Prehranska dopolnila za izboljšanje imunskega sistema

Vsako leto v jesenskem času se posamezniki soočamo s posledicami respiratornih obolenj ter drugih virusov in bolezni. Lahko gre le za manjše prehlade, nemalokrat pa se soočimo tudi z virusi in bakterijami, ki nam lahko povzročajo precejšnje težave. Da bi se pred virusi in bakterijami kar se le da dobro zaščitili, moramo poskrbeti za dober imunski sistem. Prav tako naj se s prehranskimi dopolnili za nosečnice oskrbijo bodoče mamici. Imunski sistem oziroma obrambni sistem našega telesa je zelo zapleten mehanizem, ki ga lahko razumemo tudi kot zelo dober obrambni sistem. V primeru dobrega delovanja nas namreč obrani pred škodljivimi organizmi, kot so bakterije, virusi, glivice ali paraziti, ki bi utegnili povzročiti različna bolezenska stanja. Imunski sistem lahko seveda izboljšamo že z zdravo in raznoliko prehrano. Vendar se verjetno vsi zavedamo dejstva, da je raznolika prehrana v jesenskih in zimskih mesecih vsaj nekoliko omejena, sadje in zelenjava, ki roma na naš krožnik pa navadno ni tako kvalitetna kot tista, ki jo poberemo iz domačega vrta. S tem razlogom lahko v hladnejših mesecih za vzdrževanje dobrega imunskega sistema posegamo po različnih prehranskih dopolnilih. Prehranska dopolnila vsebujejo različna mikrohranila, ki nam bodo pomagala izboljšati imunski sistem. Med njimi največkrat najdemo vitamine in minerale.

Najboljši vitamin D za krepitev imunskega sistema

Vitamin D za otroke

Najboljši vitamin D v trgovini Tosama lahko naročite v kapljicah ali tableti

Izkazalo se je, da v svetu trenutno vlada prava pandemija pomanjkanja vitamina D. Slednje bi lahko pripisali temu, da posledice pomanjkanja tega vitamina niso vidne že takoj, ko nastopijo, pač pa se izrazijo šele čez čas in jih najpogosteje občutimo kot manj trdne kosti, pri ženskah pa se razvije tudi osteoporoza. Prav zaradi tega smo vam v Tosami pripravili najboljši vitamin D, ki bo zadostil vašim dnevnim potrebam. Vitamin D je topen v maščobi in se nahaja v dveh oblikah. Najdemo ga kot vitamin D2 oziroma ergokalciferol in vitamin D3 oziroma holekalciferol. Vitamin D2 se nahaja predvsem v rastlinskih živilih, medtem ko vitamin D3 najdemo v živilih živalskega izvora. Vitamin D3 se lahko ob sončni svetlobi pod vplivom UVB žarkov sintetizira tudi v koži našega telesa, s tem pa vitamin D predstavlja edini vitamin, ki ga naše telo lahko tvori samo.

Omenjeni vitamin ima v našem telesu veliko funkcij. Najpomembnejša funkcija vitamina D je vzdrževanje serumske koncentracije kalcija in fosforja s tem, da povečuje njuno absorpcijo v črevesju. Poleg tega vitamin D vpliva tudi na rast kosti in vezivnih tkiv. Najboljši vitamin D lahko v Tosami kupite v različnih oblikah. Zelo popularne so kapsule najboljšega vitamina D, ki jih kombiniramo tudi z drugimi vitamini. Lahko pa se odločite tudi za nakup najboljšega vitamina D v tekočini. Ker je tekočino zelo enostavno zaužiti, je primerna tudi za otroke. Sicer pa smo v Tosami pripravili tudi druga prehranska dopolnila za otroke.

Najboljši vitamin D za krepitev imunskega sistemaOdličen antioksidant - vitamin C

Kaj je vitamin C in kakšna je njegova vloga?

Poleg vitamina D je pri vzdrževanju dobrega imunskega sistema zelo pomemben tudi vitamin C. Gre za izjemno močan antioksidant, ki bo naše telo obvaroval pred prostimi radikali, ki nastajajo v telesu. Vitamin C sodeluje v procesu tvorbe kolagena, ki je potreben za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob, poznana pa je tudi njegova antioksidativna vloga. To pomeni, da ščiti strukture v telesu pred oksidativnim stresom, ki so mu celice zaradi nastajanja prostih radikalov ves čas izpostavljene. Vitamin C obenem prispeva k normalnemu delovanju živčnega sistema in zmanjšani utrujenosti oziroma izčrpanosti. Pomemben je tudi pri absorpciji in metabolizmu hranil.

V trgovini Tosama vam lahko ponudimo pestro ponudbo prehranskih dopolnil in vitaminov. Vsa prehranska dopolnila in vitamini, ki jih ponujamo, se ponašajo z vrhunsko kakovostjo, ki vodi v vidne rezultate izboljšanja vašega imunskega sistema. Pri nas lahko poleg najboljšega vitamina D najdete tudi številne produkte namenjene otrokom. Naši najmlajši so virusnim obolenjem v prehodnih obdobjih še posebej izpostavljeni, zato jih je nujno zaščititi. V naši spletni trgovini pa lahko številna prehranska dopolnila najdejo tudi bodoče mamice. Prehranska dopolnila za nosečnice so zelo pomembna, saj mora biti za razvoj otroka v telesu matere vzpostavljeno pravo razmerje mikrohranil. K pravilnemu ravnovesju lahko pripomoremo tudi s prehranskimi dopolnili in vitamini.