Pošlji povpraševanje

Vrhunska vina - kakovostna bela in rdeča vina Zlati grič

V podjetju Zlati grič v Škalcah, tik nad čudovitim mestom Slovenske Konjice, se ukvarjamo s pridelavo kakovostnih vin. V naši bogati ponudbi so številna vrhunska vina, ki so pridelana v skladu z visokim standardom kakovosti. Na voljo so vam tako bela vina kot rdeča vina, poleg kakovostnih vin pa pridelujemo tudi penino. Naše jedro ponudbe so torej vrhunska vina, osnovno dejavnost pa dopolnjujejo še idilični apartmaji Zlati grič, gostinske storitve v Gostilni Grič ter razgibano igrišče za golf. Obiščite nas v prečudoviti pokrajini, odigrajte igro golfa in preizkusite prvovrstno belo ali rdeče vino.

Vrhunsko vino


Vrhunska vina so plod grozdja na odlični lokaciji

Za pridelavo vrhunskega vina je bistvenega pomena lokacija vinske trte. Narava je poskrbela, da se Škalce nahajajo na predelu, ki je pravi raj za pridelavo odličnega grozdja. Idiličen pogled na vinorodne Škalce, ki se dvigajo iznad ravnic ob reki Dravinji, da slutiti, da je območje res idealno za pridelavo žlahtnega vrhunskega vina. Tradicija pridelave je stara že več kot osemsto let, saj je način pridelave grozdja okolju prijazen, temelji namreč na minimalnih obremenitvah trte. V številnih vinogradih rastejo različne sorte grozdja, iz katerih nastajajo vrhunska rdeča in bela vina.


Belo vino - naša vrhunska bela vina so vsem dobro poznana

Zaradi bogate tradicije so naša bela vina vsem ljubiteljem vin dobro poznana. Oglejmo si, katera kakovostna bela vina nastajajo v naših vinskih kleteh:
- konjičan beli
- renski rizling
- sivi pinot
- traminec
- sauvignon
- chardonnay
- cuveé santonino


Belo vino konjičan, ki je zvrst štirih sort, vam je na voljo tudi kot buteljka. Poleg naštetih so v naši ponudbi vključena tudi vrhunska bela vina posebne kakovosti. To so Chardonnay - izbor, Renski rizling - pozna trgatev ter ledeno belo vino. Preizkusite naša bela vina različnih okusov in sladkosti ter izberite vaše najljubše belo vino Zlati grič.


Rdeče vino - pridelujemo tudi vrhunska rdeča vina

Vinska klet Škalce je prostor, kjer v mnogih sodih zorijo vrhunska bela in rdeča vina. Prej smo si ogledali bela kakovostna vina, zdaj pa poglejmo še, katera rdeča vina so vključena v našo ponudbo:
- modra frankinja
- rose
- modri pinot


Rdeče vino modra frankinja vam je na voljo tudi v buteljki. Omenjeno rdeče vino zori v velikem hrastovem sodu devet mesecev in razvije prijetno aromo po praženem in začimbah. Vrhunsko vino rose je rožnate barve z intenzivno aromo, ki se zaradi svoje svežine izjemno prileže v vročih poletnih dneh. Modri pinot pa je barve rubina, njegova aroma pa spominja na jagode, maline in marmelado. Gre za zelo harmonično rdeče vino s srednje visoko kislino.


Zlati grič d.o.o. | Vrhunska vina, kakovostna vina, belo vino, rdeče vino - povezave do naše spletne strani:

- Vrhunska vina
- Kakovostna vina
- Bela vina
- Rdeča vina

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje