Sodoben in učinkovit način oskrbe rane z naravno močjo medu

Odgrnine ali rane lahko staknemo vedno in povsod, tako pri športnih aktivnostih kot tudi pri hišnih opravilih ali na izletu. Zato je pomembno, da imamo v naši domači ali potovalni lekarni pripomočke, s katerimi bo oskrba rane hitra, učinkovita in varna. Rane nastanejo tudi pri določenih kroničnih bolezenskih stanjih, pri čemer je ključna učinkovita oskrba in nega.

Posebna linija medicinskih pripomočkov VIVAMEL je namenjena zdravljenju ran za celo družino na učinkovit in hkrati naraven način – s pomočjo medicinskega kostanjevega medu. Med že od nekdaj velja za najboljšega pospeševalca pri zdravljenju ran. Ima namreč močno protimikrobno in protivnetno delovanje ter spodbuja čiščenje in celjenje ran. Medicinski izdelki VIVAMEL so na voljo kot medene obloge za rane in v obliki mazila v tubi ter so primerni za zdravljenje širokega spektra ran. Lahko jih uporabljamo pri akutnih ranah, kot so odrgnine, opekline ali kirurške rane, posebej učinkovite pa so zlasti pri kroničnih ranah, kot so denimo diabetične rane, venske razjede ali razjede zaradi pritiska. Sodobne obloge za nego rane VIVAMEL zagotavljajo vlažno celjenje, spodbujajo čiščenje ran, delujejo protivnetno in protimikrobno, zmanjšujejo neprijeten vonj rane, pospešujejo celjenje ter zmanjšujejo možnost nastanka brazgotin. Primerne so za vse faze celjenja.

Medicinski med za rane v tubi je primeren za zdravljenje tako površinskih kot tudi globokih ran, v kombinaciji z oblogami pa nudi intenzivnejše delovanje in predstavlja odlično dopolnitev pri zdravljenju ran. Vsi izdelki VIVAMEL so primerni tudi za zdravljenje ran pri sladkornih bolnikih, otrocih in starejših. Učinkovitost aktivnih medicinskih pripomočkov VIVAMEL z medicinskim medom je bila tudi klinično dokazana.

Med za oskrbo ran

Katere obloge za rane izbrati?

Oskrba rane z uporabo izdelkov VIVAMEL poteka hitro, varno in brez zapletov.

Alginatna obloga VIVAMEL ALGINAT je sterilna primarna obloga za rane za zdravljenje širokega spektra ran, zlasti pri zdravljenju kroničnih ran, ki se počasi ali slabo celijo. Uporabljamo jo pri okuženih ranah z veliko izločka, pri zdravljenju kirurških ran, diabetičnih razjedah, vlažnih nekroza ter razjedah zaradi pritiska.

Kontaktno mrežico VIVAMEL CONTACT uporabljamo pri oskrbi širokega spektra ran, tako pri kroničnih kot tudi pri akutnih ranah s šibkim izločkom, pri odgrninah in manjših poškodbah. Gre za primarno oblogo, ki jo nanesemo neposredno na rano. Mrežica nudi zaščito rane in spodbuja nastanek novega tkiva, hkrati pa se ne zlepi z dnom rane. Obloge VIVAMEL niso vpojne, zato je čeznje potrebno namestiti vpojno sekundarno oblogo in po potrebi še pritrdilni povoj. Temeljna funkcija oblog je čiščenje, zaščita in hitrejše celjenje ran.

Na voljo je tudi mazilo s sterilnim medicinskim medom VIVAMEL TUBA, ki je primerno za vse vrste kroničnih in akutnih ran, tudi v primeru globokih ran. Najpogosteje se uporablja pri odrgninah, urezninah, opeklinah, diabetičnih razjedah ali ognojkih. Med za rane v tubi nanesemo na obliž ali primarno oblogo za rane, ki jo po potrebi pritrdimo s povojem. V primeru globokih ran lahko med iz tube nanesemo neposredno na rano in poskrbimo za ustrezno oskrbo.  

Osrkba ran

Za hitrejše celjenje je pomembna ustrezna oskrba rane


Rano je potrebno najprej ustezno očistiti s tekočo vodo ali fiziološko raztopino ter osušiti okolico rane. Če se odločimo za uporabo obloge za rane VIVAMEL ALGINAT ali CONTACT, slednjo preprosto namestimo neposredno na rano, na primarno oblogo pa nato namestimo še sekundarno vpojno kompreso ali oblogo. Za boljšo pritrjenost obloge za rane lahko po potrebi uporabimo še povoj ali obliž. Na začetku zdravljenja rane je priporočljivo oblogo zamenjati na dva dni, v primeru močnega izločka pa je potrebno dnevno menjavanje. Rane z malo izločka potrebujejo menjavo dvakrat na teden.

PREVERITE ŠE PREOSTALO PONUDBO ZIDELKOV, KI JO NUDIMO V NAŠI SPLETNI TRGOVINI

Zdravilne lastnosti medu prepoznali že pred tisočletji


Edinstvene zdravilne lastnosti pri zdravljenju ran z medom so pred tisočletji poznali že stari Egipčani. Med pripomore k hitrejšemu čiščenju rane, deluje protimikrobno, preprečuje vnetje in otekanje. Je bogat vir mineralov, vitaminov, encimov in fenolnih spojin ter omogoča hitrejše celjenje ran. Medicinski pripomočki VIVAMEL vsebujejo naravni sterilen kostanjev med in so primerni za zdravljenje širokega spektra ran. Sodobne obloge za nego rane VIVAMEL so naravna in najučinkovitejša rešitev pri oskrbi ran za celo družino. Ko gre za oskrbo ran, je med za rane najboljša naravna pot do zdravja.