Pošlji povpraševanje

Razstrupljanje jeter – naravno čiščenje jeter in učinkoviti rezultati

Razstrupljanje jeter je zelo pomembno, o njem bi morali razmišljati vsi. Zakaj? Jetra, starogrško rečeno hepar, so osrednji organ v procesu presnove ogljikovih hidratov, lipidov. Poleg tega pa imajo tudi številne druge naloge, kot je na primer tvorjenje faktorjev strjevanja krvi, razstrupljanje zdravil, skladiščenje glikogena, vitamina b12, železa, bakra in sintetiziranje proteinov plazme.

Prav tako v njih nastaja žolč, ki pri prebavi aktivno sodeluje. Tehtajo okoli 1 kg in po obliki spominjajo na bumerang. Nahajajo se pod prepono, na zgornji strani trebuha, desno od želodca.

Hrana za čiščenje jeter in ostala ponudba

Zaradi vplivov iz okolja, procesirane hrane in življenjskega stila, so organ, ki velja za najbolj obremenjenega. Na srečo pa so tudi edini organ v človeškem telesu, ki je sposoben samoregeneracije, kar pomeni, da se lahko obnovijo sama.

Pogosti simptomi poškodb jeter so slaba in počasna prebava, napihovanje, slab imunski sistem, težave s kožo, neprestana utrujenost, povišan holesterol in trigliceridi v krvi, debelost. Poškodbe mnogokrat povzroči tudi vsakodnevno jemanje zdravil, in zato se veliko ljudi, predvsem starejših, odloči za razstrupljanje jeter in naravno čiščenje.

V podjetju Tosama d. o. o., vam v spletni trgovini, kot tudi v naših poslovalnicah, ravno iz sledečega razloga, ponujamo pestro izbiro izdelkov, ki vam omogočajo naravno čiščenje jeter in razstrupljanje.


Naravno razstrupljanje jeter

Katera hrana za čiščenje jeter je najbolj priporočljiva

Razstrupljanje jeter je danes izredno vroča tema. Na spletu lahko najdete na stotine programov, ki vam obljubljajo, da bodo omogočili naravno čiščenje škodljivih snovi in vam s tem pomagali izgubiti kilograme. Realnost pa je največkrat popolnoma drugačna. Bistveno je, da uživate pravo hrano za čiščenje jeter.

Raziskave so namreč pokazale, da ima določena hrana za čiščenje jeter encime in antioksidante ter hranila, ki pomagajo pri razstrupljanju jeter, saj preprečijo kopičenje toksinov in tako podprejo imunski sistem.

Takšna hrana je npr. sledeča:

  • Listnata zelenjava (špinača, brokoli, brstični ohrovt) vsebuje folate in klorofil, ki pomagajo pri razstrupljevanju črevesja.
  • Kurkuma je začimba, ki je izredno veliko uporabljena v holističnih pristopih zdravljenja in indijski kuhinji, saj so že tisočletja znane njene protivnetne in razstrupljevalne lastnosti snovi kurkumina. Velja tudi za hepaprotektiv.
  • Sezam je na seznamu, ker vsebuje metionin in cistein, ki predstavljata predhodnika glutationa, antioksidanta, ki je ključen za razstrupljanje.
  • Avokado vsebuje mnogo glutationa, ki nevtralizira proste radikale.
  • Rdeča pesa vsebuje betanin, ki naj bi pomagal pri obnavljanju hepatičnih celic.
  • Česen vsebuje alicin, spojino, ki deluje kot antioksidant, obenem pa omogoči naravno čiščenje jeter z zaščito pred nalaganjem težkih kovin.

Naravno čiščenje jeter

Vsekakor pa moramo poleg uživanja hrane za čiščenje jeter poskrbeti tudi, da se izogibamo pitju alkoholnih pijač, nezdravi hrani in kajenju. Uživanje sadja, kot sta na primer limona in jabolko bosta še okrepili oslabljen organ. Sadna kislina iz jabolk topi sloj toksinov iz sten jeter in učinkovito razstruplja.

Vitamin B12 je prav tako pomembno, dodajati v redno prehrano, saj pomaga pri razgradnji odvečnih estrogenov. Poleg hrane za čiščenje jeter, se lahko poslužite tudi pitja zelenega čaja, ki vsebuje mnogo rastlinskih antioksidantov. Pomembno je le, da pijete ekološke izdelke, saj boste drugače v telo vnesli dodatne strupe (pesticide, herbicide…).

Razstrupljanje jeter

Svetovno poznani hit čiščenje jeter pegasti badelj prinaša rezultate

V spletni trgovini in poslovalnicah vam ponujamo produkt Jamieson kompleks za razstrupljanje jeter, ki omogoča njihovo naravno čiščenje, zaščito in ohranjanje zdravja. Ena tableta vsebuje mešanico rastlinskih sestavin, ki so dobro znane kot hrana za čiščenje jeter. Hit produkta je tudi pegasti badelj (Silybum marianum).

Gre za sredozemsko rastlino, ki zraste do dva metra visoko in mnogokrat velja za okrasno rastlino, saj se ljudi ne zavedajo njene funkcije naravnega čiščenja jeter. Uporablja se njen plod, ki se mu odstrani kodeljica in ima zanimiv vonj po kakavu. Pegasti badelj vsebuje zmes učinkovin flavolignanov, skupno imenovano silmarin. Poleg tega vsebuje še maščobna olja in beljakovine.

Čiščenje jeter pegasti badelj

Največja koncentracija silmarina se nahaja v semenski ovojnici pegastega badlja. Delujejo kot antioksidanti, omogočajo obnovo hepatičnih celic in pospešijo zdravljenje v primeru hepatične poškodbe zaradi virusnih obolenj ali vpliva strupenih snovi. Za čiščenje jeter pegasti badelj se naj uživa v obliki tablet ali kapsul, ki vsebujejo njegov ekstrakt, saj je silmarin slabo topen v vodi in zato čaj ni dobro učinkovit.

Neželeni učinki so praktično ničelni, zabeležene so le prebavne motnje ob predoziranju. Ne svetuje se jemanje pripravkov v primeru malignih bolezni jeter, saj na tržišču o vplivu na le-te še ni dovolj raziskav. Naša trgovina vam ponuja tudi produkt Silmarin, kombiniran z artičokami in regratom, ki je primeren samo za odrasle.

Je odlična izbira za razstrupljanje in naravno čiščenje. Lahko se odločite tudi za ekstrakt Soria, kapsule Hefasan, Epavin. Liverin Forte vsebuje tudi vitamine B kompleksa in vitamin E, ki še dodatno pomagajo in okrepijo organ. Kapsule Terranova so prav tako primerne za vegetarijance in vegane. Izdelek Naturtreu vsebuje tudi holin, ki omogoča vzdrževanje normalnega delovanja jeter in presnovo maščob.

V kolikor imate za nas kakršnokoli vprašanje glede prehrambnih dopolnil, ki omogočajo razstrupljanje jeter ali bi želeli nasvet glede hrane in njihovega naravnega čiščenja, nas le kontaktirajte. Lahko nas tudi obiščete v naših poslovalnicah. 

Naravno čiščenje jeter