Pošlji povpraševanje

Krčne žile na nogah - nad njih s kompresijskimi dokolenkami

Krčne žile na nogah so pogosta nadloga, ki nastane zaradi popuščanja venskih zaklopk. Prepoznamo jih kot nabrekle, zvite, zasukane in modrikaste vene, ki precej spominjajo na pajkovo mrežo, zato jim pravimo tudi pajkaste vene. Mesta, kjer se pojavijo krčne žile na nogah, so lahko različna, najpogosteje pa zavzamejo zadnjo stran meč. Stanje je gensko pogojeno in bistveno pogosteje pri ženskah, kot pri moških.

S krčnimi žilami na nogah se sodeč po raziskavah danes sooča 80% Slovencev, na srečo pa lahko veliko storimo sami s preventivo, kot je uporaba kompresijskih dokolenk, ki učinkujejo proti globoki venski trombozi in otekanju nog in poskrbijo za občutek lahkih nog, ter pomagajo pri doseganju boljšega počutja po napornem dnevu. Kompresijske dokolenke prav tako izboljšujejo pretok krvi, zaradi česar delujejo kot preventiva pred pojavom krčnih žil. Da uporaba ni neprijetna, so DELILAH kompresijske dokolenke modnega videza, imajo izjemno tanek šiv pri prstih in ojačan predel pete in prstov. Pri pojavu krčnih žil posameznika prizadene tako videz ven, kot tudi neprestan občutek utrujenosti in bolečine.

Zlasti, kadar dlje časa stojimo, postanejo noge težke, utrujene in napete, pojavi pa se lahko tudi oteklina gležnjev. Ker je koža v predelu krčnih žil zelo tanka, pogosto ob udarcih ali močnejšem praskanju prihaja do krvavitev. Ker krčnih žil na nogah ne moremo ozdraviti, je še posebej pomembno, da poskrbimo za preventivo in uporabljamo dokolenke za krčne žile oziroma kompresijske dokolenke.


Zakaj se priporoča uporaba kompresijskih dokolenk?

Kot smo omenili, krčnih žil na nogah žal ni mogoče povsem odpraviti, lahko pa s sprejemom določenih ukrepov preprečimo njihov pojav. Cilj zdravljenja je zgolj lajšati bolečino, izboljšati videz nog in preprečiti zaplete, ki se ob tem pojavljajo. Najpogostejši način zdravljenja je kompresijsko zdravljenje, pri katerem se uporabljajo kompresijske dokolenke, ki so odlična izbira tudi za preventivo. Le-te stisnejo vene in preprečijo, da bi se raztegnile.

Če med delom veliko sedimo ali stojimo, je pomembno, da si vzamemo čas in raztegnemo noge, z drugimi aktivnostmi, kot so hitra hoja, kolesarjenje in plavanje pa lahko v prostem času spodbudimo pretok krvi. V kolikor imamo anamnezo krčnih žil na nogah v družini, vsaj pol ure dnevno počivajmo z dvignjenimi nogami. Ne pozabimo, da odvečni kilogrami dodatno obremenjujejo noge in prispevajo k nastanku krčnih žil. Ker lahko vse te težave le omilimo, je ključnega pomena, da se izogibamo dejavnikom tveganja in preventivno uporabljamo medicinske kompresijske nogavice za krčne žile.


Preberite si kako pravilno poviti noge za preprečitev krčni žil


Primerne za moške in ženske

Kljub temu, da so krčne žile na nogah pogostejši pojav pri ženskah, se lahko z njimi srečajo tudi moški. Idealna rešitev za potovanja, dolge vožnje z avtomobilom, letalom, vlakom in za vse tiste, ki v vsakdanjem življenju ohranjajo statični položaj za daljši čas stoje ali sede ter še posebej za tise s prekrižanimi nogami, so dokolenke Travel & Work za moške in ženske.

Konstantno sedenje ali stanje za daljši čas brez premikanja nog, kot pri delu ali na potovanjih je stanje, ki povzroča zoženje žil in upočasnitev vračanja venske krvi v srce. Otekle in boleče noge sta prva možna znaka problemov. Kompresijske dokolenke narejene za moške in ženske Travel & Work aktivno in učinkovito prispevajo k zdravju nog in preprečujejo nastanek krčnih žil. V podjetju Tosama vam nudimo ugodne rešitve, s pomočjo katerih lahko učinkovito preprečite pojav nadležnih krčnih žil na nogah.