Pošlji povpraševanje

Kolenski stabilizator – rešitev za bolečine v kolenu


Bolečina v kolenu je dandanes vedno bolj razširjena težava, s katero se sooča skoraj vsak posameznik. Vzrok za bolečino v kolenu je lahko poškodba, večkrat pa je razlog preobremenitev sklepa, kar vodi do obrabe. Bolečina v kolenu se lahko pojavi spredaj ali pa na zunanji strani kolena, običajno pa se jo lahko opiše kot zatekanje sklepa, vročica v kolenu, šibkost in pa nastanek neprijetnih zvokov ob premiku kolena, kot sta škrtanje in pokanje. S starostjo se verjetnost, da boste imeli težave s kolenom, še dodatno poveča, še večjo možnost pa imajo osebe s prekomerno telesno težo.

Ni pa nujno, da se težave pojavijo le pri odraslih, saj je vedno več tudi mladine in otrok, ki začutijo bolečino v kolenu. Vzrok pri otrocih je največkrat hitra rast, zato tudi bolečina v kolenu po navadi ni trajna, temveč po nekaj časa izgine. Kljub temu pa jim lahko omilimo bolečine z nakupom opornice za koleno. Prav tako so zelo izpostavljeni športniki, ki dvigujejo težka bremena in veliko tečejo, delajo vaje s poskoki. Do bolečin v kolenu vodijo tudi razne poškodbe, ki se po navadi zgodijo, ko smo aktivni. Ne glede na vzrok vaših težav, vam v Tosami ponujamo kolenski stabilizator, ki vam bo pomagal, da boste vsakodnevne aktivnosti lahko opravljali brez bolečin.

Bolecina v kolenu

Poškodbe kolena

Bolečina v kolenu je pogosto posledica poškodbe hrustanca, kar opisujemo kot izvin. Najbolj so tej poškodbi izpostavljeni športniki, vendar pa pred njo niso varni niti vsi ostali, saj se to lahko zgodi prav vsakemu izmed nas. Bolečina v kolenu na zunanji strani je lahko za nas že znak, da je prišlo do zvina. Večkrat se ob zvinu lahko pojavi tudi bolečina v kolenu spredaj, kar še dodatno potrdi naš sum, da gre za zvin. Če pride do tega, je najboljše, da se ne premikamo, temveč začnemo sklep hladiti. Poleg zvina pa lahko pride tudi do zloma kolena, vendar pa je le-ta bolj redek pojav, ki ga povzroči izjemno močan udarec v koleno.

Do zloma kolena le redko pride v vsakdanjem življenju, je pa bolj pogost pri profesionalnih športnikih. Pri obeh poškodbah – tako pri zvinu kot pri zlomu, pa je po okrevanju zelo priporočljiva uporaba opornice za koleno, saj ga stabilizira in mu nudi oporo, kar lahko zmanjša naše bolečine, obenem pa omili pritisk in obremenitev na koleno.


Opornica za koleno oziroma kolenski stabilizator

Opornica za kolenoV Tosami lahko izbirate med kvalitetnimi proizvodi za stabilizacijo vašega kolena. Kolenski stabilizator iz naše trgovine je elastičen in prožen, na predelu pogačice pa odprt. Primeren je tako za rehabilitacijo po raznih poškodbah, kot tudi za tiste, ki imate bolečine v kolenu brez posebnih razlogov.

Prednost kolenskega stabilizatorja je, da zaradi svoje sestave in materialov omogoča segrevanje kože, kar povečuje cirkulacijo in na ta način je celjenje poškodb hitrejše.

Kolenski stabilizator je udoben, zračen in mehak, zato boste ob uporabi imeli občutek, da nimate na sebi ničesar. V naši trgovini lahko kupite tudi elastično opornico za koleno, ali pa športno opornico za koleno, ki pa je namenjena vsem aktivnim posameznikom.

Le- ta je tanka in skoraj da neopazna med nošenjem, kar pa je zelo pomembno za izvajanje športnih aktivnosti, saj vas opornica ne sme ovirati.


Naloga opornice za koleno

Opornica za koleno je odličen pripomoček, po navadi iz bombaža ali neoprena, ki nam pomaga stabilizirati kolenski sklep in preprečuje poškodbe. Zato je priporočljiva uporaba opornice za prav vsakega, ki se ukvarja s takšnim delom ali aktivnostmi, ki bi lahko povzročile bolečine v kolenu. Sobarice, ki so ves dan na nogah, gradbinci, ki veliko klečijo na tleh ali športniki, ki sklepe še dodatno obremenjujejo – vse to so rizične skupine, za katere je priporočljivo, da se poslužujejo opornice preden pride do poškodbe ali težav. V takšnih primerih se lahko posamezniki odločijo za bandažo ali tanjšo vrsto opornice, ki bo sklep zaščitila in stisnila, ne bo pa preprečevala gibanja in nas ovirala pri delu ali športu.

Takšne bandaže za koleno lahko najdete tudi v naši trgovini, kjer skrbimo, da so izdelki kakovostni in nudijo oporo vašemu kolenu, obenem pa so tudi udobni in jih lahko enostavno skrijete pod oblačili.


Bolečina v kolenu in zdravljenje

Lajšanje bolečin v kolenu je možno z raznimi zdravili, ki vam jih lahko predpiše vaš osebni zdravnik, bistveno pa je, da veliko počivate in ne obremenjujete kolena. Razne vaje za okrevanje so priporočljive le pod nadzorom fizioterapevta. Ker pa si težko predstavljamo, da bi se ob kakršnikoli poškodbi popolnoma umirili in cel dan le počivali, je za tistih nekaj trenutkov, ko morate kaj postoriti, še kako priporočljiva uporaba kolenskega stabilizatorja ali opornice za koleno, ki zagotavljata oporo in poskrbita, da se vaša poškodba zaceli hitreje, vi pa se lahko prej vrnete v svoje običajno življenje.

Predvsem pri športnikih ali aktivnih osebah, pa je okrevanje še toliko bolj pomembno, saj se morajo osebe kmalu vrniti na igrišče ali v telovadnico. To so izjeme, pri katerih je športna aktivnost nekaj časa po poškodbi priporočljiva, vendar pa morajo z vadbo začeti počasi, po končani vadbi pa koleno obvezno hladiti. Pri takšnih ljudeh je opora kolenu še veliko večjega pomena, zato je opornica obvezen pripomoček.