Pošlji povpraševanje

Hladilni gel v vrečki - odlična prva pomoč ob poškodbah

Hladilni gel v vrečki je dobrodošla pomoč v poletnem času, saj je takrat možnost za pike žuželk in potencialne poškodbe zaradi več gibanja na prostem veliko večja. Ob tem je pametno imeti pri sebi hladilni gel, ki kot obkladek odlično pomaga pri zvinih, hematomih, poškodbah, glavobolih oziroma kadarkoli, kadar se moramo ohladiti.

Gel vrečke za hlajenje so preproste za uporabo, saj jih preprosto ohladimo v zamrzovalniku, nato pa so pripravljene za namestitev. Pri hladilnih vrečkah je potrebno biti pozoren le na to, da jih ne postavimo direktno na kožo, temveč jih zavijemo v krpo, nato pa le-to postavimo na boleče mesto.

Hladilni gel v vrečki nudi blagodejen občutek, s čimer se bo prizadeto mesto hitreje zacelilo, bolečina pa se bo postopoma zmanjšala. Ne glede na to, ali poletje preživljate doma ali na dopustu, je vedno pametno imeti par hladilnih gelov v vrečki pri roki.

Hladilni gel v vrečkiHladilne vrečke za opekline in druge tegobe

Hladilni gel - obkladek za različne vrste poškodb

Hladilni gel je odlična oblika obkladka, ki nudi blagodejno pomiritev ob različnih vrstah poškodb. Poškodbe telesa so seveda različne, za kar so potrebne tudi različne vrste obkladkov. Poznamo dve vrsti obkladkov s hladilnim gelom – tople in mrzle.

Topli obkladki so primerni za uporabo ob mišičnih napetostih, kronični bolečini, menstrualnih krčih, revmatizmu in artritisu ter vsesplošnih bolečinah v mišično-skeletnem sistemu. Na splošno bi lahko rekli, da so topli obkladki primerni za togost telesa in ko telesu primanjkuje toplote.

Hladni obkladki s hladilnim gelom pa so primerni za različne akutne poškodbe, kot so udarci, odrgnine, nategi vezi in zvini. Z gel vrečko za hlajenje boste pomirili tudi otekline in opekline ter vročične glavobole. Nikakor pa ne gre pozabiti na hlajenje pikov žuželk, ki so zelo pogosti v poletnem času.

Če ste v daljših mesecih na splošno bolj aktivni in se veliko gibate na prostem, je še kako priporočljivo, da so pri roki manjše hladilne vrečke, ki so velikokrat pravzaprav kar prva pomoč ob nenadnem zvinu gležnja ali piku čebele. Vsakdo želi uživati poletje in preostali del leta brez panike, ko se nam nenadoma podrejo načrti zaradi nepričakovane poškodbe, opekline ali pika. Hladilni gel v vrečki nam pomaga pri tem, da so taki nepredvideni dogodki lažji in gremo hitreje mimo njih.

Hladilni gel obkladek

Kako pravilno uporabljati gel vrečke za hlajenje?

Ob akutni poškodbi je pogosta rešitev zmrznjena vrečka graha ali mrzla steklenica, ki ublaži zatečen predel telesa in bolečino. Četudi te rešitve pomagajo, ko smo v bolečinah, pa sama oblika obkladka ne omogoča optimalnega hlajenja prizadetega dela.

Prednost gel vrečk za hlajenje je zagotovo v tem, da so tanke in fleksibilne, zato jih lahko prilagodimo obliki telesa, kjer se nahaja poškodba. Zaradi svoje velikosti so primerne tudi za manjše udarce in zvine, da ne hladimo po nepotrebnem večjega dela telesa, ki so nato samo prezebli. Upogljivost hladilnega gela v vrečki omogoča, da uporabimo samo del hladilnega gela kot obkladek. Predvsem pa ne gre pozabiti, da lahko hladilni gel v vrečki uporabimo večkrat. 

Pri uporabi gel vrečk za hlajenje si je potrebno zapomniti, da se hlajenje prizadetega dela izvaja 48 ur po akutni poškodbi, zatem se hladne terapije ne izvaja več. Hladilni gel v vrečki pred hlajenjem postavimo v zamrzovalnik za najmanj dve uri. Zelo pomembno je, da hladilne vrečke nikoli ne dajemo neposredno na kožo, temveč jo vedno zavijemo v krpo ali brisačo.

Prizadetega dela z obkladkom s hladilnim gelom nikoli ne hladimo več kot 20 min, hlajenje pa vedno izvajamo v intervalih – 20 min hladimo, nato si vzamemo 20 min pavze, nato spet 20 min hladimo, itn. Če se hladilni gel (obkladek) na katerikoli točki segreje in nima več hladilnega učinka, ga ponovno postavimo v zamrzovalnik.

Če hlajenje postane na katerikoli točki terapije neprijetno, hladilni gel oziroma obkladek takoj odstranimo in ne hladimo več. Hladilne vrečke lahko vedno shranjujete v hladilniku ali zamrzovalniku.

Gel vrečka za hlajenje

Kakovostne hladilne gele v vrečki najdete v trgovini Tosama

Tosama je slovensko podjetje s sanitetnim materialom, ki deluje na trgu že skoraj 100 let. Med njihovimi proizvodi najdete različne kakovostne sanitetne izdelke, kot so vložki, tamponi, vate, obliži, povoji, izdelke za otroke in mame, medicinske pripomočke in druge.

Med hladilnimi geli v vrečki najdete v trgovini Tosama kakovostne hladno-tople obkladke v različnih velikostih, ki jih lahko uporabljate za hladno ali toplo terapijo, odvisno od poškodbe. Hladilni gel v vrečki pomaga tudi pri lajšanju bolečin, vse gel vrečke (za hlajenje ali gretje) pa je možno uporabiti večkrat. 

Tosamo pri njihovem delu vodita dva cilja - da so produkti karseda naravni, saj pazijo na izvor surovin in neškodljivost razgradnje, ter da so učinkoviti, kar pomeni, da poleg osnovnega namena zraven vplivajo še na bolečine, okužbe, alergije in podobno.

Vsi izdelki, tudi hladilne vrečke, so kompatibilni z mednarodnimi standardi za kakovost in okolje, več kot dve tretjini izdelkov pa izvozijo v tujino. Med njihovimi najuspešnejšimi produkti so higienski tamponi, med katerimi je Tosama drugi največji proizvajalec tamponov za tuje znamke v Evropi.