Katera krema za sončenje je naprimernejša zame?

Približuje se poletje in s tem tudi čas za izbiro obvezne opreme poletnega obdobja: to je kakovostna krema za sončenje. V vročih sončnih mesecih naša koža potrebuje posebej skrbno zaščito pred soncem. Krema za sončenje kožo učinkovito ščiti pred sončnimi opeklinami, nastankom kožnega raka in prezgodnjim staranjem. Koža je naš največji organ, zato je posebej pomembno, da pri negi in zaščiti kože uporabljamo izdelke naravnih sestavin.

Organska krema za sončenje Soleo Organics predstavlja eno najboljših naravnih zaščit pred soncem na trgu. Mednarodna neprofitna organizacija EWG (Environmental Working Group), katere cilj je ozaveščanje o vplivu kemikalij na zdravje in okolje, je namreč to kremo za sončenje izbrala za najboljšo. Naravna krema za sončenje Soleo Organics vsebuje organsko pridobljene sestavine ter zagotavlja učinkovito zaščito pred pred UVA in UVB žarki. Ne vsebuje kemičnih UV filtrov, titanovega dioksida, parabenov, sintetičnih konzervansov, parfumov ali mineralnih olj in ni bila testirana na živalih. Zahvaljujoč naravnim sestavinam jo lahko uporablja vsa družina, primerna je tudi za dojenčke že od 6. meseca naprej. Je hipoalergena in primerna tudi za najobčutljivejšo kožo, nagnjeno k alergijam. Omogoča preprost nanos na kožo, ne pušča belih madežev in je vodoodporna. Soleo Organics je s svojimi edinstvenimi sestavinami najkvalitetnejša krema za sončenje in tako najboljša izbira za zaščito kože pred soncem.

Krema za sončenjeKreme za sončenje

Načini učinkovite zaščite pred soncem

Izogibanje izpostavljenosti soncu med 11. in 15. uro bistveno zmanjša tveganje za sončne opekline, saj je v tem času jakost UVA in UVB žarkov največja. Najvarnejšo zaščito pred soncem nudi krema za sončenje v kombinaciji s primernimi lahkimi oblačili ter pokrivali za glavo. Pri izbiri kreme za sončenje se poraja vprašanje, kateri zaščitni faktor je najprimernejši. Izbira zaščitnega faktorja je odvisna od tipa kože, časa izpostavljenosti sončnim žarkom in intenzivnosti sonca. Pri odraslih je priporočena uporaba sončnega faktorja 20, pri otrocih pa je primernejši višji faktor zaščite, ki podaljša čas zaščite pred soncem. Naravna krema za sončenje Soleo Organics ima zaščitni faktor 30 in zagotavlja triurno zaščito pred soncem. Pri nanosu kreme za sončenje je potrebno posebej zaščititi najobčutljivejše dele telesa, torej ramena, obraz, dekolte in stegna. Soleo Organics krema za sončenje je vodoodporna in zagotavlja učinkovito zaščito pri vodnih in športnih aktivnostih. Pomembno je, da kremo za sončenje nanesemo vsaj 20 minut pred sončenjem. Pri izpostavljenosti soncu pa ne smemo pozabiti tudi na primerno hidracijo telesa, zato pijte dovolj vode. Organska krema za sončenje Soleo Organics bo v kombinaciji izogibanja največji vročini in uporabi pokrival poskrbela za varno in učinkovito zaščito pred soncem.


Naravna krema za sončenje najboljša izbira pri občutljivi koži

Če imate občutljivo kožo ali ste nagnjeni k alergijam in ekcemom, je skrbna izbira kakovostne zaščite pred soncem še posebej pomembna. V tem primeru so najprimernejši naravni izdelki brez emulgatorjev, barvil, parfumov, silikonov in konzervansov, ki dražijo občutljivo kožo. Naravna krema za sončenje Soleo Organics je najkvalitetnejša krema za sončenje organskega izvora, ki ne vsebuje nobenih škodljivih sestavin. Zagotavlja naravno in učinkovito zaščito s pomočjo cinkovega oksida brez nano delcev. Izvlečki olja grozdnih pečk in zelenega čaja kožo negujejo, sestavina kamilice kožo pomirja, za dobro navlaženost kože pa poskrbi izvleček žafranike in sončničnega olja. Soleo Organics krema za sončenje je primerna za dojenčke od 6. meseca starosti, nosečnice, alergike in starejše.


Zaščita pred soncem je obvezna vedno in povsod

Pred škodljivimi sončnimi žarki se moramo zaščiti vsi in povsod: tako na izletu, pri športih aktivnostih v naravi, prijetnem druženju v ulični kavarni ali pri delu na vrtu. Uporaba kreme za sončenje pa ne sme biti omejena zgolj na poletno sezono, saj so tudi pozimi UV žarki zelo močni, ko sneg pripomore k intenzivnejšem UV sevanju. Ker je priporočljiva zaščita kože s kremo za sončenje skozi celo leto, je zato izredno pomembno, da uporabljamo naravno in koži prijazno kremo za sončenje, kot je Soleo Organics.