Pošlji povpraševanje

Kako okrepiti imunski sistem otrok z vitamini v obliki sirupa

Kako okrepiti imunski sistem otrok? To je vprašanje, s katerim se začne večina staršev ukvarjati šele tik pred zimo. Drži sicer, da so zaradi pogostejšega zadrževanja v zaprtih prostorih okužbe v hladnejših mesecih nadpovprečno pogoste, vendar pa bi moralo biti ukvarjanje s tem, kako okrepiti imunski sistem otrok, v vaših mislih v vseh letnih časih.

Pomembno je, da se vse dni v letu upoštevajo osnovni nasveti za močan imunski sistem. V jesensko-zimskem obdobju pa se za okrepitev naravne obrambe oz. za dodatno zaščito priporočajo še kakovostna prehranska dopolnila za imunski sistem, na primer sirup za imunski sistem za otroke.

Kako okrepiti imunski sistem otrok

VITAMINI ZA IMUNSKI SISTEM

Osnovni nasveti, kako okrepiti imunski sistem otrok

Če se sprašujete, kako okrepiti imunski sistem otrok, morate začeti pri osnovah. Nujno je, da skrbite za to, da je čas spanja skladen s priporočili za otrokovo starost ter da prehrana vašega malčka vsebuje dovolj sadja in zelenjave oziroma živil, ki so bogata z esencialnimi minerali in vitamini za imunski sistem (če je mogoče, izbirajte ekološko pridelana živila).

Nasveti za starše, ki iščejo načine, kako okrepiti imunski sistem otrok, pa so povezani tudi z gibanjem in higienskimi navadami. Malčke naučite, kako si pravilno umivati roke in kako pogosto morajo to početi, hkrati pa jim omogočite dovolj gibanja na svežem zraku. Vse to bo pripomoglo k precej boljši pripravljenosti telesa na sezono gripe in prehladnih obolenj oz. različnih viroz.

Nasveti za močan imunski sistem

Kateri so najkoristnejši dodatki oz. vitamini za imunski sistem?

Ko so upoštevani temeljni nasveti za močan imunski sistem, lahko začnete razmišljati o dodatnih načinih, kako okrepiti imunski sistem otrok in jih tako kar najbolje pripraviti na zimo, ko je verjetnost za viroze nadpovprečno visoka. Nepredelana, uravnotežena prehrana telo oskrbi s številnimi pomembnimi minerali in vitamini za imunski sistem, vendar je običajno kljub temu smiselna uporaba dodatkov, ki poskrbijo za dodatno okrepitev.

Zelo koristen je denimo vitamin D, še posebej biološko aktivna različica (D3), ki jo telo lažje absorbira (telo lahko sicer vitamin D sintetizira samo, vendar pa je za to potrebna izpostavljenost kože sončnim žarkom, kar je v jesensko-zimskih mesecih nemalokrat težko izvedljivo).

Ko se omenjajo vitamini za imunski sistem, seveda ne smemo pozabiti niti na vitamin C. Gre za močan antioksidant, ki celice ščiti pred oksidativnim stresom, posledično pa se telo lažje ubrani pred virusi in drugimi patogenimi mikroorganizmi.

Za okrepitev naravne zaščite pred tujki poskrbita tudi vitamina A in E. Prvi pomaga neposredno, drugi pa posredno, saj gre tudi v tem primeru za snov, ki spada med odlične antioksidante, ki so pomembni za nevtralizacijo negativnih učinkov prostih radikalov. Nato pa so tu še minerali, pri čemer je ključen cink, ter dodatki za imunski sistem, ki vsebujejo snovi, kot so betaglukani (naravni polisaharidi) ali izvlečki iz ameriškega slamnika.

NASVETI ZA MOČAN IMUNSKI SISTEM

Nasveti in sirup za imunski sistem za otrokeVitamini za imunski sistem


Okusne pastile ali sirup za imunski sistem za otroke

Dodatki za imunski sistem, namenjeni najmlajšim, morajo biti še posebej kakovostni. Obenem pa je nujno, da izberete obliko, ki je primerna za malčke. Dobra izbira je sirup za imunski sistem za otroke, saj gre za obliko, ki je izjemno priročna za doziranje.

Pri tem je treba paziti, da je sirup za imunski sistem za otroke prijetnega okusa. Če bo malčkom okus všeč, jih boste seveda precej lažje prepričali, da dodatek zaužijejo. Namesto sirupa pa se lahko po želji uporabijo mehke pastile, pri katerih je prav tako pomembno, da je okus prilagojen otroškim brbončicam.

Ne glede na to, za katero od oblik se boste odločili (sirup ali pastile), morate pri doziranju upoštevati priložena navodila za uporabo. Če gre za preventivno uporabo prehranskega dopolnila, torej za pripravo telesa na potencialni stik z virusi in drugimi organizmi, ki povzročajo bolezen, je odmerek praviloma nekoliko manjši. Po drugi strani pa je v primeru, da so se že pojavili prvi simptomi bolezni oziroma okužbe, priporočljivo začasno povečanje odmerka.

Sirup in vitamini za imunski sistem za otroke