Pošlji povpraševanje

Tamponi z aplikatorjem iz bombaža - naravna pomoč pri menstruaciji


Tamponi z aplikatorjem, ki so narejeni iz bombaža ter ne vsebujejo parfumov ali barvil, nudijo naravno in koži prijazno pomoč ob menstruaciji, tudi če nas pestijo težave, kot so vaginalna vnetja, srbečica, glivice ali izsušena koža. Veliko pripadnic nežnejšega spola se še posebej ob zgoraj omenjenih težavah sooča z dilemo, ali izbrati tampone ali vložke, z naravnimi produkti, kot so na primer tamponi z aplikatorjem Jasmin, ki jih dobite pri Tosami, pa je odločitev veliko lažja. Zakaj ne bi izkoristili prednosti sodobnega razvoja in uporabljali sredstva, ki vas ne le varujejo pred okužbami, temveč tudi olajšajo uporabo?

tamponi


Zakaj tamponi z aplikatorjem delujejo?

Tamponi z aplikatorjem Jasmin so popolnoma naravni in narejeni iz bombaža, edinega materiala, ki nudi koži resnično udobje. Omenjeni izdelki se ponašajo z dobro vpojnostjo in dokazano preprečujejo vnetja, alergije in draženje. Še več, menstrualni tamponi z aplikatorjem so varni za uporabo tudi takrat, kadar zaradi okoliščin ne moremo zagotoviti popolne higiene rok (čeprav je ta primarna, je zmeraj ne moremo zagotoviti).

Jasmin tamponi z aplikatorjem nudijo dvojno prednost - vstavljeni so v cevko za aplikacijo in hkrati oviti s folijo, ki preprečuje vdor bakterij. Ne le da so bombažni tamponi ali vložki koži in telesu prijazni, priročen aplikator nudi še dodatno zaščito pred okužbami, tako da je prav vsaka skrb odveč.


PREBERITE SI VEČ O BOMBAŽNIH VLOŽKIH


Uporaba tamponov z aplikatorjem

Uporaba tamponov z aplikatorjem je popolnoma varna in enostavna ter poteka v več korakih:

  • Dobro si umite roke in nato tamponu za menstruacijo odstranite zaščitno folijo. Poiščite udoben sedeč ali čepeč položaj, pri katerem boste imeli kolena nekoliko razmaknjena, mnogo žensk pa tampone za menstruacijo vstavlja stoje, tako da privzdignejo eno nogo in jo naslonijo na oporo. Pravila ni - primeren je katerikoli položaj, ki vam nudi največ udobja in vam omogoča najlažje vstavljanje.
  • Menstrualni tamponi z aplikatorjem imajo »ohišje« v obliki injekcije, kar omogoči lažje in tudi čistejše vstavljanje, še posebej če morate tampon zamenjati na javnem stranišču.
  • Notranjo cevko z občutkom izvlecite do klika in tampon z aplikatorjem prislonite k vhodu v nožnico.
  • Notranjo cevko potisnite v zunanjo, s čimer bo tampon zdrsnil v nožnico, vrvica pa bo ostala zunaj. V rokah vam bo ostal pripomoček za vstavljanje tampona, ki ga zavrzite v primeren koš.
tamponi


Tampon z aplikatorjem odstranite kot običajen tampon za menstruacijo. Udobno se namestite v sedeč ali čepeč položaj z rahlo razmaknjenimi nogami in nežno povlecite za vrvico, dokler tampona ne odstranite. Vsi tamponi ali vložki so namenjeni enkratni uporabi, bodite pa pozorni, tudi na to, da aplikatorjev, tamponov ali vložkov nikoli ne odvržete v straniščno školjko, saj lahko hitro pride do zamašitve cevi. Vse higienske pripomočke odvržemo le v za to namenjen koš za smeti.


Kako pogosto menjamo tampone ali vložke?

Tampone ali vložke je potrebno menjavati redno, kar je nekoliko odvisno od tega, kako močna je menstruacija, vendar pa nikakor ne redkeje kot na vsake 4 ure. V nasprotnem primeru lahko namreč pride do vnetij, glivic ali srbečice.

Uporaba tamponov ponoči se odsvetuje, saj bi na ta način ostali v nožnici dlje časa. Ponoči priporočamo uporabo naravnih in bombažnih eko vložkov.


Tamponi ob vnetjih in vaginalnih težavah

Ob vnetjih večina žensk poseže po vložkih, vendar z naravnimi tamponi za menstruacijo Natura Femina by Ellen ni potrebno kolebati med tamponi ali vložki. Omenjeni menstrualni tamponi vsebujejo namreč probiotike, ki blagodejno delujejo na nožnično floro in preprečujejo ali blažijo vnetja.

Za optimalno rešitev se priporoča uporaba tamponov po principu 3x3x3, kar pomeni, da uporabljamo omenjene tampone vsaj trikrat dnevno, tri dni in tri cikluse zapored. Za boljši učinek priporočamo kombiniranje z naravnimi bombažnimi tamponi ali vložki, uporabo nežnih mil, namenih intimnim predelom, intimno kremo Natura Femina by Ellen s probiotiki ter intimno peno Natura Femina by Ellen, ki obe vlažita in ščitita kožo, delujeta protivnetno in blagodejno ter pomagata pri vzdrževanju normalne flore.


Preberite si več vnetju nožnice