Pošlji povpraševanje

Telesu je treba nujno zagotoviti zalogo magnezija

Mineral magnezij v človeškem telesu sodeluje v življenjsko pomembnih funkcijah, predvsem skrbi za ravnovesje elektrolitov, podpira delovanje živčevja, delovanje mišic, sodeluje pri presnovi, skrbi za zdrave zobe in kosti in še bi lahko naštevali. Nekatera živila so posebej bogata z magnezijem, predvsem nekateri oreščki in semena, a potrebujemo ga vsak dan okoli 400 miligramov, in če ga ne vnesemo v telo dovolj, se nam to hudo maščuje. Magnezij je namreč za življenjsko nujne procese neizogiben, in če ga v hrani primanjkuje, telo črpa zaloge iz kosti. Ob današnjem hitrem tempu in načinu prehranjevanja nam magnezija največkrat primanjkuje, zato je dodajanje tega minerala nujno. V prehranskih dopolnilih je magnezij na voljo v različnih oblikah. Ena najkvalitetnejših oblik je magnezijev citrat, ki ga telo najlaže vsrka in izkoristi, ker je v organski obliki. Magnezijev citrat v kapsulah in v prahu ponuja kvaliteti zapriseženo podjetje Tosama v svojih prodajalnah Bele štacunce in v spletni štacunci, saj zastopa samo najkvalitetnejše ponudnike prehranskih dopolnil.

Magnezij v prahu se preprosto raztopi v vodiAktiven magnezij za dnevni vnos


Zakaj ob pomanjkanju magnezija telo ne more pravilno delovati

Pomanjkanje magnezija se hitro pokaže z vrsto težav, ker sam ali v sodelovanju z drugimi elementi podpira toliko funkcij v telesu. Raziskave celo kažejo, da dalj časa trajajoče pomanjkanje magnezija lahko pripomore k srčnemu infarktu, kapem in motnjam v srčnem ritmu. Posebej pomembno je jemanje magnezija pri vseh boleznih sodobnega časa – tako magnezij pri sladkorni bolezni pomaga izboljševati stanje s tem, da spodbuja nastanek inzulina in zmanjšuje inzulinsko rezistenco, zdrave ljudi pa varuje pred diabetesom, poleg tega pospešuje prekrvavitev in s tem preprečuje arteriosklerozo, varuje pred kapmi in infarktom ter uravnava visok krvni tlak. To so veliko pomembnejše naloge magnezija kot le splošno znani mišični krči, ki so tudi zelo nadležni in jih ne gre zanemariti. Pri pogostih migrenah in glavobolih je redno jemanje magnezija pravi blagoslov, saj v teh primerih deluje kot zdravilo. Magnezij tudi omejuje hitro širjenje stresnih hormonov v možganih in tako zmanjšuje stres in pripomore k boljšemu spancu. Za ženske je magnezij zelo pomemben v vseh življenjskih obdobjih: med nosečnostjo, dojenjem, pri PMS in v menopavzi. Magnezij je res pravi blagoslov za zdravje.

Magnezijev citratMagnezijev napitek za dnevni vnos

Magnezij v kapsulah, v prahu ali magnezijeve šumeče tablete

Magnezij nastopa v naravi v različnih oblikah, vendar niso vse enako primerne za uživanje, ker se nekatere ne absorbirajo dovolj in tako ne prinašajo želenih učinkov. Med tistimi oblikami magnezija, ki se dobro vsrkajo, je tudi magnezijev citrat. Prav zato ima Tosama v svojem izboru magnezijevih prehranskih dopolnil največ takšnih, ki vsebujejo prav magnezijev citrat. Vrhunsko prehransko dopolnilo Mgnificent vsebuje poleg magnezijevega citrata še tri druge oblike magnezija, ki se odlično vsrkajo. Ta magnezij v prahu se preprosto raztopi v vodi in zaužije, za še večjo učinkovitost pa so mu dodani cink, vitamin B6 in vitamin C. Kot podpora delovanju magnezija so tudi drugim prehranskim dopolnilom z magnezijem dodani minerali in vitamini. Tako vsebujejo magnezijeve šumeče tablete Doppelherz glede na zdravstvene učinke različne dodatke – za trdne kosti še kalcij in D3, za športne aktivnosti kalij, za presnovo vitamine B in folno kislino. Tako pokrivajo te šumeče tablete res širok spekter potreb telesa. Terranova je svojemu magneziju v kapsulah dodala kalcij v popolnem razmerju in sedem rastlin za zdrave kosti in zobe. Jamiesonov magnezij v prahu je zaradi dodanih okusov limone in limete tako zdrav kot okusen, magnezij v prahu ponujata tudi znamki Diasposal in MgLife, priznani proizvajalec prehranskih dopolnil NOW pa ima na voljo magnezijev citrat v tabletah. Sestavine v teh dopolnilih z magnezijem so skrbno izbrane, naravne, večinoma ne vsebujejo sladkorja, konzervansov, barvil in drugih neželenih dodatkov. Ta dopolnila iz Tosamine ponudbe so prava podpora zdravju, saj bo telo resnično preskrbljeno z magnezijem.