Tamponi Tosama imajo štiri patente, ki zagotavljajo udobje in zaščito

Tamponi, ki jih izdelujemo v Tosami so patentirani, za njih smo prejeli kanadska, ameriške, kitajske in ruske patente, ki so garancija za inovativnost in kvaliteto. Izdelujemo jih že od leta 1983, ob aktivnem vstopu na trg smo bili zaradi pravnih ovir primorani razviti svoje nove izdelke. Kmalu se je izkazalo, da so naši izdelki bolj izpopolnjeni in cenovno ugodnejši od izdelkov, ki jih je nudila konkurenca. Naši tamponi imajo štiri mednarodno podeljene patente: aplikatorsko cevko, FLC, Butter-Fly in Aqua Block. Aplikatorska cevka omogoča lažje in bolj higienično vstavljanje tamponov, ki so narejeni iz naravnih bombažnih zelo vpojnih vlaken. Uporaba aplikatorskih tamponov je še posebej priporočana v primeru, ko ne morete povsem zagotoviti zadovoljive higiene rok. Patent FLC je dobil ime po prerezu tampona z obliko štiriperesne deteljice. Njegova posebnost so posebno oblikovani žlebovi, ki omogočajo varnejši uporabo, večjo stabilnost pri vstavljanju in hitrejšo absorpcijo tekočine. Bistvo Butter-Fly patenta je posebna vlaknovina, ki ovija tamponsko jedro in pridobi ob inovativni temperaturni obdelavi izredno mehko in gladko površino. Uporabnicam omogoča lažje vstavljanje ter prinaša prijeten občutek med nošenjem. Aqua Block je eden novejših patentov, ki je leta 2016 dobil tudi nagrado Izbran produkt leta. Bistvo patenta je medicinska hidrofobna zapora, ki ima dvojno funkcijo: zelo dobro vpija menstrualno tekočino, hkrati pa preprečuje vdor vode v nožnico. Tamponi z Aqua Block funkcijo nudijo idelano zaščito pri plavanju med menstruacijskim ciklusom ali brez njega.

Tamponi Natura Femina

Bombažni tamponi so izdelani iz ekološkega certificiranega organskega bombaža

Bombažni tamponi iz linije Natura Femina Organic so visoko kvalitetni izdelki za ženske, izdelani iz certificiranih bombažnih vlaken, ki so prijazna koži in okolju. Bombaž je pridelan z ekološko prijazno metodo, ki pozitivno vpliva na okolje. Rastline niso gensko spremenjene, njihovo gojenje poteka brez pesticidov, polja se obdelujejo z metodo kolobarjenja. S tem se ohranjajo tudi ostale rastlinske vrste, kar pripomore k biotski raznolikosti. Izdelka Natura Femina Organic so narejeni iz bombažnih vlaken, ki so certificirana pri ICEA. Tamponi iz organskega bombaža so dermatološko testirani, niso beljeni s klorom in nimajo dodanih parfumov. Zaradi svoje oblike so izredno vpojni in zanesljivi, imajo zaobljen vrh ter ovoj, ki zagotavljata večjo gladkost in kompaktnost.

Tamponi Femina

Probiotični tamponi preprečujejo razna vnetja in druge urogenitalne težave

Tamponi Natura Femina by elle vsebujejo probiotike, ki so naravno prisotni v nožnici in ščitijo njeno mikrofloro, vzdržujejo pH vrednost in zmanjšujejo neprijetnosti kot so draženje, srbenje, neprijeten vonj in povečan izcedek. Po statistiki se kar 75% žensk vsaj enkrat v življenju sreča z katerokoli vaginalno okužbo. Flora v nožnici ima kisel pH zaradi mlečne kisline, ki jo ustvarjajo koristne bakterije laktobacili. Kislo okolje je zelo pomembno saj preprečuje različne infekcije oziroma zavira razmnoževanje virusov, bakterij, glivic, parazitov. Intimno floro lahko porušimo tudi s pretiranim umivanjem, uporabo neustreznih čistilnih sredstev, z uporabo perila iz umetnih materialov in podobno. Vzroki za porušeno intimno floro, na katere nimamo veliko vpliva pa so: jemanje antibiotikov, nosečnost, hormonske spremembe, stres, sladkorna bolezen. Med menstrualnim ciklusom se pH nožnice poviša, kar pomeni, da se število laktobacilov zmanjša. Probiotični tamponi na naraven način vzpostavijo mikrofloro.

PREVERITE ŠE NAŠO PONUDBO HIGIENSKIH TAMPONOV

Tamponi za menstruacijo, ki vsebujejo probiotike vzpostavljajo naraven pH nožnice

Tamponi za menstruacijo Natura Femina by elle, ki vsebujejo probiotike imajo dvojno funkcijo: nudijo zanesljivo higiensko zaščito med menstrualnim ciklusom in vzdržujejo pH vrednost nožnice s čemer ščitijo njeno mikrofloro. Primerni so za uporabnice, ki želijo odpraviti simptome kot so izcedek neprijetnega vonja, srbečica, pekoč občutek. Prav tako so primerni za uporabo v primeru ponavljajočih urogenitalnih infekcij, so odlična podpora pri kakršnemkoli zdravljenju z antibiotiki. Optimalen učinek dosežete z uporabo treh tamponov dnevno, v treh dneh menstrualnega ciklusa in treh zaporednih ciklusih. Na voljo so v treh velikostih: mini (za šibke krvavitve), normal (za blage do srednje krvavitve) in super (za srednje do močne krvavitve).