Pošlji povpraševanje

Zakaj krčne žile na nogah nastajajo in kako jih preprečiti?

Ko govorimo o krčnih žilah na nogah govorimo o modrikastih zvijuganih in včasih tudi nabreklih venah. Tiste, ki se nahajajo v koži so na pogled podobne pajkovi mreži in jih zato imenujemo pajkaste vene. Obstajajo pa tudi vene, ki se nahajajo nekoliko globlje, med mišicami nog. Slednje so lahko vidne kot temni trakovi pod kožo in kot izbokline. Najpogosteje se krčne žile pojavijo na zadnji strani meč, dogaja pa se tudi, da se pojavijo po vseh nogah. S težavo se veliko pogosteje soočajo ženske kot moški, zadeva pa je v neki meri tudi dedna. Za preventivo proti krčnim žilam se lahko uporabljajo prehranski dodatki in krema za krčne žile, poleg tega pa lahko za preprečevanje nastanka krčnih žil na nogah veliko naredimo že sami z zdravim načinom življenja in veliko gibanja.

Nastanek krčnih žil je povezan s popuščanjem žilnih zaklopk ali žilnih sten. Nastanejo lahko tudi zaradi prirojene slabosti oz. šibkosti venskih zaklopk in venskih sten. Poleg tega na njihov nastanek vpliva tudi prekomerna telesna teža, premalo gibanja, nenehno stanje ali sedenje pri opravljanju dela ter nezdrav življenjski slog – kajenje, pitje večjih količin kave in seveda tudi alkohol. Krčne žile se pogosto pojavijo tudi v nosečnosti zaradi hormonskih sprememb, ki širijo stene žil, in pritiska ploda na vene v medenici, kar ovira pretok krvi proti srcu.

V izogib krčnim žilam na nogah nam trg dan danes ponuja veliko produktov

Da se izognemo nastanku krčnih žil na nogah lahko uporabljamo različne pripomočke. Eden od teh so kompresijske nogavice za krčne žile. V Tosami ponujamo pestro izbiro različnih nogavic in dokolenk za krčne žile, ki pozitivno vplivajo na preprečevanje nastanka krčnih žil. Preventivne kompresijske nogavice nogo stisnejo od zunaj in tako zmanjšajo pritisk v žilnem sistemu ter izboljšajo prekrvitev. Nošenje kompresijskih nogavic priporočamo vsem, ki opravljajo stoječe ali sedeče delo, so gensko nagnjeni h kronični bolezni ven, imajo prekomerno telesno težo, nosečnicam in starejšim osebam.

Veliko žensk se vpraša, kako izbrati pravilno velikost nogavice zase. Za pravilni izbor velikosti dokolenk sta pomembna predvsem številka noge in obseg gležnja, za hlačne nogavice pa tudi teža in konfekcijska številka. Preventivne kompresijske nogavice se lahko uporabljajo v kombinaciji z drugimi načini samozdravljenja, saj tako povečamo učinkovitost preprečevanja težav povezanih s krčnimi žilami.

Poleg kompresijskih nogavic lahko uporabimo tudi Krauterhof konjski grelni balzam, ki ga ponujamo v Tosami. Izvrstna konjska krema s toplotnim učinkom za masiranje blagovne znamke Krauterhof vsebuje izvlečke rdečega vinskega listja, divjega kostanja, melise, kamilice, hmelja, baldirjana, rmana, omele, kafre in janeža. Deluje podobno kot običajni konjski balzam z razliko grelnega učinka, zaradi katerega je še bolj učinkovit. Gel uporabimo pri masaži predela kože, kjer so se krčne žile pojavile.

dokolenke za krčne žile

kompresijske nogavice za krčne žile

Izjemno učinkovita je tudi krema za krčne žile, ki zmanjšuje njihov obseg

Nenazadnje pa velja omeniti še kremo za krčne žile Venagel 100 g, A.Vogel Venagel je gel za zunanjo uporabo z izvlečkom navadnega divjega kostanja. Njegove sestavine po nanosu hladijo noge in odpravljajo občutek težkih in utrujenih nog.

Več o kremah za krčne žile, kompresijskih nogavicah in dokolenkah in o drugi preventivi za krčne žile na nogah, si lahko preberete na naši spletni strani. V naši spletni trgovini so vsi izdelki podrobno opisani poleg tega pa vam je omogočen tudi spletni nakup vseh izdelkov, ki jih ponujamo. Seveda smo vam v primeru dodatnih vprašanj ves čas na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, veseli pa bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših prodajaln, kjer si lahko vse izdelke ogledate v živo, mi pa vam bomo z veseljem svetovali, kateri izdelek je najprimernejši za vas in vaše potrebe.