Pošlji povpraševanje

Inhalatorji v različnih oblikah  


Inhalator je v zimskem času zelo uporaben pripomoček. Zimski čas je namreč obdobje, ko se prehladna obolenja med otroci in med odraslimi razširijo s svetlobno hitrostjo. Skoraj vsak se pozimi vsaj enkrat sreča z zamašenim nosom, kihanjem in pokašljevanjem. Tipične rešitve so po navadi počitek, kakšno zdravilo in mogoče izpiranje nosu.  

S pomočjo inhalatorja pa se da narediti še veliko več. V tem besedilu naj vam predstavimo delovanje različnih inhalatorjev in njihove prednosti. Omenili bomo inhalator Omron, prenosni inhalator, kompresijski ter inhalator za sinuse. 


Prehlad

Razlogi za nakup inhalatorja 

Različne oblike inhalatorjev lahko uporabljajo tako odrasli kot tudi otroci, saj je to popolnoma neškodljiv način zdravljenja. Uporaben je kot preventiva v obdobjih nižjega imunskega sistema in razsajanja virusov. Pri virusnih prehladnih obolenjih in obolenjih dihalnih poti nasploh pa je vloga inhalatorja še posebej pomembna. Ker pri virusnem obolenju zdravila ni, lahko le lajšamo simptome. Inhalator nam pri tem pomaga in lajša težave na prijeten način. 

Z inhaliranjem solne raztopine ali pa le vode se odstrani odvečna sluz, zmanjša se zamašenost nosu in olajša se dihanje. Tako preprečimo poslabšanje bolezni in zaplete, ki lahko nastanejo zaradi zamašenega nosu. Med njimi je vnetje srednjega ušesa in seveda vsa resnejša obolenja dihalnih poti. Zmanjša se tudi količina porabljenih zdravil. Strošek je tako manjši, stranskih učinkov pa pri uporabi inhalatorja ni. 


Prava odločitev za inhalator glede na vaše potrebe 

Ker je v današnjem času na voljo pestra izbira inhalatorjev v različnih oblikah, je mogoče odločitev malce težja. Nekatere izmed možnosti so prenosni inhalator, kompresijski inhalator, inhalator za sinuse. Znamka za inhalator Omron je pogosta izbira pri kupcih. Dobro je, da se pred nakupom posvetujete z zdravnikom ali prodajalcem v izbrani specialistični trgovini. Pri Tosami so strokovnjaki in vam bodo zagotovo znali svetovati in vas pravilno usmeriti pri nakupu. Imajo dovolj širok izbor vseh omenjenih inhalatorjev in tako boste na enem mestu našli vse, kar potrebujete.  


Domači inhalator – kompresijski 

Najpogosteje se za domačo uporabo svetuje kompresijski inhalator. Kompresijski oziroma kompresorski inhalator namreč ni prenosen, njegova učinkovitost pa je zelo visoka. 

Kompresijski inhalator za otroke

Lahko se uporablja tako za otroke kot tudi za odrasle. Vanj je mogoče vliti tako navadno vodo, kot tudi različna zdravila in esencialna olja.  

Ker je inhalator kompresijski, je marsikateri na tržišču lahko težak in glasen. Zaradi priročnosti in udobja med uporabo je zato potrebno preveriti, da izberemo lažji in tišji inhalator. Kompresijski ima prednost, da s svojo tehnologijo in močjo omogoča dostop zdravila tako v zgornji kot tudi v spodnji del dihalnih poti. V kompletu poleg otroškega inhalatorja Omron dobite tudi ustnik, masko za otroke in masko za dojenčke.  

Posebej za njih pa lahko izberete tudi inhalator, ki je otrokom prijetnejši zaradi svojega izgleda. Inhalator Omron se namreč dobi v prelepi rumeni barvi z dodatkom medvedka in zajčka. S tem se spodbudi otroška domišljija in olajša celoten proces. Otrok se zamoti in inhalacije tako ne povezuje z negativno izkušnjo. 
Osebni parni inhalator za sinuse 

Parni inhalator za sinuseKot je razvidno že iz imena, je osebni parni inhalator za sinuse namenjen uporabi ene same osebe. Njegovo ohišje je veliko manjše od kompresijskega.

Inhalator za sinuse se uporablja izključno z vodo, vanj ne smemo dodajati esencialnih olj, zdravil ali pa tekočin za inhalacijo. Ima mehko in udobno obrazno masko. S toplo meglico vodne pare začasno olajša pokašljevanje. Zmanjša obremenjenost zaradi različnih prehladnih obolenj, alergij ali vnetja sinusov.

Tretma z njim traja 5 do 15 minut, pripravljen pa je v 5 minutah. Intenzivnost pare se lahko regulira. Ko zmanjka vode, se inhalator za sinuse izklopi sam.  
Inhalator Omron - prenosni inhalator

Inhalator Omron, ki je prenosni inhalator, vam nudi možnost inhalacij kjerkoli in kadarkoli. Od zdaj naprej ne bo več potrebno razmišljati, za koliko časa in ali sploh oditi od doma. Simptome si lahko olajšate kar na poti. Ta inhalator ima posebno tehnologijo mrežice. Je žepne velikosti, a kljub temu izredno učinkovit.  

Prenosni inhalator je tih in se ga enostavno sestavi. Deluje na baterije. Kompatibilen je s širokim spektrom zdravil. Uporablja se ga enostavno – s pritiskom na en gumb. Zagotavlja vam inhalacijo v kateremkoli položaju, tudi v ležečem.  

Inhalator Omron


Kako uporabljati izbran inhalator? 

Izredno pomembno je, da pri vsakem inhalatorju najprej preberemo navodila. Vsak ima namreč svoje specifike in ga je potrebno znati pravilno uporabljati. Predvsem je pomembno, da za izbran inhalator vemo: 

  • kako se ga uporablja – celoten postopek uporabe,
  • način in postopek čiščenja,
  • kako pogosto se ga čisti,
  • s katerimi zdravili in esencialnimi olji je kompatibilen,
  • stvari ali nevarnosti, na katere je treba biti pozoren pri uporabi.

Vsekakor pa za vsak inhalator velja, da ga je potrebno pred prvo uporabo razkužiti. Otroci ne smejo imeti dostopa do inhalatorja brez nadzora odrasle osebe. Pri prodajalcu se pozanimajte o garanciji. V primeru okvare inhalatorja ne poskušajte popraviti sami, saj je verjetno, da boste s tem garancijo prekinili.