Pošlji povpraševanje

Opornica za koleno je ključna za preprečevanje nadalnjih poškodb

Opornica za koleno deluje kot medicinski pripomoček za poškodbe in bolečine v kolenih. Njen cilj je stabilizirati koleno in posledično preprečiti nastanek nadaljnih poškodb tkiva ali sklepov. Stabilizacija pripomore k boljšemu počutju, lajšanju bolečine in hitrejšemu okrevanju. Poleg tega prepreči moebitno poslabšaje stanja. Uporabnik jih lahko pridobi v spletni trgovini Tosama. V njihovi ponudbi lahko najdemo široko izbiro izjemno raznolikih zdravstevnih pripomočkov, bioloških krem in prehranski dopolnil.  Njihove opornice, kot tudi njihova ponudba bandaž za koleno, so industrijsko preizkušene in visoke mednarodne standarde kvalitete.

Internacionalna medicinska skupnost obravnava opornice za kolena kot najučinkovitejši medicinski pripomoček za kronično bolečino ali vnetje kolena. Omogočajo mobilnost uporabnika, medtem, ko celodnevno stabilizirajo preobremenjeni sklep.  Opornice in bandaže so primerne za uporabo za kogarkoli. Zaradi tako široke uporabnosti je mogoče izdelke najti v vseh velikostih. Obseg kolenske opornice v svojem najširšem predelu obsega kar 50 cm. 

Bandaža za koleno stabilizira kronično preobremenjeni sklep

Bandažo za koleno danes uporabljamo predvsem pri zvinih. Težje poškodbe kot zvin zahtevajo nujno zdravniško pomoč. Prav tako so kot medicinski pripomočki odlični pri kroničnih bolečinah v kolenih, saj pomagajo stabilizirati sklepe in nudijo potrebno oporo. Zdravnik bo v primerih kronično nestabilnih sklepov ali preobremenitvenem sindromu redno prepisal uporabo medicinskih bandaž za koleno. Stabilizirano koleno ima večje možnosti okrevanja in uporabniku lajša bolečine. Pri kronični bolečini si lahko uporabnik pomaga tudi s hladilnimi sredstvi in kremo za bolečine v mišicah. Artritis zahteva redno uporabo bandaže za koleno, saj ta zagotavlja ključen preventivni ukrep. 

Opornica za boleče koleno

Bandaža za boleče koleno

Kineziološki trakovi za koleno pripomorejo k vrnitvi v formo

Kineziološki trakovi za koleno so primerni pri okrevanju nategnjene vezi. Uporaba je priporočena prav tako pri natrgani vezi in rehabilitaciji po poškodbi. Služi kot dinamična podpora kolenu, ki je manj restriktivna kot opornica ali bandaža za koleno in omogoča večjo mobilnost.  Odgovorno nošenje vodi do izboljšane zmogljivosti in počasno obnovo normalne mišične aktivnosti v kolenu. Trakovi nudijo odlično zaščito v času zdravljenja in nudijo zadostno stabilnost. V primeru močnejše ali vztrajne bolečine je bolje premisliti o dodatni podpori v obliki opornice za koleno. 

Kineziološki trakovi za kolena so najpogosteje kožne ali bež barve, da bi bili čim bolj neopazni. Po želji pa je mogoče najti trakove raznolikih živahnih barv, ki so priljubljeni predvsem pri otrocih, in lahko popestrijo zanje stresno zdravstevo situacijo.  

Bolečina v kolenih lahko postane brez pravilnega zdravljenja kronična

Koleno tvorijo stegnenica , golenica in pogačica, ki jih povezuje med seboj vezivno tkiva. Prek vezivnega tkiva se sila pri premiku prenaša iz ene kosti na drugo. Pogačica leži v plitvi vdolbini stegnenice. V primeru nepravilnega prilagajanja bo med gibanjem pritiskala na stegnenico  in povzročala bolečino. Posledično vodi medsebojno drgnjenje hrustanca in pogačice do obrabe in kroničnih težav. Drugi vzrok bolečine v kolenih je lahko degenerativno obolenje, kot osteoporoza in kronično revmatsko obolenje. Pri degenerativnih stanjih je značilno droljenje in stanšanje hrustanca, ki vodi do krhkosti kosti in večje možnosti zloma. Hrustanec lahko v težkih primerih popolnoma izgine, kar sproži povečano rast kosti in nastanek kostnih izrastkov, ki lahko okrnejo gibljivost. Prizadene predvsem starejše prebivalstvo.   

Ortoza za koleno olajša vrnitev k športni aktivnosti po zvinu

Ortoza za koleno je primerna za zdravljenje blagih zvinov. Tkanina medicinskega pripomočka je namenjena tkivo stisniti in stabilizirati, vendar je izoblikovana iz elastične zasnove. Ta zagotavlja mehkobo in raztegljivost. Tako ortoza za koleno nikoli ni pretirano ali celo boleče tesna. V notranjost so vdelani za boljšo podporo silikonski vložki. Po celotni dolžini pripomočka so porazdeljeni trakovi, ki služijo držanju opornice na mestu. Pravilna postavitev medicinske opreme je ključnega pomena za njeno učinkovitost pri okrevanju. Odlična je prav tako za ponovno vrnitev k redni športni aktivnosti in preprečevanje ponovne poškodbe.

VEČ O OPORNICAH ZA KOLENO >>