Pošlji povpraševanje

Hladilni gel in krema - najboljša prva pomoč pri bolečini

Hladilni gel se uporablja za lajšanje bolečin in poškodb, zato po njem pogosto posegajo športniki, priljubljen pa je tudi pri starejših ljudeh. Zelo pogosto je v uporabi krema, ki hitro in učinkovito olajša bolečino, saj zmanjšuje vnetje, otekanje, sprosti napetost v mišicah in pospešuje okrevanje po poškodbi ali napornem treningu. Hladilni gel Fizio vsebuje eterična olja in izvlečke številnih zdravilnih rastlin, zato je idealen za masažo utrujenih in preobremenjenih mišic po športni dejavnosti ali drugi obremenitvi. Prav tako je primeren za lajšanje bolečine po piku žuželke, v primeru pojava srbečice in pri podplutbah. Za razliko od kreme hladilni gel kože ne masti, zato ta po uporabi ne ostane mastna. V primeru poškodb mišic je odlična izbira grelni gel oziroma krema za ogrevanje s toplotnim učinkom za masiranje. Grelni gel Krauterhof vsebuje naravne izvlečke rdečega vinskega listja, divjega kostanja, melise, kamilice, hmelja, baldrijana, rmana, omele, kafre in janeža. Pravzaprav gre za odličen konjski balzam z grelnim učinkom, ki ga naredi še bolj učinkovitega. Tako hladilni kot grelni gel, bi morala biti del prve pomoči v vsaki kopalnici, saj nikoli ne vemo, kdaj ju bomo morali uporabiti.

Za osvežujoč in poživljajoč občutek

Hladilni gel Krauterhof deluje osvežujoče in poživljajoče na stopala in roke, saj vsebuje vrhunske naravne izvlečke gabeza, mentola in kafre. Ker se v kožo hitro vpije, na njej pusti prijeten občutek, nikakor pa je ne pusti mastne, kot krema. Hladilni gel je tako zelo uporaben v primeru oteklin, podplutb in zvinov, saj je namenjen negi tkiva. Vsebnost gabeza v hladilnem gelu spodbuja naravno delovanje kože in krepi delovanje njenega obrambnega mehanizma. Deluje antibakterijsko, kar pomeni, da zavira rast in razvoj mikrobov in je zato primeren za uporabo pri težavah s kožo, kot je atopijski dermatitis, zelo primeren pa je za nego občutljive kože, ki je še bolj nagnjena k poškodbam in okužbam. Z uporabo hladilnega gela oziroma kreme tako ne prispevamo le k občutku svežine, temveč lajšamo nepravilnosti ki so se pojavile na koži. Prijeten vonj po kafri sprošča napetost in nas čustveno sprosti. K čustveni sprostitvi si lahko pomagamo tudi z s kremo za ogrevanje, ki pospešuje prekrvavitev v mišicah in tako zmanjšuje možnost poškodb zaradi preobremenjenosti mišic.

Hladilna krema z gabezomKrema za ogrevanje

Zaradi edinstvenih lastnosti bi ga moral uporabljati vsak športnik

Športniki so še posebej podvrženi napetosti v mišicah in bolečini, ki jih lahko sproži že en malce bolj naporen trening. Zaradi bolečin je zmanjšanja učinkovitost vadbe, kar pomeni, da so doseženi rezultati slabši, kot bi bili sicer. Redna uporabagela s hladilnim učinkom je povsem varna in celo priporočljiva v primeru potrebe po sprostitvi mišic oziroma lajšanju simptomov po poškodbah. Hladilni gel in krema sta primerna za vsakodnevno, večkratno uporabo, nepogrešljiva pa sta pri oteklinah, nastalih zaradi poškodb, kot sta zvin in udarec. Če ju uporabimo kmalu po nastanku poškodbe, bo njun učinek še bolj opazen.

Za katere skupine ljudi je primerna uporaba hladilnega gela?

Hladilni gel ni namenjen le športnikom, temveč tudi številnim drugim skupinam ljudi. Uporabljajo ga lahko vsi, ki jih zaradi napetosti v mišicah muči nespečnost, posamezniki z mišičnimi krči, vsi, ki imajo aktiven način življenja in se ukvarjajo s športom, čeprav ne profesionalno ter vsi tisti, ki so ves dan na nogah ali pa pri svojem delu dvigujejo težka bremena. Mišice občasno potrebujejo sprostitev, ki jim jo lahko zagotovimo z uporabo hladilnega gela oziroma kreme z naravnimi aktivnimi sestavinami. Da bo le-ta opravil svojo funkcijo, ga moramo na željen predel nanesti v zadostni količini in sicer večkrat dnevno. Odlično ponudbo preverite na spletni strani podjetja Tosama.