Prva pomoč v kompletu in možnost nakupa posameznih izdelkov

Prva pomoč običajno zajema predvsem razkuževanje in povijanje ran, nego opeklin, in zaustavljanje krvavitve. S temi ukrepi močno zmanjšamo nevarnost za hujše zaplete, npr. za infekcije. Seveda pa moramo imeti za vse to na voljo ustrezne, sterilne pripomočke, sicer ne bo možna učinkovita prva pomoč. Komplet z osnovnim sanitetnim materialom, katerega vsebina mora biti prilagojena specifikam posameznega okolja, je zato zagotovo eden najbolj praktičnih nakupov. Nato pa morate paziti, da boste vsebino kompleta redno posodabljali. To pomeni nadomeščanje porabljenega materiala z novim, prav tako pa morate biti pozorni na to, da zamenjate tiste kose, ki jim je morda že potekel rok uporabe.

Prva pomoč

Domača prva pomoč – komplet, ki bi ga morali imeti vedno pri roki!

Manjše nezgode so skorajda neizogiben del našega vsakdana. To velja še posebej za majhne otroke, pri katerih so občasne odrgnine nekaj povsem običajnega. Čeprav običajno ne gre za nevarne poškodbe, pa je vendarle pametno, da se tovrstne praske oz. rane čim prej razkužijo, saj s tem preprečite možnost za resnejše težave. V vsakem domu oziroma gospodinjstvu bi morali biti zato vedno na zalogi vsaj najosnovnejši pripomočki, ki so potrebni za to, da se nudi hitra prva pomoč. Komplet za domačo rabo, ki vsebuje ves najnujnejši sanitetni material, vas čaka v ponudbi spletne trgovine Tosama, naši izdelki pa so vam seveda obenem na voljo na številnih prodajnih mestih po Sloveniji. V komplet za domačo rabo so zajeti sterilni obliži, zloženec, lepilni trak za pritrjevanje, kirurški obliži različnih velikosti, netkana kompresa, bombažni krep povoj, pritrdilni povoji in škarjice z zaobljenimi konicami. Vse naštete artikle pa je mogoče kupiti tudi ločeno, kar pomeni, da boste komplet zlahka dopolnili, ko bo to potrebno.

Prva pomoč v avtu mora vsebovati vse zakonsko določene izdelke

Medtem ko je komplet za domačo uporabo zagotovo zelo koristen, pa je tisti, ki je namenjen uporabi v vozilu, obenem tudi nujen. Predpisi namreč narekujejo, da je prva pomoč v avtu obvezna, pri čemer mora ta zajemati natančno določen seznam sanitetnega materiala. Hkrati pa morate paziti, da upoštevate rok uporabe, naveden na posameznih izdelkih, ki jih je treba pravočasno zamenjati, torej še pred pretekom tega roka. Če tega ne upoštevate, vas namreč lahko doleti precej visoka kazen. Pri Tosami se dobro zavedamo, kako pomembno vlogo ima lahko primerna prva pomoč v avtu, če pride do nezgod, zato vas v naši ponudbi med drugim čaka komplet za vozila, v katerem najdete vse izdelke, ki so predpisani v pravilniku. 

Omarica za prvo pomoč

Omarica s prvo pomočjo omogoča hitro ukrepanje v primeru poškodb pri delu

Za najzahtevnejše uporabnike pa je tu še omarica s prvo pomočjo, ki je izdelana iz trpežne pločevine v beli barvi in ki jo je mogoče z nosilci hitro in enostavno pritrdite na steno. Ta pride v poštev predvsem v delovnih okoljih. Še posebej tam, kjer je zaradi specifičnih okoliščin možnost za nesreče pri delu zelo visoka, mora biti poskrbljeno, da je v katerem koli trenutku zlahka dostopna vsa potrebna oprema za prvo pomoč. Omarica s prvo pomočjo Tosama, ki ji je dodana tudi ključavnica, ustreza določilom, ki so navedena v 6. členu Pravilnika o organizaciji, materialu in opremi za prvo pomoč na delovnem mestu. To pomeni, da je mogoče v njej najti ves potrebni sanitetni material – natančen seznam vključenih artiklov si oglejte v naši spletni trgovini. Poleg rdečega križa na prvi strani je tam še prostor, kamor boste lahko zapisali naslov in telefonsko številko pooblaščenega zdravnika ter najbližjega zdravstvenega zavoda in informacije o zaposlenem, ki je usposobljen za pravilno nudenje prve pomoči, kot to določa 8. člen omenjenega pravilnika. V primeru nezgod bo tako možno hitro in pravilno ukrepanje, kar bo močno zmanjšalo tveganje za resnejše posledice.