Pošlji povpraševanje

Duda za dojenčka pomeni tolažbo in crkljanje


Duda za dojenčkaDuda za novorojenčka in kasneje dojenčka je najboljši pripomoček, ki ga potolaži, umiri in mu pomaga zaspati. Najboljša duda za dojenčka je tista, ki ne ovira razvoja dojenčkove čeljusti in pravilne rasti zob. Najboljša duda za novorojenčka ali dojenčka velikokrat ni prva duda, ki mu jo ponudimo. Katera oblika bo novorojenčku in dojenčku najboljša, bo pokazal kar sam. Novorojenčki in dojenčki so si med sabo različni, zato nekaterim odgovarja okrogla oblika cuclja, drugim pa ploščata oblika. Dude za novorojenčke in dojenčke se razlikujejo tudi po materialu cuclja in po velikostih. Cuclji so lahko iz silikona ali iz lateksa. Lateks je kot material mehkejši od silikona, je pa manj vzdržljiv in je treba zato dude iz lateksa pogosteje menjati. Za novorojenčka je primerna in najboljša prva začetna velikost, za dojenčka pa so najboljše naslednje večje velikosti. Pomembno je tudi kakšen je ščit dude. Najboljši je tisti, ki ima luknjice za neoviran prehod zraka. Luknjice so narejene tudi zato, da lahko slina izteka kar pomeni da se ne zadržuje pod ščitom in ne draži kože.


Najboljša duda za novorojenčka in dojenčka


Najboljša duda za novorojenčka in kasneje dojenčka je tista, ki ga pomiri in potolaži. Je nepogrešljiv pripomoček za novorojenčke in dojenčke, ki imajo močan sesalni refleks. Če novorojenčku ali dojenčku ne ponudimo tolažilne dude, obstaja velika možnost, da bo začel sesati prste. Te navade jih je zelo težko odvaditi zato je najboljše, da ima dojenček dudo, ki mu omogoča pravilen razvoj čeljusti in pravilno rast zob.

VEČ O OTROŠKIH BANJICAH


Katera duda za novorojenčka in katera za dojenčka


najboljša duda za novorojenčkaKatera duda je za novorojenčka ali dojenčka najboljša, bo pokazal sam. Za novorojenčka in kasneje dojenčka je sigurno najboljša tista, ki jo sprejme. To je lahko duda z okroglim cucljem ali s ploščatim cucljem. Če ima novorojenček ali dojenček močan sesalni refleks in mu ne ponudimo dude, lahko začne sesati prstov. To lahko vodi do nepravilnega razvoja čeljusti. Zato je najboljše, da mu jo ponudimo in mu tako omogočimo pravilni razvoj čeljusti, obenem pa se še krepijo mišice ust in jeziček. Preverite celotno ponudbo na naši spletni strani: http://www.tosama.si/

Več o adaptivnem mleku: www.vsi.si/tosama/adaptirano-mleko

O STEKLENIČKAH ZA HRANJENJE