Pošlji povpraševanje

Dnevni vložki iz bombaža za občutljivo kožo


Dnevni vložki predstavljajo pomemben produkt v življenju vsake najstnice in ženske, saj jih uporabljajo povprečno tri do pet dni na mesec. Ravno zaradi tega je tako zastrašujoče, da najprej pogledamo le na ceno ali kupimo znamko dnevnih vložkov, ki ima najmočnejšo reklamno kampanjo, namesto da preverili sestavo. Dnevni vložki, ki so na naših trgovinskih policah najbolj vidni, niso nujno tudi najboljši, zato priporočamo, da preverite, iz česa so narejeni. Pri nepremišljenem kupovanju vložkov za menstruacijo oziroma kar širše tamponov ali vložkov, ki niso narejeni iz bombaža, povečamo možnost sledečih težav:

  • vnetja nožnice,
  • glivične okužbe,
  • izsuševanje sluznice,
  • dnevne vložke, narejene iz umetnih materialov ali obdelane s kemikalijami pa povezujejo tudi z veliko hujšimi težavami, kot so oslabljen imunski sistem, hormonsko neravnovesje in nenormalna rast celic in tkiva v reproduktivnih organih.

Zato strokovnjaki že več let opozarjajo, da bodimo pri nakupu previdni in se odločimo za eko vložke, ki nam edini nudijo zaščito, udobje in varnost hkrati. Bodimo pozorni tudi na to, da besedne zveze »občutek bombaža« ali »esenca bombaža« ne zamenjamo z dejanskim bombažem. To nikakor ne pomeni, da je dnevni vložek naraven ali da gre za eko vložke, temveč je to le zavajajoča marketinška kampanja.


vložki


Zakaj je uporaba eko vložkov tako pomembna?

Koža je naš največji organ in hkrati najtanjši, ob tem pa je tudi zelo prepustna, in to še posebej koža okoli nožnice. Vse kar pride v kontakt z njo, bo končalo v krvnem obtoku. Vsi poznamo rek: »Ne daj na kožo ničesar, kar ne bi dal tudi v usta,« a imamo v mislih predvsem kreme, ne zavedamo pa se, da enako velja tudi za spodnje perilo in dnevne vložke. Še več, kemikalije, ki pristanejo na koži, nam utegnejo škoditi še bolj, saj encimi v slini in želodcu pomagajo razgraditi vsaj nekatere škodljive snovi, koža pa te prednosti nima. Vse kar damo na kožo, se neposredno absorbira v telo. Zato je zelo pomembno, da uporabljamo le naravne, bombažne eko vložke.

PREBERITE SI VEČ O DOJENJU TUKAJ!


Dnevni vložki Jasmin nature


vložkiKatere dnevne vložke torej izbrati? Gotovo ima vsaka pripadnica ženskega spola svoje najljubše dnevne vložke. Če vam ustrezajo, so narejeni iz naravnih materialov, niso beljeni s kemičnimi sredstvi in vam ne povzročajo težav, jih seveda lahko brez dvoma ocenimo kot najboljše vložke. Takšni najboljši vložki so gotovo tudi Jasmin nature, ki jih dobite pri Tosami. Dnevni vložki Jasmin nature so narejeni izključno iz naravnih in koži prijaznih materialov. Zgornja 100-odstotno bombažna plast poskrbi, da bo stik s kožo prijeten, popolnoma naravno pa je tudi jedro, ki je narejeno iz dobro vpojne celuloze. Spodnja plast varuje tekočino pred izlitjem in je narejena iz posebne folije, ki prepušča zrak in dovoljuje koži dihati. Ker so Jasmin nature eko vložki, so narejeni popolnoma brez umetnih barvil, bombaž ni beljen s klorom, prav tako pa ne vsebujejo nobenih parfumskih sredstev. Eko vložki Jasmin nature vam v času menstruacije nudijo popolno udobje in zaščito ter zmanjšujejo možnost nastanka glivic ali vnetij, so pa tudi odličen pripomoček za tiste, ki že imate težave z vnetji, srbečico, suho ali občutljivo nožnico.


Tamponi ali vložki - kaj izbrati?


Marsikatera ženska je v dilemi, ko pride do odločitve, ali izbrati tampone ali vložke in dilema je popolnoma upravičena, ko gre za izdelke iz umetnih materialov ali tiste, ki so barvani s kemičnimi sredstvi. Če se odločite za dnevne vložke ali tampone, ki jih lahko kupite pri Tosami, je dilema le v tem, kaj vam nudi več udobja. Izberete lahko med najkvalitetnejšimi in popolnoma naravnimi dnevnimi eko vložki ter naravnimi tamponi, ki so primerne tudi za tiste, ki jih pestijo okužbe. Tamponi Natura Femina by Ellen namreč vsebujejo probiotike, ki pomagajo vzdrževati ali pozdraviti porušeno ravnovesje v nožnični flori. Pri težavah pa si lahko pomagate tudi z intimno kremo in peno Natura Femina by Ellen.

Katere plenice so najboljše za novorojenčka? Več tukaj:https://www.vsi.si/tosama/tosama/katere-plenice-so-najboljse-za-novorojencka