Prva pomoč: povijanje opekline, oskrba rane pri lažjih opeklinah in poškodbah

Prva pomoč - povijanje rane in oskrba rane, opeklin, lažjih opeklin in poškodb z Vivamel medicinskimi pripomočki! Prva pomoč, ki ne sme manjkati v nobeni domači lekarni. Vivamel obloge z medicinskim medom so primerne za širok spekter ran, tako akutnih kot tudi kroničnih, in sicer v vseh fazah celjenja. Medicinski pripomočki Vivamel, med katerimi so: alginatna obloga, kontaktna mrežica in medicinski med v tubi, so sterilni in vsebujejo naraven kostanjev med, ki deluje bakteriostatsko na gram-pozitivne in gram-negativne bakterije, vključujoč MRSA in VRE. Kostanjev med, iz katerega so pripomočki za oskrbo ran in prvo pomoč za povijanje narejeni, je bogat vir vitaminov, mineralov, encimov, peptidov in fenolnih komponent, ki preprečujejo infekcijo, hkrati pa spodbujajo hitrejše celjenje rane.Prva pomoč pri povijanju ran, opeklinah, lažjih in težjih ter pri ostalih poškodbah, je izbira učinkovitih medicinskih pripomočkov za zdravljenje in oskrbo ran.

Prva pomoč pri opeklinah, povijanju in poškodbah - kakšne so prednosti?

Prednosti uporabe prve pomoči v obliki Vivamel medicinskih pripomočkov za zdravljenje in povijanje ran so številne. Naj samo omenimo, da omogočajo vlažno celjenje ran, delujejo bakteriostatično na grampozitivne in gramnegativne bakterije, tudi na MRSA in VRE, izčistijo okužene rane in preprečujejo okužbo rane, zmanjšujejo neprijeten vonj iz rane ali poškodbe, spodbujajo čiščenje nekrotičnega tkiva, spodbujajo granulacijo in epitelizacijo, spodbujajo celjenje rane brez brazgotinjenja. Uporaba je izredno enostavna, pri povijanju rane se obloge z rano ne zlepljajo in ne povzročajo nobenih bolečin ob menjavi preveze. Ker so izredno enostavni za uporabo in izredno učinkoviti, so priljubljena izbira za vse domače lekarne. Obloge vsebujejo odličen kostanjev med, ki je bogat vir hranilnih snovi, s katerimi oskrbuje rano in hkrati ščiti okolico rane ali poškodbe. Vivamel pripomočki za oskrbo ran in prvo pomoč - povijanje ran, oskrba opeklin in poškodb še nikoli niso bili tako enostavni in učinkoviti.

oskrba rane prva pomočprva pomoč opekline

Oskrba rane - prva pomoč vedno pri roki

Izdelki za oskrbo ran in poškodb Vivamel so kakovostni in učinkoviti. Med prvo pomočjo v vaši domači lekarni zagotovo ne bi smeli manjkati! Vivamel medicinske pripomočke zmedicinskim medom za zdravljenje ran smo razvili v podjetju Tosama, d. o. o., vsodelovanju zBiotehniško fakulteto, oddelkom za biologijo, Univerzitetnim kliničnim centrom vLjubljani, Kliničnim oddelkom za kirurške okužbe in Čebelarstvom Božnar. Zdravljenje ran s sterilnim medicinskim medom sodi med najsodobnejše načine celjenja. V Tosami smo izmed slovenskih vrst medu izbrali kostanjev med. S fizikalno kemijskimi in mikrobiološkim analizami smo dokazali njegovo visoko antimikrobno učinkovitost. Naša ponudba Vivamel zajema kontaktno mrežico, sterilni medicinski med in alginatno oblogo z medicinskim medom. Za povijanje in oskrbovanje manjših opeklin so obloge iz medu zelo učinkovite. Preizkusite jih tudi vi.

POTREBUJETE KOMPLET PRVE POMOČI?

Pozdravite poškodbe, opekline in odrgnine - prva pomoč za vsak dom

V prvi pomoči za povijanje in zdravljenje ran ne sme manjkati Vivamel Comntact ali kontaktna mrežica z medicinskim medom, ki je namenjena za oskrbo širokega spektra ran. Mrežica ni vpojna, zato potrebuje sekundarno vpojno oblogo ali obliž. Z uporabo mrežice zaščitimo dno rane in ohranimo zdravo novonastalo tkivo. Mrežica je mehka in tanka, v kombinaciji z medicinskim medom pa zagotavlja dober stik z dnom rane. Uporabo priporočamo za rane s šibkim izločanjem, kot zaščito dna kroničnih in akutnih ran, za rane v fazi granulacije in epitelizacije, kožne abrazije, odrgnine in manjše poškodbe. V prvi pomoči za povijanje in zdravljenje ran naj bo tudi Vivamel sterilni medicinski gel, ki je primeren za oskrbo globokih in površinskih ran. Še posebno pa je primeren za globoke in žepaste rane, odrgnine in ureznine, rane po poškodbah, okužene rane, opekline, kronične rane, diabetične razjede ter za čiščenje ognojkov ali tujkov.

Nad opekline z Vivamel aginatno oblogo

Med Vivamel pripomočki boste našli tudi alginatno oblogo z medicinskim medom, ki je sterilna primarna obloga za rane na bazi kalcijevih alginatov, v celoti pa je prepojena z medicinskim kostanjevim medom. Obloga je primerna za zdravljenje širokega spektra ran v različnih fazah celjenja. Posebej primerna je za zdravljenje kroničnih ran, ki se slabo ali počasi celijo, in za okužene rane z veliko izločka. Uporabo priporočamo tudi za rane z veliko izločka, okužene rane, kronično kolonizirane rane, kirurške rane, rane z močnim vonjem, vlažne nekroze, rane po poškodbi, golenje razjede, diabetične razjede, razjede zaradi pritiska in opekline.