Pošlji povpraševanje

Ali tamponi predstavljajo zanesljivo in varno zaščito?

V dnevih menstruacije se lahko ženske zatekajo k različni vrsti zaščite. Nekatere predstavnice nežnejšega spola izbirajo vložke, spet druge pa se zatekajo k tamponom, včasih pa se dekleta odločijo tudi za uporabo menstrualne skodelice. Vendar pri tem nastaja veliko polemik o tem ali so tamponi res zanesljiva in predvsem varna zaščita v tistih ”najtežavnejših ” dneh ženskega cikla.

Pravilno vstavljen tampon predstavlja zanesljivo zaščito v dneh menstruacije. Da je tampon vstavljen pravilno – in da je zaščita, ki jo ponuja, posledično zanesljiva - vemo tako, da ga ne čutimo med sedenjem.  Tako vstavljen tampon ne more zdrsniti iz nožnice saj ga na mestu držijo mišice medeničnega dna. Tampon bo ostal v nožnici in ne more zdrsniti naprej v maternico.

Tamponi naj bodo izdelani iz organskega bombaža ali drugih naravnih materialov

Tamponi, ki jih uporabljamo, morajo biti izdelani iz naravnih materialov, da so telesu prijazni. V Tosami izdelujemo bombažne tampone, ki predstavnicam nežnejšega spola ponujajo veliko udobja in mehkobe med nošenjem ter tako zagotavljajo udobne in mirne dni tudi v ”tistih dneh”. Tako so na primer bombažni tamponi ”normal” z aplikatorjem za lažje vstavljanje primerni za dekleta in ženske s srednje močno menstruacijo. Bombažni higienski tamponi mini z aplikatorjem za lažje vstavljanje so primerni za dekleta in ženske s šibko menstruacijo in za vse, ki tampone uporabljajo prvič, saj so izjemno majhni, njihovo vstavljanje pa je tako enostavno. Bombažni higienski tamponi super so primerni za dekleta in ženske z močno menstruacijo in dobro zadržujejo menstrualno kri tudi nekaj ur. Bombažni higienski tamponi so izdelani iz vpojnih bombažnih vlaken, poleg tega pa so hipoalergeni, dermatološko testirani in dokazano preprečujejo iritacije in alergije.

Vložki, ki pomagajo v primeru uhajanja urina med vadbo

Poleg tamponov za menstruacijo v Tosami ponujamo tudi sterilne vložke, ki se uporabljajo pri težavah z uhajanjem urina. Bombažni vložki za uhajanje urina Natura Femina Special Super, Natura Femina Special Extrain Natura Femina Special Normal so udobni in mehki, poleg tega pa so na voljo še Natura Femina Special Mini vložki.

tamponi s probiotikom

tamponi za menstruacijo

Kakšna je vloga probiotičnih tamponov in kje jih lahko kupimo?

Dan danes na police prihajajo tudi probiotični tamponi, ki v svetu tamponov in vložkov predstavljajo novost. Gre za tampone za menstruacijo, ki blagodejno učinkujejo pri različnih vnetjih in drugih nihanjih v vaginalni flori. Ravnovesje se lahko poruši zaradi zdravljenja z antibiotiki ali antimikotiki, pri hormonskih spremembah med menstruacijo, nosečnostjo ali meno, pri sladkorni bolezni, jemanju oralne hormonske kontracepcije, oslabljenem imunskem sistemu ali pretirani higieni intimnih predelov z neprimernimi izdelki za umivanje

Kakovostna sestava tamponov, ki jih izdelujemo v Tosami

Tamponi in vloži znamke Tosama so izdelani iz visokokakovostnega organskega bombaža, ki je prijazen koži in okolju. Organski bombaž iz katerega so tamponi in vložki sestavljeni, je gojen z uporabo okolju prijazne metode. Rastline niso gensko spremenjene in za njihovo gojenje ne uporabljajo pesticidov, ampak polja obdelujejo s kolobarjenjem. S kolobarjenjem ohranjajo tudi ostale rastlinske vrste in s tem pripomorejo k biotski raznovrstnosti. Organski bombaž, ki je vgrajen v izdelke Natura Femina Organic, je certificiran pri okoljskem certifikacijskem organu ICEA, ki certificira ekološke izdelke v skladu z mednarodnim standardom za tekstilne izdelke. Poleg tega je tudi embalaža v kateri so tamponi zapakirani razgradljiva.

Ali tamponi predstavljajo zanesljivo zaščito tudi ponoči?

Velikokrat pa se postavlja tudi vprašanje ali lahko tampone uporabljamo tudi ponoči. Tamponi pravzaprav predstavljajo idealno nočno zaščito, saj se v spanju velikokrat obračamo, vložki pa so pri premikanju včasih manj zanesljivi. Poudariti pa moramo, da je tampon potrebno zamenjati tik pred spanjem in takoj, ko se zbudimo, saj lahko v nasprotnem primeru pride do zastrupitve.