Pošlji povpraševanje

Naravna krema za sončenje za otroke – odlična zaščita pred UV žarki

Naravne kreme za sončenje so odlična alternativa konvencionalnim izdelkom, še posebej, kadar gre za otroke. Ali ste vedeli, da vsako leto približno 800 Slovencem diagnosticirajo kožnega raka? Ta podatek je naravnost zaskrbljujoč. Med najpogostejše vzroke za njegov razvoj uvrščamo pomanjkljivo zaščito pred soncem ali popolno nezaščitenost, nepravilno poletno nego kože in uporaba kreme za sončenje, ki ne vsebuje samo naravnih sestavin. Število uporabnikov sintetičnih krem za sončenje iz leta v leto narašča, s čimer se dokazano povečuje tudi obolevnost za kožnim rakom. Prihaja čas, ki se ga vsi veselimo, ne le zaradi letnih dopustov in sproščanja na soncu, temveč tudi zaradi možnosti oblačenja kratkih rokavov in kratkih hlač, zato je sedaj pravi čas, da razmislimo o uporabi kreme za sončenje BIO tako za odrasle, kot tudi za otroke. Pomislite, kdaj ste nazadnje pri nakupu kreme za sončenje preverili sestavine. Kako pogosto se poleti namažete s sintetično kremo za sončenje, ki negativno vpliva na vašo kožo in je hkrati neprijazna do okolja? Sončno kremo si lahko pripravimo doma, ali pa posežemo po BIO kremi za sončenje, kot je Soleo Organics, ki sestoji izključno iz naravnih olj in cinkovega oksida kot mineralnega filtra, ki je varnejši od titanijevega dioksida, saj je bolj stabilen in nudi višjo stopnjo UVA in UVB zaščite. Je trenutno ena najboljših naravnih krem za sončenje na trgu, kar potrjuje tudi dejstvo, da je bila izmed več kot 1600  kozmetičnih izdelkov za sončenje izbrana za najboljšo in da je dobila nagrado za najboljšo naravno kremo za sončenje še s strani Elle Magazine and Sprig.com.

Naravne kreme za sončenjeNaravna krema za sončenje

Katero kremo za sončenje izbrati za otroke?

Ponudba izdelkov na trgu, ki nam nudijo zaščito pred sončnimi žarki, je izredno velika, zato se v njej hitro izgubimo. Na težave pri izbiri naletijo zlasti starši, ki si želijo za svoje otroke izbrati le najboljše. Otroška koža je izredno občutljiva in sonce na njeni površini zelo hitro povzroči hude opekline. Nepopravljivo škodo je mogoče preprečiti z izbiro primerne BIO otroške kreme za sončenje, ki bo malčka obvarovala pred škodljivimi UV žarki. Vzemite si dovolj časa in poiščite naravno kremo za sončenje, ki bo svojo nalogo opravila z odliko in na neagresiven način. Na voljo so izdelki, ki so namenjeni posebej za nego občutljive dojenčkove ali otroške kože, izbiramo pa lahko tudi med naravnimi kremami za sončenje, kot je Soleo Organics, ki je primerna za vso družino, vključno za najmlajše in vse družinske člane z občutljivo kožo. Koži nudi izredno visoko stopnjo zaščite (SPF 30 +) in jo hkrati tudi vlaži. Je vodoodporna in zato obvezen izdelek, ki se mora znajti v vaši torbi za na plažo.

Ne pozabite na preventivne ukrepe

Noben izdelek, ki nam nudi zaščito pred UV žarki, ne zagotavlja 100% zaščite, kar pomeni, da je potrebno izvajati tudi ostale ukrepe, s katerimi bomo svojo in otroško kožo zaščitili pred sončnimi žarki.  Tudi, kadar uporabljamo izdelek za zaščito pred soncem, ne ostajajmo na soncu predolgo. Dojenčki in majhni otroci ne smejo biti izpostavljeni neposrednim sončnim žarkom, saj prevelika izpostavljenost soncu resno ogroža njihovo zdravje. V kolikor boste poleg klasičnih ukrepov uporabljali še naravno kremo za sončenje, boste tveganje, da bi sonce škodilo vašemu telesu, zmanjšali na minimum. Poskrbite za svoje zdravje in zdravje vaših otrok.