Pošlji povpraševanje

Kakšne velikosti naj bodo oblačila za novorojenčke?

Že nekaj mesecev pred predvidenim datumom poroda bodoča starša začneta razmišljati o nakupu otroške opreme, dodatkov in oblačil za novorojenčka. Čeprav je ponudba slednjih zelo pestra, je najbolje, da za prve otrokove mesece izberemo oblačila iz naravnih materialov, ki so enostavna za oblačenje in pranje. Zato se v začetku izogibamo krilcem, kavbojkam in podobnemu – kasneje bomo imeli več kot dovolj časa za oblačenje svojega malčka ali malčice v bolj »modna« oblačila. Dilema, s katero se soočajo vsi bodoči starši, je, katero velikost oblačil izbrati. Novorojenčki se ne rodijo enako veliki, vendar vsi zelo hitro rastejo. Zato lahko kupimo oblačila, ki so za kakšno številko večja, saj bodo otroku še prekmalu prav. Ena od osnov, ki ne smejo manjkati, je bodi, ki otroku omogoča, da ima vedno pokrit hrbet. Med premikanjem in dvigovanjem mu bo majica namreč hitro zlezla iz hlačk. Glede same velikosti bodija pazimo, da ni pretesen, saj bi sicer stiskal pleničko, iz nje pa bi hitro priteklo, kar ne bi smelo. Pred prihodom novega družinskega člana je dobro imeti najmanj štiri bodije, pajacke in puloverčke v velikosti 56 do 62.

Oblačila za novorojenčke v naši spletni trgovini

Katera oblačila za novorojenčka iz porodnišnice kupiti?

Pred nakupom novorojenčkovih oblačil upoštevajmo letni čas, v katerem bo rojen. Pozimi je treba poskrbeti, da otroku ne bo mraz, poleti pa, da bodo oblačila zračna in da ga bodo hkrati ščitila pred soncem. Poleg prej naštetih »osnovnih« kosov oblačil nam bodo pozimi prav prišli: plišasta jaknica in pajac, topla kapica in rokavičke ter krzneni copatki. Za otroke, rojene poleti, sta obvezni tanka jopica in kapica, ki pokriva ušesa in ima vrvice. Samo tako se bo obdržala na otrokovi glavici, sicer jo bomo morali stalno pobirati. Visoke poletne temperature nas lahko zavedejo, da bi otroka oblekli v kratka oblačila. A v prvem mesecu življenja otrokovo telo še ni sposobno pravilnega uravnavanja telesne temperature. Takrat ga zato oblačimo v oblačila z dolgimi rokavi in hlačnicami oziroma v žabe, saj ga sicer lahko zebe. Novorojenčkove obleke morajo biti udobne, izdelane iz naravnih materialov, kot je bombaž, ter raztegljive. Mamica se mora po rojstvu dojenčka še navaditi na njegovo oblačenje, zato je priporočljivo, da so oblačila kar se da praktična.

Udobna oblačila za novorojenčke

Spletna trgovina z oblačili za novorojenčke ima pestro izbiro bodijev

Nepogrešljivo dojenčkovo oblačilo je bodi, med katerimi so najboljši tisti na preklop. Njihova prednost je, da jih ni treba vleči čez glavo. Ob pogostem kopanju in preoblačenju bo to tudi za dojenčka manj moteč način preoblačenja. Med oblačili, ki ne smejo manjkati, so tudi majčke, jopice, žabice, slinčki, nogavičke, copatki in kapice. Spletna trgovina, v kateri lahko najdemo vse na enem mestu, je tosamashop.si. Tosama je preizkušena blagovna znamka z dolgo tradicijo, ki tudi prek spleta ponuja širok nabor otroških oblačil ter higienskih, kozmetičnih, medicinskih in drugih pripomočkov.

Vsa potrebna oblačila za novorojenčka ravno iz porodnišnice


Na kaj biti pozorni, ko kupujemo obleke za novorojenčke?

Poleg enostavnosti, ki jih ponujajo bodiji na preklop, bodo mamici v veliko pomoč tudi oblačila z gumbi na ovratniku, saj so zelo enostavna za oblačenje in slačenje. Otroška oblačila z gumbi med nogami pa omogočijo enostavnejše previjanje. Zavedati se moramo, da bomo otroška oblačila pogosto prali, saj bodo velikokrat popackana. Zato je priporočljivo izbrati več barvnih kot belih oblačil, na katerih se pozna vsaka packa in jih je treba prati pri visoki temperaturi. Starša ob rojstvu sina ali hčerke pogosto dobita v dar oblekice za novorojenčka, zato se zna zgoditi, da bosta imela več kot dovolj manjših številk, primanjkovalo pa jima bo tistih malo večjih velikosti. Otrok bo že čez tri mesece potreboval večja oblačila, zato je nanje dobro misliti že na začetku. Če kupujemo Oblačila za novorojenčke kot darilo za nekoga drugega, ni treba kupiti najmanjših možnih oblačil – starša bosta zagotovo hvaležna nekoliko večjih številk.