mineralov. Vnos vitaminov in drugih pomembnih hranil v obliki prehranskih dopolnil je zato za nosečnice pogosto nujno potreben. Med najpomembnejšimi vitamini za nosečnice je zagotovo vitamin D, ki podpira optimalno delovanje živčnega in imunskega sistema. Pri spopadanju s slabostjo med nosečnostjo pa lahko pomaga dodaten vnos magnezija.

Nevarnosti pomanjkanja vitamina D za nosečnice

Vitamin D je za nosečnice še posebej pomemben, saj poleg gradnje in vzdrževanja močnih in zdravih kosti in zob podpira tudi zdravje živčnega sistema, krepi obrambo pred okužbami in prispeva k zdravju pljuč in srca. Nosečnice s pomanjkanjem vitamina D imajo večjo verjetnost zapletov v nosečnosti, vključno s preeklampsijo, eno najpogostejših in najresnejših motenj v nosečnosti. Poleg tega je pomanjkanje vitamina D pri nosečnicah povezano tudi z diabetesom, prezgodnjim porodom in majhno porodno težo dojenčkov.

Pomanjkanje vitamina D pri dojenčkih lahko vpliva na slabšo rast kosti ali v hujših primerih celo na ravoj rahitisa. Jemanje dodatka vitamina D v nosečnosti lahko tako otroku pomaga pri razvoju kosti, zob, ledvic, srca in živčnega sistema. Povezan je tudi z razvojem otroških alergij, saj so študije pokazale, da so imeli otroci mater, ki so med nosečnostjo jemale vitamin D, manjše tveganje za razvoj alergije na pršice in astme v zgodnjem otroštvu.

Vitamin D za otrokeVitamini D za otroke in nosečnice

Z vitamini D za otroke do optimalnega razvoja in rasti

Vitamin D je za otroke eno izmed najpomembnejših hranil za zagotavljanje njihovega optimalnega zdravja, razvoja in rasti. Igra namreč ključno vlogo pri absorpciji mineralov kot je kalcij, ki je tekom odraščanja nujno potreben za gradnjo močnih kosti in zob. Posledično vpliva tudi na hitrejše celjenje kosti po poškodbi ali operaciji. Vitamin D je za otroke izjemno koristen tudi zato, ker podpira optimalno delovanje imunskega sistema in s tem pomaga organizem ščititi pred boleznimi kot so virusne okužbe dihal. Poleg tega igra pomembno vlogo tudi pri preprečevanju razvoja številnih zdravstvenih težav kot so bolezni srca, diabetes, rak in osteoporoza. Najbolj kakovosten vitamin D za otroke vam je na voljo v Tosamini bogati spletni trgovini.

Magnezij v nosečnosti za odpravljanje slabosti

Magnezij je v nosečnosti izjemnega pomena, saj ima številne pomembne zdravilne učinke za naše telo, ki pa ga samo ne more proizvajati. V svoji osnovi je magnezij mineral, ki pomaga pri uravnavanju različnih telesnih funkcij. Med drugim sprošča mišice, vzdržuje optimalno raven sladkorja v krvi, pomaga pri izgradnji močnih zob in kosti ter uravnava holesterol in srčni utrip. Jemanje magnezija v nosečnosti lahko pomaga pri preprečevanju številnih zdravstvenih težav kot so krči, slabost in glavoboli. Poleg tega lahko magnezij pripomore k nižji ravni stresa, spodbuja bolj kakovosten spanec in nam pomaga odpravljati nespečnost, ki je pogost simptom nosečnosti. Jemanje magnezija v nosečnosti pozitivno učinkuje tudi na zdravje dojenčka, saj dokazano vpliva na njegovo izboljšano rast in cirkulacijo. Za vse omenjene pozitivne učinke si lahko v Tosamini spletni trgovini povsem enostavno naročite magnezij v obliki prehranskih dopolnil.

Vitamini D in ostala prehranska dopolnila za otroke

Probiotiki v nosečnosti za uravnoteženo prebano

Tudi probiotiki, ki so v širokem izboru na voljo v Tosamini spletni trgovini, imajo zelo pomembno nalogo za zdravo nosečnost, saj omogočajo zdravo prebavo in optimalno delovanje imunskega sistema. Vašemu prebavnemu sistemu pomagajo delovati bolj učinkovito, obenem pa znižujejo prisotnost škodljivih bakterij, s čimer se zmanjša možnost za pojav zdravstvenih zapletov.

Poleg tega je jemanje probiotikov v nosečnosti povezano z zmanjšanim tveganjem za razvoj preeklampsije, diabetesa in ekcema. Študije poročajo tudi o podpiranju rasti, razvoja in optimalnem delovanju imunskega sistema otrok, katerih mame so probiotoke jemale zadnje tri mesece nosečnosti in tekom dojenja.