Pošlji povpraševanje

Inhalator za otroke – pomemben pripomoček za vaše malčke 


Inhalator za otroke je vedno bolj razširjen pripomoček, ki ga ima že skoraj vsaka družina. Otroci so namreč v vrtcu in šoli konstantno izpostavljeni mnogim virusom. Posledično obstajajo obdobja, ko se prehladi in druga obolenja dihalnih poti kar vlečejo ter jim ni in ni konca. Otroški inhalator za nos pomaga lajšati težave, ki so posledica prehladnih obolenj in alergij. Vendar pa obstaja dilema, kateri inhalator za otroke izbrati. Naj vam predstavimo nekaj prednosti otroških inhalatorjev nasploh in vam pomagamo pri izbiri takšnega, ki bo primeren prav za vašo družino.  


Inhalator za otroke – zakaj ga potrebujete tudi v vaši družini?

Še posebej se inhalator uporablja v zimskih mesecih, ko smo vsi bolj dovzetni za različna prehladna obolenja. To pa ni dobra izbira le za otroke, temveč tudi za odrasle. Nekateri inhalatorji za otroke, predvsem kompresijski, se lahko uporabljajo za ljudi vseh starosti. Imajo namreč različne velikosti mask, ki jih lahko glede na uporabnika menjate. Tako lahko en inhalator uporabljate za otroke, zraven pa še za svoje potrebe. Seveda je v tem primeru še posebno potrebna doslednost in natančnost pri čiščenju, da si ne naredimo več škode kot koristi.  

inhalator za otrokeNamen uporabe otroškega inhalatorja

Otroški inhalator za nos se uporablja za več namenov. Prvi namen je preventiva, saj je v obdobju prehladnih obolenj možnost za okužbo še posebej povišana. Na ta način boste lahko zmanjšali možnost za obolenja. Drugi namen inhalatorja za otroke pa je seveda lajšanje simptomov, ko otrok dejansko zboli. Takrat ima zaradi težav z dihanjem in kašljem lahko motnje v spanju, se slabo počuti in je nerazpoložen. Te težave mu z otroškim inhalatorjem olajšamo. Preprečimo pa tudi razne zaplete, ki se lahko pojavijo ob daljšem prehladnem obolenju. Potreba po uporabi zdravil se zmanjša. Za razliko od različnih zdravil pa stranskih učinkov pri uporabi inhalatorja za otroke ni.  

Inhalira se lahko voda, solna raztopina, zdravilo ali pa esencialna olja. To je odvisno od vaših preferenc, pa tudi od tega, kateri inhalator za otroke imate. Ne glede na to, kaj otrok inhalira, pa so učinki podobni in vidni že takoj: odstranjena odvečna sluz v nosu, odmašen ali manj zamašen nos in olajšanje dihanja. 


Kateri inhalator za otroke izbrati?

Pogosto starše zanima, kateri inhalator za otroke je tisti najboljši. Seveda je vse odvisno od potreb in osebnih specifik otroka. Iz tega razloga je najbolje, da se pred izbiro v vsakem primeru posvetujete z izbranim prodajalcem. Pri podjetju Tosama imajo strokovnjake, ko vam bodo zagotovo znali svetovati in vam ponudili najboljše za vas in za vašega otroka.  

Nekateri dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri odločitvi, kateri inhalator za otroke kupiti, pa so: 

 • da je otroški inhalator lahek in prijeten za uporabo,
 • da ima čim tišje delovanje med inhalacijami,
 • da je učinkovit - dostop pare tudi do spodnjih dihalnih poti,
 • dobro je, da je oblika in barva otroku prijazna in zanimiva,
 • da izvedete nakup pri zanesljivem prodajalcu, ki nudi tudi garancijo.


Otroški inhalator za nos 

Eden izmed boljših inhalatorjev je kompresorski inhalator za otroke Mediblink . Prodajajo ga pri Tosami in ima vse, kar bi moral imeti vsak dober otroški inhalator za nos. Že na prvi pogled je privlačen otrokom, saj ga odlikuje simpatično ohišje v podobi ljubke pande. Na ta način spodbudimo otrokovo domišljijo in ga zamotimo, da lažje prestane čas inhalacij. S tem sebi in njemu olajšamo proces.  Otroški inhalator Mediblink deluje zelo tiho, saj ima vgrajen dušilec za zvok, poleg tega pa imam priročno cev, dolgo 2m, ki omogoča gibanje med terapijo.

Poleg izgleda pa ima ta inhalator za otroke še mnogo drugih prednosti. Lahko ga uporabljajo tako odrasli, kot tudi otroci in dojenčki. Ima namreč primerne maske za vse tri starostne skupine. Je zelo lahek in enostaven za uporabo. Njegovo delovanje je tiho, zato za otroka ni tako moteč. Ima sistem razprševanja, ki omogoča, da zdravilo v obliki pare zagotovo pride tudi do spodnjih dihalnih poti. Vsebuje tudi patentirano Vix-One™ posodico za zdravila ali fiziološko raztopino.


Inhalator naj otroku predstavlja veselje

Kako uporabljati inhalator za otroke

Da bo proces uporabe otroškega inhalatorja za nos kar se da prijeten, pa je treba upoštevati pravilen način uporabe. Ta je seveda odvisen od tega, kateri inhalator za otroke bomo izbrali. Obstaja pa nekaj osnovnih vodil, ki se jih je dobro držati v primeru uporabe večine otroških inhalatorjev, pa tudi inhalatorjev nasploh.  

Pri uporabi vsakega inhalatorja za otroke je pomembno imeti v mislih, da moramo: 

 • natančno prebrati navodila za uporabo in jih upoštevati do potankosti,
 • poznati postopek čiščenja in ga izvajati po vsaki uporabi (še posebej, če inhalator uporablja več oseb),
 • pred prvo uporabo inhalator razkužiti,
 • biti previdni in pozorni na morebitne nevarnosti uporabe,
 • biti ves čas uporabe otroškega inhalatorja prisotni ob otroku in ga nadzorovati,
 • v primeru okvare inhalator odnesti na pooblaščen servis in ga ne poskušati popravljati sami.

Najbolje je, da se otrok med uporabo inhalatorja igra. Tako bo celoten proces povezoval s pozitivno izkušnjo, s čimer bomo olajšali čas inhaliranja. Poleg tega pa ga bomo naslednjič lažje prepričali v uporabo otroškega inhalatorja.