Bombažni vložki iz certificiranega organskega bombaža varujejo zdravje


Bombažni vložki – tako dnevni kot nočni – so zagotovo ena najboljših izbir za »tiste dni v mesecu«. Celo ko je menstruacija nadpovprečno močna, kakovostni naravni vložki poskrbijo, da vam je resnično udobno in da je možna ustrezna higiena, hkrati pa vam pomagajo pri zaščiti zdravja. Še posebej dobra izbira je organski bombaž, ki ohranja vse najpomembnejše lastnosti običajnega bombaža, obenem pa se lahko pohvali s številnimi dodatnimi prednostmi.


Bombažni vložki


Organski bombažni vložki – naravni vložki, ki ne povzročajo alergij

O organski oziroma ekološki pridelavi bombaža govorimo takrat, ko pri pridobivanju niso uporabljene strupene snovi ali gensko spremenjeni organizmi. Bombažni ekološki vložki, izdelani iz materialov, pridobljenih s tovrstnimi postopki pridelave, ne povzročajo alergijskih reakcij, saj je njihova sestava kemično neoporečna.

Lastnosti bombažnih vložkovHigienski vložki iz organskega bombaža, ki ga je mogoče prepoznati s pomočjo različnih certifikatov, so obenem nadpovprečno mehki, zato so primerni celo za najobčutljivejšo kožo, zagotavljajo pa tudi odlično kroženje zraka, kar pomeni, da koža pod njimi »diha«. S tem je zagotovljena zares optimalna higiena, saj se zmanjša nevarnost za razvoj neprijetnih vonjav.

Poleg pozitivnih vplivov na zdravje in odlične higienske zaščite pa so tu seveda še prednosti, povezane z okoljem oziroma z naravo. Ekološko gojenje bombaža namreč omogoča ohranjanje zdrave prsti in čiste vode, zato je z vidika zaščite narave zagotovo ena najboljših možnosti, za povrh pa so damski vložki iz naravnega, organskega bombaža 100-odstotno razgradljivi.


Bombažni higienski vložki, ki so izredno vpojni in zanesljivi

Zaradi vseh naštetih prednosti smo se pri Tosami odločili, da pri proizvodnji menstrualnih higienskih izdelkov, ki so del naravne linije Natura Femina Organic, uporabimo prav organski bombaž. Rezultat so izjemno kakovostni naravni higienski bombažni vložki, ki zmanjšujejo nevarnost za neprijetne kožne reakcije, nožnična vnetja in sorodne težave. Hkrati jih odlikuje izjemna zanesljivost, saj gre za izdelke, ki se lahko pohvalijo z nadpovprečno vpojnostjo. Ta je celo za do 50 odstotkov višja v primerjavi z navidezno podobnimi izdelki, kar je zasluga posebnega, s patentom zaščitenega vpojnega jedra, ki smo ga razvili pri Tosami.

Bombažni vložki za zaščito perilaPoleg inovativnega jedra pa je treba izpostaviti še premišljeno zasnovan sistem razporeditvenih kanalov, ki so enakomerno razporejeni po celotni dolžini. S tem je omogočeno izredno hitro prehajanje menstrualne tekočine, posledično pa se zmanjša možnost za njeno razlivanje oz. za madeže. Skrbi, povezane s higieno med menstruacijo, bodo zato bistveno manjše, obenem pa s tem izključite enega izmed najpogostejših vzrokov za nožnična vnetja.

Tovrstna vnetja so namreč pogosto povezana z uporabo higienskih izdelkov iz sintetičnih materialov, ki olajšajo razmnoževanje škodljivih mikroorganizmov, ki imajo še posebej radi vlažna okolja.


Nočni in dnevni vložki ter ščitniki perila Natura Femina Organic

Pod blagovno znamko Natura Femina Organic so zbrani tako nočni kot dnevni damski vložki. Prvi se priporočajo za dni, ko je menstruacija še posebej močna, seveda pa tudi za uporabo med spanjem, po drugi strani pa pridejo higienski dnevni vložki v poštev predvsem v primeru srednje močne ali šibke menstruacije. Ko je menstruacija zelo šibka, si lahko sicer pomagate kar z dnevnimi ščitniki perila Natura Femina Organic podjetja Tosama, ki se običajno uporabljajo za dnevno zaščito perila pred belim tokom in drugimi oblikami šibkejših izcedkov.

Komplet bombažnih vložkov in tamponov Natura feminaPozabili pa nismo niti na tampone, ki so prav tako izdelani iz naravnega, organskega bombaža. Naravni tamponi Natura Femina Organic poleg tega niso beljeni s klorom in so brez umetnih dišav. Zanesljiva zasnova, sestavljena iz osmih žlebov, poskrbi za enakomerno širjenje tampona, zato je absorpcija tekočine izredno učinkovita in zanesljiva (če želite biti resnično povsem brez skrbi, pa priporočamo kombiniranje tamponov s ščitniki perila).

Linija Natura Femina Organic torej ponuja širok nabor možnosti, pri čemer je za vse izdelke značilna izjemna kakovost. Verjamemo, da vas bodo prepričale številne odlike naravnih, zdravju in okolju prijaznih materialov.