Pošlji povpraševanje

Hitrejše celjenje ran z izredno učinkovitimi oblogami

Hitrejše celjenje ran je mogoče z uporabo posebnih oblog za rane, ki so naravna rešitev in prva izbira za vso družino. Zlasti večje rane so bile nekoč zelo težavne v smislu oskrbe, njihovo celjenje pa je bilo dolgotrajno in je velikokrat za seboj pustilo grde brazgotine.  Skozi zgodovino so se načini oskrbe zelo spreminjali, podobno kot danes klasično oskrbo z bombažno gazo in fiziološko raztopino nadomeščajo posebne obloge za hitrejše celjenje ran, ki so izdelane posebej z namenom zagotavljanja optimalnih pogojev za maksimalno zaščito poškodovane kože pred dejavniki iz okolja in za hitrejše zdravljenje.

Klasična oskrba ran je bila skozi zgodovino pomanjkljiva, velikokrat je prihajalo do infekcij, ki so bile lahko v skrajnih primerih tudi usodne za posameznika. Sodobne obloge za nego rane se ne sprimejo s kožo in so odlično vpojne, prav tako pa omogočajo koži, da diha in uničujejo bakterije, ki bi sicer povzročile infekcije. Ena izmed takšnih je Vivamel obloga za hitrejše celjenje ran, ki je  primerna za širok spekter ran, akutnih in kroničnih v vseh fazah celjenja. Medicinski pripomočki Vivamel (alginatna obloga, kontaktna mrežica in medicinski med v tubi) so sterilni in vsebujejo naraven kostanjev med, ki deluje bakteriostatsko na gram-pozitivne in gram-negativne bakterije, vključujoč MRSA in VRE. Kostanjev med je zelo bogat vir vitaminov, mineralov, encimov, peptidov in fenolnih komponent, ki preprečujejo infekcijo, hkrati pa spodbujajo hitrejše celjenje rane.

Med za oskrbo ran

Za hitrejše celjenje ran uporabite Vivamel contact mrežico

Ena izmed najboljših sodobnih oblog za nego rane je Vivamel contact poliestrna mrežica z medicinskim medom, na katero je nanešen naravno pridelan nerazredčen medicinski kostanjev med. Gre za primarno oblogo, saj jo namestimo neposredno na rano. Zagotavlja zaščito dna rane pred mehanskimi poškodbami in pred sprijemanjem obvezilnega materiala, njena luknjičasta struktura pa prepušča izloček v sekundarno oblogo. Uporabljamo jo lahko tako pri blažjih odrgninah, kot tudi v primeru poškodb ali kroničnih ran. Obloga je vložena med dve foliji, kar omogoča enostavno rezanje na manjše dimenzije in je enostavna za nameščanje oziroma uporabo, zato jo lahko uporabljajo vse generacije ljudi. Čeprav ob prvem stiku z rano morda občutimo blago zbadanje ali bolečino, bo le-ta zelo hitro minila. Razlog za bolečino ob stiku je sladkor v medu, kar je povsem normalno.

Obloge z medom

Zakaj sodobne obloge za rane vsebujejo med?

Med ima pozitiven vpliv na kožo in se zaradi svojega antibakterijskega delovanja uporablja že od nekdaj. Spodbuja čiščenje rane, omogoča vlažno celjenje, deluje antimikrobno, protivnetno, pospešuje zapiranje rane, nastajanje novega tkiva, celjenje z manj brazgotinami in zmanjšuje neprijeten vonj. Če z uporabo sodobne obloge za rane Vivamel pričnemo takoj, bo celjenje še bolj učinkovito. V ponudbi Vivamel izdelkov najdemo tudi medicinski med v tubi, ki je primeren za celjenje ran s šibkim izločkom ali brez njega. Priporoča se tudi za globoke rane, rane s poškodovanim (podminiranim) robom in za tiste z mrtvinami. Uporablja se lahko tako samostojno, kot tudi v kombinaciji z oblogami Vivamel, s čimer dosežemo intenzivnejše celjenje. Na medicinski kostanjev med Vivamel so proizvajalci še posebej ponosni, saj je popolnoma naraven in brez sintetičnih ter gensko spremenjenih komponent.  Shranjen je v aluminijasti tubi, ki prepreči dostop zraka in s tem kontaminacijo. Če imate pogosto žulje, odrgnine, ureznine in druge vrste ran ter se vam zdi, da vaša koža zelo počasi celi, poskrbite za hitrejše celjenje ran z uporabo Vivamel pripomočkov.