Pošlji povpraševanje

HIGIENSKI VLOŽKI PRIJAZNI ŽENSKI

Ženski higienski vložki so lahko narejeni iz najrazličnejših materialov, niso pa vsi enako prijazni do ženskega telesa. Na trgu je ogromno higienskih vložkov narejenih iz umetnih materialov, beljenih z nevarnimi kemikalijami in odišavljenih z umetnimi parfumi. Ocenjeno je, da povprečna ženska v življenju uporabi od 11 000 do 17 000 bodisi higienskih vložkov ali tamponov, zato nikakor ni vseeno iz česa so ti narejeni.

Higienski vložki

Higienski vložki iz naravnih materialov ne škodujejo intimnemu zdravju

Ženski higienski vložki so ves čas uporabe v neposrednem stiku z občutljivo kožo nožnice in vaginalno sluznico, zato lahko uporaba sintetičnih materialov, kemikalij in barvil pripelje do porušenja vaginalne flore, alergijskih reakcij in draženja nožnice.  Na srečo pa se nekatera podjetja zavzemajo za higienske vložke, ki so nežnejši in povsem neškodljivi. To so predvsem ženski higienski vložki narejeni iz 100% bombaža.

Bombaž je povsem naraven material, ki ima številne odlike, zaradi katerih se odlično izkaže v dnevnih higienskih vložkih. Bombaž je mehak in na otip prijeten material, njegova vlakna pa omogočajo prehod zraka, zato ne pride do razvoja neprijetnih vonjav in vnetij.

Zaradi mehkobe bombažni higienski vložki preprečujejo težave, ki bi morebiti lahko nastale pri stalnem in dolgotrajnem drgnenju.  Bombaž je prav tako hipoalergen in tudi v neposrednem kontaktu ne povzroča srbečice in alergijskih reakcij.  Bombažna vlakna nimajo nikakršnega vpliva na pH nožnice in ne vplivajo na njeno naravno kislost, zato je manjša tudi verjetnost, da se ob uporabi poruši naravna mikroflora vagine.


Vložki s krilci

NATURA FEMINA - pester izbor ženskih higienskih vložkov 

Higienske vložke iz 100% organskega bombaža v Sloveniji izdeluje Tosama, ki je ustvarila linijo ženskih higienskih vložkov in tamponov Natura femina. Uporaba njihovih 100% bombažnih higienskih vložkov ima dokazane pozitivne rezultate v boju s patološkimi vnetji spolovila, saj izdelki pripomorejo k odpravi simptomov vnetij.

Njihove linije dnevnih higienskih vložkov, s krilci pa tudi brez, in tamponov ne vsebujejo klora, parfumov in super vpojnih kemičnih praškov in jih brez strahu lahko uporabljate leta in leta. Strokovnjaki 100% bombažne vložke priporočajo tudi pri ginekoloških težavah občutljivih žensk.

Izdelki linije Natura femina so narejeni za ženske z visokimi merili pri izbiri zdravju prijaznih izdelkov. V njihovi ponudbi so se prilagodili raznovrstnim potrebam uporabnic in tako lahko izbirate med  nočnimi in dnevnimi higienskimi vložki s krilci in brez krilcev, tamponi in ščitniki perila. Dnevni higienski vložki brez krilc, so med najbolj iskanimi pri nas, saj preprosto ne boste vedeli, da jih nosite.

Nočni higienski vložki niso namenjeni zgolj uporabi ponoči, ampak jih brez težav uporabljate tudi med dnevnimi aktivnostmi ob močnejši menstruaciji. Ob srednji in šibkejši menstruaciji pa zadostujejo dnevnih higienski vložki s krilci ali brez krilcev.

Ženski higienski vložki iz organskega bombaža