Livarna aluminija | Litje aluminija, livarna in izdelava kokil

Livarna aluminija Alutech deluje že tri generacije. Litje aluminija je naša glavna dejavnost. Poleg litja aluminija livarna izdeluje tudi kokile - modele za litje. Litje aluminija je bilo do sredine prejšnjega stoletja manj razvito, z izboljšanjem kakovosti litin in z novimi tehnološkimi postopki pa so livarji dosegli preboj.

Litje aluminija I Tradicija in znanje I Livarna aluminija

Livarna aluminija Litje aluminija je tehnološki postopek, ki se neprestano razvija. Livar je v preteklosti opravljal litje tako, da je kovino stalil in jo vlil v model. Ko se je kovina shladila, je zadržala želeno obliko. Takšen preprost postopek pa žal ni dal natančnih rezultatov, saj je pri ohlajanju kovine prišlo do mnogih odstopanj, odvisnih od mešanice zlitine, načina in hitrosti ohlajanja in natančnosti modela - kokile. Napredek v znanosti je privedel do boljših mešanic zlitine. Livarna aluminija Alutech uporablja aluminijeve zlitine, standardizirane po DIN 1725. Iz preprostega ulivanja so se razvili boljši postopki za litje aluminija - litje pod tlakom in centrifugalno litje. Naša livarna aluminija vam nudi možnost izdelave ulitkov v maksimalnih merah 1100 x 840 x 350 mm.

Livarna aluminija I Izdelava kokil - livarna Alutech

Naša livarna poleg litja aluminija za vas izdela tudi kokilo po vaših zahtevah. Izdelavo kokile izpeljemo v celoti - izdelava orodja, finalna obdelava na CNC stružnici in CNC obdelovalnem stroju ter barvanje (elektrostatični prašni postopek). Kokila lahko meri največ 1100 x 840 x 350 mm.

Litje aluminija I Prednosti in strokovnost livarne aluminija Alutech

Litje aluminija ima pred ostalimi metodami izdelave aluminijastih izdelkov številne prednosti. Izoblikujemo lahko komplicirane oblike z zunanjimi ali notranjimi votlinami - številne oblike lahko ulije samo izkušen livar, kovanje ali varjenje ni možno. Zapletene konstrukcije iz več kosov lahko poenostavimo in ulijemo v enem kosu. Livarna aluminija lahko še tako zapletene izdelke proizvaja serijsko, ne glede na težo in velikost komada. V livarni Alutech smo strokovnjaki za kokilno litje aluminijevih zlitin. Hkrati pa lahko pri nas najdete ponudbo lesenih izdelkov, kot so masivne vrtne garniture ter izdelava lesene terase, in vrtne oz. ulične svetilke.

Alutech d.o.o. | Litje aluminija, livarna aluminija, livarna, livar, kokila - povezave do naše spletne strani:

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje