Pošlji povpraševanje

Magnezij in magnezijev citrat kot šumeče tablete, kapsule in v obliki prahu

Magnezij je eden izmed bolj pomembnih mineralov, ki v telesu na različne načine sodeluje pri delovanju mišic, presnovnih funkcijah, živčevju in rasti kosti, prav tako pa igra pomembno vlogo pri uravnavanju krvnega sladkorja in tlaka. Magnezij deluje na celični ravni, pri čemer pomembno prispeva k pravilni delitvi celic ter sintezi beljakovin in proteinov, saj sodeluje v več kot tristo encimskih reakcijah, kjer med drugim skrbi za procese pri nastajanju in porabi energije in za ravnovesje elektrolitov. Mineral magnezij zato prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, pravilnem delovanju mišic ter živčnega in imunskega sistema, ohranjanju zdravih zob, kosti, las in vida ter k normalni kognitivni funkciji in psihološkem delovanju. Magnezij tudi ščiti celice pred oksidativnim stresom, povečuje zmožnost absorpcije železa in uravnava delovanje hormonov. Če minerala v telesu ni dovolj, se lahko prično številne zdravstvene težave, pri tem pa je dobro vedeti, da magnezij lahko dobimo le s prehrano ali prehranskimi dodatki. V Tosama spletni trgovini je na voljo široka ponudba dopolnil, ki vsebujejo ta za zdravje zelo pomemben mineral.

Magnezijev citrat se dobro absorbira in prebavlja  

magnezij

Blagovna znamka Now proizvaja magnezijev citrat v tabletah, ki je znan po tem, da je lažje prebavljiv in se bolje absorbira od drugih oblik minerala v dodatkih, pri čemer je pridobljen iz elementarnega magnezija kot najbolj organske oblike minerala. Blagovna znamka Solime pa magnezijev citrat proizvaja v kapsulah. Razlika se pojavlja le v dnevnem doziranju in količini vsebnosti minerala v posameznem odmerku. Magnezijev citrat je lahko tudi v granulatu v vrečkah, pri čemer vrečko raztopite v kozarcu vode in dobro premešajte preden vsebino popijete. Magnezijev citrat v granulatu proizvaja tudi blagovna znamka Doppelherz, ki je sicer v spletni trgovini Tosama dobro zastopana v prodajnem asortimaju. Doppelherz magnezij v prahu je dopolnjen z vitaminom B6 in vitaminom C ter obogaten s sladilom prijetnega okusa pomaranče in granatnega jabolka.

Magnezij v prahu za pripravo napitka in magnezij šumeče tablete

Life magnezij v prahu, pri čemer ena vrečka za pripravo napitka vsebuje 400 mg magnezija, kar zadostuje potrebam po dnevnem vnosu, proizvaja blagovna znamka MGLife. Izdelek v vrečkah se dobro absorbira v telo, saj je narejen iz magnezijevega citrata, ki nudi visoko bio razpoložljivost. Mgnificent magnezij v prahu, kateremu daje sladek okus naravno sladilo stevia in je kot tak primeren tudi za diabetike, vsebuje štiri najbolj kakovostne oblike magnezija, ki jih odlikuje visoka absorpcija. Magnezij v prahu za pripravo napitka ima dodan še cink, vitamina B6 in C ter izvleček robidnice in naravno aromo borovnice. V spletni trgovini Tosama so na voljo tudi magnezij šumeče tablete proizvajalca Doppelherz. Izbirate lahko med različnimi izdelki v večjih in manjših pakiranjih ter dodatki, saj je magnezij lahko obogaten s kalijem, kalcijem, vitaminom D3, celotnim spektrom B vitaminov in folno kislino.

magnezij Life

magnezij šumeče tablete

Magnezij kapsule in tablete z dodanimi vitamini in minerali

Prehranski dodatek je na voljo tudi v kapsulah. Blagovna znamka Terranova proizvaja dodatek, kjer sta magnezij in kalcij v popolnem razmerju, poleg tega pa sta obogatena še s sedmimi različnimi rastlinami, ki so namenjene temu, da povečujejo absorpcijo mineralov v telesu. Med blagodejnimi rastlinami so zrna zelenega ovsa, korenika ingverja, list koprive, bučno seme, list lucerne in poganjek preslice. Veganske magnezij kapsule z dodanim kalcijem imajo številne pozitivne učinke na zdravje, saj prispevajo k dobrem delovanju mišic, srca, ožilja in imunskega sistema, normalnemu strjevanju krvi, vzdrževanju kostnine in zob ter k dobrem energijskem metabolizmu. V spletni trgovini Tosama boste našli tudi magnezij v tabletah blagovne znamke Doppelherz. Izdelku je dodana folna kislina kot folat vitamina B, ki prispeva k nastajanju krvi ter vitamina B12 in B6, ki prenašata kisik po telesu in z njim oskrbujeta rdeče krvničke, in vitamin B6, ki je del procesa pri presnavljanju glikogena in beljakovin.

magnezij kapsule