Repelent proti komarjem kot odlična zaščita pred piki

Repelent proti komarjem pogosto velja za najboljše zaščitno sredstvo pred nadležnimi in potencialno nevarnimi piki teh nadležnih žuželk, ki nas najpogosteje napadajo v poletnih mesecih. Na splošno repelenti proti komarjem s svojim vonjem le-te odganjajo, najsi gre tudi za mušice, klope, ose, obade, sršene ali pa druge žuželke. Njihova kemična sestava namreč povzroči to, da žuželke človeškega vonja ne prepoznajo več. Poleg tega jim vonj teh sredstev za zaščito izjemno smrdi, kar jih odžene proč.

Sredstvo lahko razpršimo po koži ali po oblačilih, vendar moramo biti pri uporabi previdni, kajti sredstvo ne sme priti v stik z očmi. Ta sredstva proti insektom se načeloma delijo v dve skupini: na kemične in naravne repelente proti komarjem. Naravna sredstva so izdelana iz rastlin, ki vsebujejo piterine ali eterična olja, medtem ko kemična sredstva temeljijo na sintetičnih sestavinah - na ikaridinu in dietiltoluamidu.

Ta lahko med drugim agresivno vplivajo na kožo, zato je nujno, da še pred nakupom preverimo njihovo koncentracijo v izdelku. Koncentracija, ki znaša nad 30 odstotkov, je tako primerna le za uporabo v tropskih krajih. Nasprotno pa je dobra stran kemičnih sredstev v tem, da v primerjavi z naravnimi nudijo dolgotrajnejšo zaščito.

Repelent proti komarjem

Repelent proti tigrastim komarjem in drugim insektom

Poletje je namenjeno počitku in brezskrbnemu uživanju na plaži ali drugje, obenem pa predstavlja tudi čas, ko postane aktivnost insektov še posebej moteča. Pri tem največji izziv predstavljajo prav omenjeni. Ti se hranijo z našo krvjo, dober voh pa jim omogoča, da hitro zaznajo naš telesni vonj. Čeprav njihovi piki niso tako nevarni kot piki klopov, ki lahko sčasoma privedejo tudi do nastanka bolezni, kakršna sta meningitis ali pa borelioza, pa so zelo nadležni zaradi srbenja, otekline in pekočega občutka.

REPELENT PROTI KOMARJEM

Proti pikom se tako lahko uspešno zaščitimo s pomočjo zaščite proti insektom, ki nas ščiti tudi proti najnevarnejši različici. Načeloma velja, da je treba pri nanosu repelenta proti tigrastim komarjem slediti navodilom proizvajalca, ki so natisnjena na izdelku.

Repelent proti tigrastim komarjem

Sprej proti komarjem in priporočila

Sredstvo moramo nanesti enakomerno po celem telesu ali pa vsaj na predele, ki niso pokriti z oblačili. Pri nanosu se je dobro izogibati predelu blizu oči, nosnic in ustnic. Navodila, priložena sprejem proti komarjem, prav tako opozarjajo, koliko časa bo sredstvo učinkovalo; običajno ga je namreč potrebno ponovno nanesti po 4 urah.

Ob potenju in izpostavljenosti soncu ter vodi pa še prej. Da bi se torej lahko učinkovito zaščitili proti pikom s pomočjo repelenta proti tigrastim komarjem, je dobro upoštevati nekatera priporočila. Svetuje se nošenje svetlih oblačil, predvsem v rumenih ali belih barvah in ki prekrivajo večji del telesa, saj ta ne privabljajo insektov.

Izogibati se moramo odišavljenim izdelkom, obenem pa tudi stoječim vodam in območjem, kjer se nadlega pogosto pojavlja. Če se nahajamo v notranjih prostorih pri odprtem oknu, ne prižigajmo luči, svetuje pa se namestitev mrež na okna, ki tudi mehansko odganjajo žuželke in insekte. Prav tako pa se je dobro izogibati uporabi kadil in sveč.

Kateri repelenti proti komarjem so najbolj učinkoviti?

Ko je govora o repelentih, zlasti o sprejih proti komarjem, je Tosama najboljša izbira za nakup. Tu najdemo tako repelent proti tigrastim komarjem, kot tudi druga zaščitna sredstva. V spletni trgovini Tosama so na voljo različni izdelki proti nadležnim insektom. Ponudba zajema razpršila, difuzorje, aromatizirane izdelke za otroke (denimo zapestnice) ter ultrazvočne odganjalce, ki ne škodijo ljudem in živalim.

Za najmlajše je še posebej priljubljen Ecoziz sprej proti komarjem, ki je neškodljiv za ljudi in domače živali, hkrati pa insekte učinkovito odganja. Zaradi nemotečega vonja ga lahko razpršimo tudi po posteljnini in domačih ljubljenčkih. Sprej vsebuje olje močvirskega rožmarina ter kožo vlaži ter odišavi.

Repelent proti tigrastim komarjem

Priljubljena sredstva proti pikom žuželk

Priljubljen naravni izdelek, ki ga najdemo v spletni trgovini, je tudi Zeliščno pršilo proti klopom in insektom Cvetko. Gre za stoodstotno naravno, biološko pridelano razpršilo z veganskim certifikatom. Izdelano je iz olja evkaliptusa, limonske trave, bazilike, geranije, poprove mete in atlaške cedre ter predstavlja edinstveno mešanico prijetnega vonja.

V kolikor pa iščete ustrezno sredstvo proti pikom za otroke, so vam na voljo tudi drugi izdelki, kot denimo Mediblink. Gre za ultrazvočni prenosni odganjalec insektov, ki pri svojem delovanju uporablja ultrazvočno frekvenco in nizkofrekvenčne zvočne valove. Slednji na žuželke delujejo moteče in jih na ta način odženejo. Pri tem pa je skrb, da bi le-te sčasoma na napravo postale neobčutljive povsem odveč, saj ta oddaja visokofrekvenčne valove.

Poleg priljubljenih zaščitnih sredstev, je naprava priljubljena zato, ker deluje na tri različne načine: oddaja namreč poseben zvok, ki posnema samce, a odganja samice, ki pikajo. Pri tem posnema zvok njihovega naravnega sovražnika, kačjega pastirja, ter ga kombinira z zvokom samca. Ta izdelek je primeren tudi za potovanja, zaščito dojenčkov in domačih živali. Prav tako se ga lahko uporablja tudi na sprehodu, med športno aktivnostjo, na vrtu...

Sprej proti komarjemZaščita pred komarji