Pošlji povpraševanje


Magnezij – šumeče tablete za boljše zdravje

Tako kot ostali vitamini, minerali in snovi, nujne za pravilno delovanje človeškega telesa, pomemben sestavni element našega zdravja predstavlja tudi magnezij. Šumeče tablete, ob katerih običajno najprej pomislimo prav na magnezij, so le ena izmed oblik, v kateri je dostopen. Za mlade od 16. leta dalje in odrasle se dnevno priporoča 300–400 miligramov magnezija; šumeče tablete pa so način, kako ga lahko enostavno zaužijemo.

Kljub temu, da je magnezij kot prehransko dopolnilo precej razširjen, pa ga določeni ljudje potrebujejo več. V skupino ljudi, kjer je potreba po magneziju večja, tako sodijo denimo športniki, diabetiki, starejši ljudje, pacienti s srčnimi obolenji in ljudje, ki uživajo določena zdravila (kot na primer aminoglikozide, laksative, diuretike, oralna kontracepcijska sredstva ipd.).

Magnezijeve šumeče tablete

Prehransko dopolnilo – magnezij za športnike

Obstaja področje s posebej razširjeno uporabo prehranskih dopolnil – šport. V športu, bodisi le rekreativnem bodisi profesionalnem, je telesni napor še posebej izrazit. Prav ob naporu pa naše telo izgublja tekočino in minerale (denimo ob znojenju), zato ključno vlogo igra prav to, da izgubljene zaloge mineralov ponovno nadoknadimo. Magnezijeve šumeče tablete oz. prašek sta še posebej priljubljena – se kot prehransko dopolnilo športnikov torej uporablja takrat, ko je potrebno nadoknaditi izgubo tekočine in vzdrževati mišične funkcije.


Magnezij proti krčem in bolečinam v mišicah

Poleg športnega področja je tudi v nekaterih drugih primerih posebej razširjena prav uporaba magnezija; šumeče tablete pri tem predstavljajo odličen način, kako ga lahko brez težav zaužijemo. V kolikor nas pestijo bolečine v mišicah ali pa se pogosto soočamo s krči v nogah, odlično zdravilo predstavlja prav magnezij.

Magnezij proti krčem učinkovito deluje, saj mišicam omogoča, da si opomorejo in se preskrbijo s hranilki. Težave, kot so denimo krči, niso zgolj neprijetne, temveč tudi boleče, običajno pa se pojavijo prav takrat, ko nam primanjkuje magnezija. Šumeče tablete, v obliki katerih magnezij zaužijemo, odpravljajo mišične krče in sprostijo mišična tkiva.

Magnezijeve šumeče tablete za športnike

Magnezij za mišice ob bolečih krčih

Krčenje mišic in mišični krči pogosto nastopita prav kot posledici pomanjkanja magnezija – šumeče tablete magnezija pa nam pri tem lahko pomagajo. Ob uživanju tega prehranskega dopolnila športnikov in ljudi, ki jih pestijo določene zdravstvene težave, se ni treba bati niti ljudem, ki jih sicer ne pesti okvara ledvic. Višek magnezija za mišice se namreč običajni izloči z urinom, zato se nam ni treba bati prevelikega odmerka. Splošno velja – kar je potrdila tudi Svetovna zdravstvena organizacija –, da je dnevno priporočljivo uživati okvirno 300 mg magnezija: šumeče tablete pa so oblika, v kateri je magnezij najlažje dostopen. Ta mineral sicer velja kot pomembno prehransko dopolnilo športnikov.