Pošlji povpraševanje

Kompresijske rokavice – bolečina v zapestju bo le še slab spomin

Kompresijske rokavice za boleče roke pridejo prav vsem, ki imajo težave z zapestji. Bolečina v zapestju ali roki je lahko posledica poškodbe, tumorja, utesnitve živca ali degenerativnih sprememb. Lahko je omejena na področje bolezenskega dogajanja ali razširjena na širše področje in ljudje včasih težko natančno opredelijo, kje jih najbolj boli.

Da bi ublažili tisti neprijeten občutek mravljinčenja ter bolečine v zapestju, si lahko pomagate kar sami s kompresijskimi rokavicami, v primeru hujših in dolgotrajnejših težav pa le obiščite zdravnika.

Kompresijske rokavice za boleče roke

Zakaj nastane bolečina v zapestju?

Pri iskanju vzroka bolečine v zapestju je pomemben podatek o tem kdaj je ta nastopila, kdaj se pojavlja (ponoči, zjutraj, v mirovanju, pri delu), kaj jo olajša, kakšna je narava bolečine v zapestju (topa, ostra, zbadajoča, pekoča...). Večkrat je bolečina v zapestju na značilnih mestih povezana z določenimi bolezenskimi stanji. Eden iz med njih so tudi varice, ki vedno povzročajo veliko težav.

Poleg grdih štrlečih žil na površini kože so zanje značilne tudi hude bolečine, vnetje, oteklina, kar povzroča veliko nelagodje. Da bi olajšali vse te simptome in pospešili zdravljenje krčnih žil na rokah, je priporočljivo nositi posebne kompresijske rokavice, ki ustvarjajo stiskanje in pritisk na oslabljena področja zapestja, kar posledično močno olajša posledice krčnih žil.

Čemu služijo kompresijske rokavice?

Kompresijske rokavice so učinkovito orodje, ki se uporablja za zdravljenje krčnih žil in zgornjih limfostaz, prav tako pa tudi bolečin zaradi karpalnega kanala. Poleg tega rokavice za boleče roke iz stiskalnega materiala omogočajo, da jih prilagodite glede na stanje kože in vnetih žil. Običajno so kompresijske rokavice narejene iz naravnega blaga – gume ali sintetike.

Struktura tkanine ob nošenju omogoča ohranjanje izmenjave zraka in toplote kože. Indikacije oz. priporočila za uporabo kompresijskih rokavic so edem zgornjih okončin (limfostaza), trombotične bolezni, tromboflebitis, krčne žile v rokah, povečana obremenitev v pooperativnem obdobju in sindrom karpalnega kanala.

Bolečina v zapestju

Kako izbrati prave kompresijske rokavice?

Na trgu obstaja več vrst kompresijskih rokavic za boleče roke. Delimo jih glede na stopnjo kompresije, in sicer na tri stopnje. Prva stopnja so kompresijske rokavice z najnižjo stopnjo kompresije. Te rokavice za boleče roke se uporabljajo v primerih odsotnosti edema/ otekline in v pooperativnem obdobju, ko je že potreben večji fizični napor (npr. fizioterapija).

Drugi razred predstavljajo kompresijske rokavice s srednjo stopnjo kompresije. Priporočajo se za uporabo pri zmernih edemih/ oteklinah, ob trombozi, tromboflebitisih, parezah, pooperativni in posttravmatski limfostazi. Tretji razred kompresijskih rokavic pa so rokavice za boleče roke z visoko kompresijo. Modeli v tem razredu se uporabljajo le v izjemnih primerih in se jih po navadi naredi le po naročilu.

Prav tako kompresijske rokavice delimo glede na velikost. Kratke kompresijske rokavice navadno namestimo tik nad zapestjem, kjer jih pritrdimo s posebno sponko, ki ne dovoljuje, da bi izdelek padel iz roke oz. se premaknil ob različnih vsakdanjih opravilih. Dolge kompresijske rokavice se namestijo po celotni dolžini rok. Po navadi so ti izdelki fiksirani s trakom iz silikonske gume nad ramo s posebnim pasom, ki ima nastavljivo zaponko.

Kompresijske rokavice Mueller v podjetju Tosama

V podjetju Tosama ponujajo izjemne kompresijske rokavice Mueller. Primerne so za uporabo pri artritisu ali sindromu karpalnega kanala. Spadajo med prej omenjene kratke rokavice za boleče roke, ki ob opori zagotavljajo polno gibljivost sklepa.

Primerne so za levo in desno zapestje, na voljo so v enem paru in v treh različnih velikostih glede na obseg dlani skupaj s palcem. Izdelane so v večinskem delu iz najlona, kar omogoča, da koža diha.

Rokavice za boleče roke

Pomagajte si sami!

Kompresijske rokavice so izdelane iz visoko elastičnega materiala, ki tesno objame prste, dlani in zapestje ter tako ustvarja blago kompresijo oz. stiskanje. Kompresija izboljšuje prekrvavitev v rokah, kar lahko vodi do blaženja bolečin v zapestju, utrujenosti in napetosti v rokah.

Rokam dajejo prijeten občutek in oporo ter so še posebej priporočljive za ljudi z bolečimi, utrujenimi in mrzlimi rokami. Zato ne čakajte in si pri bolečini v zapestju pomagajte kar sami s kompresijskimi rokavicami za boleče roke.

KOMPRESIJSKE NOGAVICE