Pošlji povpraševanje

Repelent proti komarjem in sprej proti klopom – najboljša zaščita pred piki insektov

KomarRepelent proti komarjem je obvezen pripomoček v poletnih mesecih, ko se srečujemo z velikim številom komarjev. Medtem ko so navadni komarji še posebej aktivni zjutraj in zvečer, nas tigrasti napadajo predvsem ponoči. Nadležno ni le dejstvo, da nam letajo okrog ušes in nas celo prebudijo sredi noči, temveč so neprijetni tudi njihovi piki, saj na mestu vboda nastaneta srbeča oteklina in rdečina.

Najboljši preventivni ukrep je uporaba repelenta proti komarjem, ki ga nanesemo pred sprehodi in vedno, kadar vemo, da bo obstajala možnost stika z nadležnimi komarji. Sprej proti komarjem je učinkovit le, če ga dosledno uporabljamo. Nanašamo ga na izpostavljene dele kože in na oblačila, pri čemer se izogibamo stiku z očmi, usti, ušesi, odprtimi ranami in vneto kožo.

Večina repelentov proti komarjem je primerna za uporabo pri otrocih, še posebej tisti, ki so izdelani iz izključno naravnih sestavin, ki ne dražijo občutljive kože. Tako jih lahko uporabljajo že otroci, starejši od 2 mesecev, pa tudi nosečnice in doječe matere. Z začetkom pomladi pa prične na nas pretiti še ena nevarnost iz narave, ki lahko sega vse tja do zime, če je le-ta mila. Slovenija namreč sodi med države, kjer obstaja visoka verjetnost okužbe s povzročitelji bolezni, ki jih prinašajo klopi, zato je potrebno razmisliti tudi o uporabi spreja proti klopom.

repelent proti komarjem

Kako se zaščititi pred komarji in klopi?

Zadostovala bo že uporaba repelenta proti komarjem in spreja proti klopom, pa vendar lahko s preventivnimi ukrepi storimo veliko več. Komarjev se bomo najenostavneje znebili tako, da v svoji bližini ne bomo imeli stoječe vode in z uporabo komarnikov, ki bodo nadležnim bitjem onemogočili dostop do notranjih prostorov. Pomagamo si lahko tudi z nošnjo svetlejših oblačil, s katerimi pokrijemo čim več telesa. Ko je aktivnost komarjev zunaj največja, se je priporočljivo zadrževati v notranjih prostorih.

Sprej proti klopom je ena najbolj učinkovitih rešitev, ki bo pregnala male krvosese, veliko pa bomo storili tudi, če bomo pred odhodom v naravo oblekli oblačila svetlih barv, izdelana iz gladkih materialov. Kožo prekrijmo v čim večji meri, ob prihodu domov pa se natančno preglejmo, oprhajmo in oblačila stresemo ter zavržemo med umazana.

Nanos repelenta proti komarjem

Izberite naravno sredstvo proti komarjem in sprej proti klopom

V ponudbi podjetja Tosama boste našli številne učinkovite repelente proti komarjem in spreje proti klopom.

Repelent proti komarjem Jungle formula

ZANZI Baby spray bimbi je medicinski pripomoček, ki na koži tvori zaščitni biofilm in jo tako ščiti pred zunanjimi vplivi, kot so piki insektov, in vplivi, ki povzročajo draženje ter preobčutljivost. Ker je izdelan iz izključno naravnih sestavin, je še posebej primeren za zaščito otrok.

Repelent proti komarjem in klopom Jungle Formula Maximum uporabniku nudi maksimalno zaščito pred klopi, je prijetnega vonja in ne pušča madežev na koži. Primerna je za uporabo pri odraslih in otrocih ,starejših od 3 let. Zanesljivo zaščito pred komarji in klopi vam bodo zagotovili tudi drugi vrhunski izdelki iz naše ponudbe, ki si jih lahko ogledate na spletni strani.

Poleg opisov izdelkov boste našli dodatne informacije o sredstvih, ki vas zanimajo, vključno s sestavinami, navodili za uporabo in ceno, za dodatne informacije pa smo vam na voljo tudi mi. Preden se odpravite v boj proti komarjem in klopom, si zagotovite ustrezno zaščito, saj bo le tako zmaga v vaših rokah!