Komplet prve pomoči je zagotovo eden najkoristnejših nakupov

Prva pomoč se mora, kot je seveda razvidno že iz samega izraza, nuditi čim prej. Z ukrepi, kot so npr. razkuževanje in povijanje ran ter ustrezna nega opeklin, je mogoče preprečiti infekcije in mnoge druge zaplete. To pa pomeni, da je vsekakor zelo pomembno, da imate vedno pri roki osnovne pripomočke, ki so potrebni za to, da se lahko izvede prva pomoč. Komplet, ki vsebuje tovrstne pripomočke, je zato nedvomno izjemno koristen nakup.

prva pomoč omarica

Priskrbite si prvo pomoč v kompletu, da boste brez skrbi

Ker ni mogoče predvideti, kdaj bo potrebna prva pomoč, komplet s sanitetnim materialom ne bi smel manjkati v prav nobenem gospodinjstvu. S tem bo omogočen hiter dostop do sterilnih obližev, zložencev, povojev in podobnih pripomočkov, s katerimi bo možno pravilno oskrbeti rane, zaustaviti krvavitve ipd. Seveda pa ni pomembno zgolj to, da imamo na voljo ustrezen sanitetni material, ampak ga moramo znati obenem pravilno uporabiti, zato je dobro, da občasno obnovite svoje znanje in se prepričate, da zares veste, kako ukrepati, če pride do nezgode.

Med osnovno znanje, ki je potrebno, zagotovo sodi poznavanje postopka oskrbe ran, katerega osnovni cilj je preprečevanje razmnoževanja stafilokokov in drugih mikroorganizmov, ki bi lahko povzročili okužbo. Nujno je, da si najprej umijete oz. razkužite roke, saj bi z dotikanjem rane z umazanimi rokami povzročili več škode kot koristi. Naslednji korak je mehansko čiščenje rane, pri čemer ne izpustite niti kože v neposredni okolici. Poskrbite, da boste zares odstranili vso umazanijo. Če pa pri tem morda naletite na tujke, ki so močno zagozdeni v tkivo, se odstranjevanja ne lotevajte sami, ampak je treba čim prej obiskati zdravnika. Na koncu postopka sledi še osušitev rane, ki jo nato prekrijemo s sterilno gazo – enim osnovnih pripomočkov, ki jih vsebuje vsaka prva pomoč. Komplet v posebni škatli sicer ni edina možnost. Pri Tosami vam denimo med drugim ponujamo še nahrbtnik, torbico in kovček za prvo pomoč.

prva pomoč

Kaj vse mora vsebovati prva pomoč v avtu?

V določenih okoliščinah je komplet prve pomoči še posebej pomemben. Tako je prva pomoč v avtu obvezen kos opreme, kar je predpisano z zakonskimi določili. Ker gre za predpis, katerega kršitev se denarno sankcionira, je zelo natančno določeno, kako mora biti videti prva pomoč v avtu. V Tosamini ponudbi vas čaka komplet, ki ustreza vsem predpisom oziroma Pravilniku o kompletu za prvo pomoč, ki spada v obvezno opremo motornih vozil. V njem boste našli sterilne povoje tipa 2 in 3, aluplast za opekline, komprese različnih velikosti, povoje iz raztegljive tkanine, trikotne rute, rokavice, zaščitno folijo za umetno dihanje, dvostransko metalizirano folijo, škarje z zaobljeno konico in obliž z blazinico. Hkrati so priložena še navodila za pravilno uporabo teh pripomočkov oz. za to, kako se pravilno nudi prva pomoč. Komplet je možno kupiti tako v naši spletni trgovini kot po številnih prodajnih mestih po Sloveniji. Seznam naših lastnih prodajaln boste našli na naši spletni strani, kjer si je mogoče hkrati ogledati še njihov delovni čas.

Preverite našo punudbo izdelkov za prvo pomoč

Na delovnem mestu je priporočljiva posebna omarica s prvo pomočjo

V delovnih okoljih – še posebej pa v proizvodnih obratih oziroma povsod tam, kjer je tveganje za nezgode nadpovprečno visoko – je seveda prav tako potreben sanitetni material, ki se uporablja za prvo pomoč. Omarica je v takšnih primerih praviloma najboljša rešitev, saj združuje širok nabor pripomočkov. Ta je tudi del ponudbe Tosame, in sicer je naša omarica s prvo pomočjo izdelana iz izredno trpežne pločevine, zunanjost in vsebina pa sta povsem usklajeni s pravilnikom, ki velja za delovna mesta. Ob tem naj sicer opozorimo, da morate paziti na pravočasno menjavo artiklov s pretečenim rokom uporabnosti. Ker vam omogočamo tudi ločen nakup posameznih izdelkov, to ne bo posebna težava, saj jih lahko naročite zgolj z nekaj kliki.