Pegasti badelj za čiščenje jeter in razstrupljanje

 

Za čiščenje jeter je pegasti badelj odlična pomoč. Različni pripravki iz te rastline ugodno vplivajo na jetra in pomagajo pri boleznih jeter. Na trgu je več različnih prehranskih dopolnil s pegastim badljem, ki vam bodo ob pravilni uporabi pošteno pomagala pri čiščenju oziroma razstrupljanju jeter. Trgovina Tosama ponuja bogato izbiro različnih izdelkov, med katerimi boste zagotovo našli najboljšega zase.


Pegasti badelj za čiščenje jeter


Zdravje jeter in razstrupljanje na naraven način

Čiščenje jeterJetra so izjemno pomemben organ. Njihova glavna vloga je razstrupljanje telesa, pa tudi prebava in ureditev nivoja holesterola. Jetra odstranjujejo nakopičene strupe in izločajo presežek hormonov. Opravljajo težke naloge, pri sodobnem človeku pa so pogosto preobremenjena.

Poudariti je treba tudi, da jetra čistijo kri in jo vračajo nazaj v srce. Če svojega dela ne opravijo, se "strupena" kri prenaša do srca, ki ga lahko poškoduje, prav tako pa bo ogrožen vaš imunski sistem. Če želimo biti zdravi, poleg prehrane in gibanja kdaj pomislimo tudi na čiščenje jeter.


Kako vemo, da naša jetra potrebujejo pomoč?

Med znaki, ki opozarjajo, da potrebujete čiščenje jeter, so napihnjenost, težave pri prebavi mastne hrane in nelagodje ali bolečina v jetrih (nahajajo se pod prsnim košem na desni strani). Lahko pride do nepojasnjenega kopičenja kilogramov, predvsem nabiranja maščob okoli trebuha, temnih lis na koži in pigmentnih lis. Med simptomi so tudi zgaga in refluks, akne, srbeča koža ter prekomerno znojenje. Če opažate katerega od naštetih znakov, je lahko težava v jetrih, ki so preobremenjena in potrebujejo konkretno razstrupljanje. Verjetno ste že slišali, kako učinkovit je pri tem pegasti badelj. V nadaljevanju razložimo, kako si z njim pomagati. 


Pegasti badelj za jetra

Pegasti badelj je sredozemska rastlina, ki cveti v rožnato vijolični barvi in ima bodeče liste z značilnimi belkastimi žilami. 

Rastlina pegasti badelj od blizu

Čeprav ga uporabljajo tudi kot okrasno rastlino, je predvsem dobrodošel v zdravilstvu, kjer njegove učinke poznajo že od 16. stoletja. 

Plod pegastega badlja se uporablja za izdelavo različnih zdravilnih prehranskih dopolnil. Lajša težave pri boleznih jeter, pospešuje obnovo jetrnih celic in preprečuje neželene učinke nekaterih zdravil na jetra. Deluje tako preventivno kot tudi za zdravljenje po poškodbah.

Silimarin v pegastem badlju ima dokazano antioksidativni učinek, poleg tega pa stabilizira membrane jetrnih celic in preprečuje vstop toksinov. Pospešuje sintezo beljakovin v jetrih in pripomore k dobri obnovi poškodovanih jetrnih celic. Ker je silimarin slabo topen v vodi, se priporoča uživanje tablet ali kapsul z izvlečkom iz plodu pegastega badlja, lahko pa kupite kar plodove in jih zmeljete sami.


Seme pegastega badlja

Za čiščenje jeter s pegastim badljem lahko poskrbite sami. V Tosami kupite seme (pakirano v 100 g ali 500 g vrečki) in ga pred uporabo sperete pod tekočo vodo. Za čaj žličko celih ali mletih semen prelijete s četrt litra vrele vode in odcedite po 10 do 20 minutah. Čaj pegastega badlja pijte zjutraj na tešče, pol ure pred kosilom in zvečer pred spanjem. Za boljši okus mu lahko dodate meto.

Semena pa lahko tudi uživate sveža. Zmeljete jih v kavnem mlinčku in dodate različnim obrokom ali napitkom, na primer v jogurt, smuti ...

Odlična lastnost učinkovin v plodu pegastega badlja je v tem, da tudi pri velikem predoziranju ne povzročajo neželenih učinkov, z izjemno blagih prebavnih motenj. To seveda ne pomeni, da ne upoštevate navodil na izdelkih, a tudi, če ga pripravljate sami doma, si ne boste škodovali, saj ga boste zelo težko zaužili preveč. Spomnite se torej na to krasno rastlino, ko boste iskali rešitev za učinkovito razstrupljanje oz. čiščenje jeter.


Preberite, kako očistiti svoje telo


Razstrupljanje jeter in tablete Liverin Forte

Razstrupljanje jeter z Liverin forte

Razstrupljanje jeter z Liverinom Forte je zelo pogosta oblika zdravljenja. Gre za najbolj priporočen izdelek za razstrupljanje jeter s strani slovenskih farmacevtov.

Vsebuje rastlinske izvlečke pegastega badlja, golostebelnega sladkega korena in indijske kosmulje, pa tudi vitamine B kompleksa in vitamin E.

Aktivne učinkovine pomagajo ohranjati delovanje jeter in prispevajo k zaščiti. Pospešujejo prebavo in čiščenje telesa.

Liverin Forte lahko dobite v pakiranju s 60 ali 240 tabletami. Jemljejo se 3-krat na dan, pred vsakim glavnim obrokom, najmanj 3 mesece.


Druga prehranska dopolnila, ki vsebujejo pegasti badelj

Obstaja tudi kar nekaj drugih prehranskih dopolnil za razstrupljanje s pegastim badeljem, na primer tekoči ekstrakt Soria Natural, ki ga odmerjate v kapljicah. Za vse, ki ne želijo tablet, je to odlična alternativa. Tekočina poskrbi za takojšnje vsrkanje prek ustne sluznice, izdelek je popolnoma naraven, brez dodatkov.

Odločite se lahko tudi za različne kombinacije, na primer pegasti badelj z regratom in artičoko (kapsule NOW) ali pa s sivko in artičoko (kapsule Hafesan).

Znamka Terranova ponuja izdelek za vegetarijance in vegane - kapsule za odrasle. Za uravnavanje ravni holesterola v krvi in sorodne funkcije priporočajo tudi Colestvin, ki vsebuje rdeč fermentiran riž, artičoko, smolo Guggul, pegasti badelj, regrat in niacin.